Szombathelyi Haladás - Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés 

Priskin a házi gólkirály, Jagóé a legtöbb lap

Ígérjük, utoljára forgatjuk meg a kést saját magunkban. A szomorú ősz statisztikája, második rész.
 
 
 
 
 

Priskin a házi gólkirály, Jagóé a legtöbb lap

Ígérjük, utoljára forgatjuk meg a kést saját magunkban. A szomorú ősz statisztikája, második rész.

Mindössze hét játékos szerzett gólt Haladás-mezben 2018 őszén. Priskin Tamás négy találatig jutott, Gaál Bálint háromszor, Mészáros Karol kétszer, míg Jagodics Márk, Funsho Bamgboye, Michael Rabusic és Jurij Habovda egyszer-egyszer szerzett gólt. Mészáros Karol az egyetlen, aki duplázni tudott. A 18 meccsből nyolcszor gólképtelenek maradtunk, ezen meccsek mindegyikét elveszítettük. Három gólt rúgtunk 11-esből (kettőt a Puskásnak, egyet a Fradinak - külön érdekesség, hogy ezt a két meccset nyertük meg), egyet szögletet követően (a Honvédnak), hármat szabadrúgást követően (kettőt az Újpestnek, egyet a Diósgyőrnek), a többi gólunk pedig akcióból született (Honvéd, FTC, MTK, DVSC, Kisvárda, Paks).

Ami a másik oldalt illeti... Király Gábor 25, Rózsa Dániel 10 gólt kapott. 11-esből talált be az FTC és a Mezőkövesd, bedobás után a Kisvárda, szögletet követően az Újpest, a Honvéd, a Debrecen és az MTK, közvetlen szabadrúgásból a Debrecen, szabadrúgás után a Honvéd, a Diósgyőr és az Újpest, míg akcióból a Honvéd (2), az Újpest (2), az FTC (2), a Puskás (3), az MTK (5), a Kisvárda (3), a Mezőkövesd (1), a Paks (2), a MOL Vidi (2), a Diósgyőr (1) és a DVSC (1).

Tizenkilenc játékosunk kapott valamilyen színű lapot. Jagodics Márk hat sárgát és egy pirosat, Tamás László hat sárgát. Priskin Tamásnál 4-1 az arány, de csatártársa Gaál Bálint is négyszer sárgult be. Összesen 50 sárga lapot kaptunk, és ötször jutottunk a kiállítás sorsára (a fentieken kívül Miroszlav Grumics egyből, Bosnjak Predrag és Mészáros Karol pedig második sárga után).

Jurij Habovda viselte a legtöbbet a Haladás mezét: 1399 percen keresztül. Három perccel maradt le mögötte Mészáros Karol. Őket követi Jagodics Márk (1256 perc), Kristián Kolcák (1219), Priskin Tamás (1190), Bosnjak Predrag (1114), Király Gábor (1080) és Tamás László (1075).

A Nyugat.hu osztályzatai alapján (a legalább 10 meccsen értékeltek közül) Király Gábor átlaga (4,92) a legjobb, mögötte van Gaál Bálint (4,90), Kristián Kolcák és Jagodics Márk (4,86), Bosnjak Predrag (4,85), Tamás László (4,83), Mészáros Karol és Jurij Habovda (4,69). Nagyon alacsony számok ezek. 8-as kapott Mészáros a Puskás ellen, és Rózsa Dániel az FTC ellen, míg 7-est ért Király Gábor debreceni produktuma és Grumics Puskás elleni játéka.

A 29 tagú keretből Gyurján Márton, Kovalovszki Máté és Bolla Gergő nem léptek pályára. Petró Balázs egyszer, Emil Lyng kétszer játszott. A legtöbbször Funsho Bamgboye szerepelt, 17-szer - azonban csak kétszer volt végig a játéktéren. 16-szor játszott Habovda és Mészáros, 15-ször Gaál és Kolcák, 14-szer Priskin és Jagodics.

Háromszor fújt Hali-meccsen Andó-Szabó Sándor és Karakó Ferenc, míg Kassai Viktor, Szőts Gergely, Berke Balázs, Erdős József és Solymosi Péter kétszer-kétszer. Tizenkétszer fehér, hatszor zöld mezben szerepelt a Haladás.

 
 
 • 3lalika2018december27.14:09ÚjVálasz
  Idézet: fe-fe
  A mutatók nagyon beszédesek.Gratulálok, szép volt fiúk!
  ...

  A cimből itélve,azt vártam,hogy Király lesz a "gól-király"...

   
 • 2fe-fe2018december27.09:28ÚjVálasz

  A mutatók nagyon beszédesek.Gratulálok, szép volt fiúk!

   
 • 1salfai2018december27.00:34ÚjVálasz

  A Gyurján Márton, Kovalovszky Máté és Bolla Gergő miért nem játszott amikor szinte végig az ő posztjukon küszködtünk a rossz teljesítményekkel?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!