Szurkolók futballtornája - másodszor

 
 
 
 
 

Szurkolók futballtornája - másodszor

A szombathelyi szurkolók által februárban megszervezett futballtorna akkora sikert aratott, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem kell a téli holtszezonig várni a következőre, hiszen most hétvégén megrendezésre kerül a II. Szurkolók Kupája. A szervezők ezúttal a Budapest Honvéd szimpatizánsai lesznek.

Hatalmas siker

Februárban - még másodosztályú csapat szurkolóiként - gondoltak egy nagyot a Haladás Szurkolói Kör és a Green White Army tagjai, így megszervezték a Szurkolók Kupáját. Akkor, a Haladás munkacsarnokában nyolc csapat indult el. Hárman Vasból, ketten a Kispestiek részéről, de itt voltak a BKV Előre, a Kaposvári Rákóczi és a Barcs szimpatizánsai is. Az akkor Kispest II. néven indult Honvéd-fanatikusok nyerték meg a tornát, második a Haladás Szurkolói Kör csapata lett (Hali Fans néven), míg a dobogó harmadik fokára a Szurkolói Klub néven futó, szintén szombathelyi drukkerekből álló együttes állhatott fel. A torna komolyságát mutatja, hogy fővédnökei Dr. Czeglédy Csaba, Illés Béla és Séllei Árpád voltak.

A kapcsolat megmaradt: a vendégként érkezők mindennel elégedettek voltak Szombathelyen, és ígéretet tettek arra, hogy jövőre ők hívják meg a vasiakat, illetve az itt megismert csapatokat. Azonban a torna népszerűsége arra késztette a szervezőket, hogy csak röpke fél évet várjanak, és ismét összecsaphassanak a drukkerek - és ezt most a szó legnemesebb értelmében tessék gondolni. A július 6-i tornán a kispestiek lesznek a szervezők.

Kelenföldi műfű

Ezúttal már 15 csapatosra bővül a torna, és firkászok is lesznek a mezőnyben, hiszen a Bp. Honvéd internetes oldala (éppen egy csoportban a GWA-val), valamint a Nemzeti Sport online-verziója is indít csapatokat (a Hali Fans-sszal egy ötösben). Szegedről és Debrecenből is érkeznek együttesek - azaz immáron a keleti országrész is bekapcsolódik a küzdelemsorozatba.

Három, öt csapatos csoportra osztották a mezőnyt, és nem csak az első helyek érnek elődöntőt, hanem a legjobb második helyezett is ott lehet a négy között. Ez az együttes az "A" jelű kvintett elsőjével játszik, míg a "B" és a "C" győztese egymás között döntik el, melyikük is léphet pályára a döntőben. A meccsek után csülkös gulyás, friss vekni, sör, a sofőröknek pedig üditő jár - a hangulattal garantáltan nem lesz gond. A találkozók 12 percesek lesznek, és Kelenföldön, két műfűves pályán zajlanak.

A-csoport
Szövetség Kispest
Kispest-Honvéd Online
Nuova Guardia Uno
Green White Army
Force Field Debrecen

B-csoport

Corleone
Nuova Guardia Due
Nemzeti Sport Online
Hali Fans
Sárga Ultrák

C-csoport

Ultras Szeged
Ultra Red Boys
Haladás Szurkolói Kör
Havanna
Kispesti Függetlenek
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!