Funsho Bamgboye 

A Kishali is a 93. percben kapott gólt

Ennek a meccsnek így 1–1 lett a vége.
 
 
 
 
 

A Kishali is a 93. percben kapott gólt

Ennek a meccsnek így 1–1 lett a vége.

Németh Szabolcs csapata a tavasszal eddig három találkozót játszott: 6–2-re győzték le a Debrecent, 2–0-ra idegenben a Ferencvárost, és hasonlóan a nagyokhoz, 2–1-re kikaptak a Honvéd vendégeként. A hosszú hétvégén a Puskás Akadémia látogatott Szombathelyre.

Az Illés Akadémia műfüves pályáján a Schener - Kiss Ba., Szár, Bolla, Szalai - Kovalovszki - Labát (Huszti, 46.), Szilágyi, Kiss Be., Szántó (Füleki, 86.) - Funsho összetételű csapat szerepelt. Úgy tűnt, hogy nagyon felkészült egymásból a két együttes, sokáig keresték egymáson a fogást, a hangsúly inkább azon volt, hogyan lehet megakadályozni a másikat a támadásépítésben. Ennek megfelelően nem is született gól az első játékrészben.

Fordulás után lehetőséget kapott az U17-es keret tagja, Huszti András. Remekül szállt be az ifjú játékos, és a társak be is vonták a játékba. A támadásra nagyobb hangsúlyt tevő Kishali meg is szerezte a vezetést. Kiss Balázs remek indítását Funsho engedte maga elé, belépett a védője elé, bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, és a kapujából kilépő kapus lábai között a hálóba lőtt, 1–0. Ezek után is inkább a vendégek térfelén folyt a játék, így derült égből villámcsapásként érkezett a hosszabbításban a vendégek egyenlítő gólja. A 93. percben ugyanis egy előre vágott labdánál sem a védők nem tudtak tisztázni, sem a kapus nem tudta hárítani Varga 13 méteres lövését. Az 1–1 a vendégekre nézve hízelgő eredmény.

Az egy mérkőzéssel többet játszó Puskás két ponttal előzi meg a Kishalit: a mieink a dobogó alsó fokán vannak jelenleg.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!