A város tulajdonába kerül a Rohonci úti stadion

 
 
 
 
 

A város tulajdonába kerül a Rohonci úti stadion

Hosszú ideje húzódó ügy végére került tegnap pont. A MÁV igazgatósága döntött arról, hogy 650 millió forintért Szombathelynek adja el a Rohonci úti stadiont, a Kondics utcai edzőpályákat és a Kalandváros melletti Cirkusz teret. A Szombathelyi Önkormányzat vállalta, hogy a Rohonci úti stadiont legalább tíz évig sportcélokra használja. Czeglédy Csaba alpolgármester a Nyugat Rádiónak azt mondta, nagy sikernek tartja, hogy a városnak sikerült megszerezni az ingatlant.

- Egy másfél éves előkészítő munka eredménye a MÁV igazgatóságának keddi döntése, amikor is rábólintottak a szerződés aláírására. Ez hatalmas siker, hiszen a város életét jelentősen befolyásoló ingatlanok kerülnek Szombathely tulajdonába. A Haladás otthonául szolgáló stadiont nem kell senkinek magyarázni. Ott fog focizni az Nb1-es csapat.

A Cirkusz téren a Kalandvárost bővítjük, egyedül a Kondics utcai edzőpályák sorsa bizonytalan. Egy darabig megmarad edzőpályaként, de könnyen elképzelhető, hogy a Termálfürdő, illetve a wellness központ bővítéséhez fogjuk azt a területet felhasználni. Ami nagyon fontos, hogy a Szombathelyi Önkormányzat vállalta, hogy legalább 10 évig fenntartja a portfunkciót a Rohonci úton, tehát ennyi időnk lesz eldönteni, hogy mi legyen. Itt legyen egy komoly stadion, a megfelelő parkolóhelyekkel és a huszonegyedik században elvárt követelménnyel és körülménnyel, vagy találjunk egy más helyet a stadionnak. Még jó, hogy nem most kell döntenünk, így örülhetünk picit annak, hogy végre a városé lett a stadion. Nehéz döntés lesz. A Rohonci úti stadionhoz ragaszkodók, a Derkovits városrészen lakók nyilván azt szeretnék, hogy maradjon. Míg többen azt mondják, hogy az igazán jó körülményeket csak egy belvároson kívüli területen lehet megvalósítani.

Nem szabad elfelejteni, hogy amikor megépült a Rohonci úti stadion, akkor is a város szélére került, körülötte csak kukoricaföldek voltak. Azóta persze sokat változott a helyzet. Én magam is derkovitsi vagyok, a derkovitsi városrész egyik képviselője. Pontosan ismerem az ott élők véleményét. Nem leszek könnyű helyzetben, amikor szavazni kell. A szombathelyiekkel egyeztetni kell, majd ezt követően a közgyűlésnek kell meghoznia a végleges döntést. Jelenleg azt gondolom, hogy két éven belül lesz végeleges döntés - fejezte be az alpolgármester.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!