Szombathelyi Swietelsky-Haladás - 1. FC Tatran Presov 

Megint négyet rúgott a Haladás

Kifejezetten jó játékot mutatott mindkét félidőben a Hipp-csapat.
 
 
 
 
 

Megint négyet rúgott a Haladás

Kifejezetten jó játékot mutatott mindkét félidőben a Hipp-csapat.

Első hazai edzőmérkőzését játszotta a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Az NB I 10. helyezettje a szlovák első osztály tizenegyedik pozíciójában telelő 1. FC Tatran Presovot fogadta. Az Illés Akadémia műfüve körül 100 Haladás-drukker látta azt, hogy Michal Hipp az első félidőben a Király - Polgár, Schimmer, Jancsó, Németh Mi. - Pinte, Németh Má., Tóth M., Petró, Kiss T. – Grumics tizenegyet küldte pályára. A vendég eperjesiek Lukács - Katona, Maduka, Grestyák, Dzurik - Keresztes, Spyrka, Petko, Dupkala - Mackó, Csernák összeállításban kezdtek.

Rögtön egymásnak estek a csapatok, és némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést. Egy előrevágott labdát a leshatáron helyezkedő Csernák vett át, és hiába mozdul ki Király és zárta a szöget, a csatár el tudta rúgni mellette, így a eperjesieknél volt az előny. Michal Hipp támadásban váltást hozott: Pinte és Kiss Tamás helyet cserélt egymással. Beszorítottuk a vendégeket. Előbb egy jó háromszögelést követően Miroszláv Grumics egyenlített, majd még az első negyedóra végén Németh Márió szenzációs emeléses góljával már itt is volt az előny.

Annak ellenére, hogy a Hipp-módszerről és edzésekről azok az információk jutottak el hozzánk, hogy a játékosok este csak beesnek az ágyukba, a mérkőzésen ennek nem volt jele. Gyorsan gondolkodtak, pontosan passzoltak a fiúk. Az első félidőben Németh Márió forgatta a csapatot, és osztotta a jobbnál jobb labdákat, fordulás után pedig Jagodics, Rácz és Medgyes nyújtott extrát. A bal oldali kettes fogat, azaz Bosnjak és Halmosi ismét a legjobb formáját mutatta.

Fordulás után még nagyobb fölénybe került a Haladás: ha ez a valódi különbség egy magyar és egy felvidéki középcsapat között, akkor nem áll rosszul a labdarúgásunk... A középpályán sikerült megszűrni az eperjesi akciókat, előrefele pedig mindig bennünk volt a gólszerzés lehetősége. A 67. percben egy szép akció végén Medgyes talált a kapuba, míg a hajrában az ausztrál támadónk is meglőtte a gólját.

A találkozót követően Michal Hipp kiemelte, hogy ismét sikerült négy gólt rúgni, ráadásul most egy nemzetközi mérkőzésen. A héten komoly munka folyt, ennek ellenére nagyon pörögtek a játékosok. Kemény mérkőzés volt, az eredmény ellenére nem volt könnyed labdázás, és az is fontos, hogy nem sérült meg senki sem.

Ramos és Mészáros egyelőre még nem játszottak

A Videoton elleni mérkőzésen kapott egy óriásit Fejes Andrástól Myke Bouard Ramos. A brazil támadó válla sérült meg, az utolsó bajnoki szünetében le is kellett cserélni. Ennek ellenére a múlt héten már ő is bekapcsolódott a csapat munkájába, de a két edzőmérkőzésen még biztos, ami biztos, nem játszhatott, kímélve a vállát. Karol Mészáros ügyére a hét közepén került pont, ő eddig Debrecenben egyénileg edzett, de a jövő héten már szerepelhet a Maribor ellen. Az edzőmérkőzés alatt mindketten becsülettel rótták a köröket, és begyűjtötték a szurkolók jókívánságáit.

 
 
  • 2senior2018január22.09:14ÚjVálasz

    Eperjes, legalább zárójelben.

     
  • 1lalika2018január21.15:46ÚjVálasz

    Halmosi fegyelmezetten hozta a versenysulyát,király meg ismég megduzzadt...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!