Haladás Szombathely -Budapest Honvéd 

Hengerelt a Kishali

A Haladás stadionja remek kis meccsnek adhatott otthont.
 
 
 
 
 

Hengerelt a Kishali

A Haladás stadionja remek kis meccsnek adhatott otthont.

Mintegy 300 néző látogatott ki a Haladás Sportkomplexumban, ahol a Németh Szabolcs irányította Illés Akadémia-Haladás együttese a Honvéd-Magyar Futball Akadémiát fogadta. A zöld-fehérek Kiss Á. – Kiss B., Horváth M., Bolla, Balogh – Molnár T., Szilágyi, Szekér, Nyári, Tóth-Gábor – Edelényi tizeneggyel vonultak ki a stadionba.

Az első negyedóra kispesti fölénnyel telt. A szombathelyiek képtelenek voltak támadást építeni, a középpálya ebben az időszakban nem tudta megszervezni a játékot. A Bolla Gergő vezette védelem állta a sarat, Kiss kapusnak csak egyszer kellett közbeavatkoznia.

A 25. percben az első Hali-szöglet gólt is eredményezett. Egy kis kavarodás után Szilágyi kanyarította vissza a labdát a büntetőterületen belülre. Ott Tóth-Gábor vette le, egy kis igazítás után középre lőtte, ahol Edelényi úgy piszkált bele, hogy a Honvéd kapusa csak belekapni tudott, így a labda a kapu jobb felébe vánszorgott, 1–0. Nem igazán volt benne a gól a játék képében még ekkor sem. Ami változott az az, hogy a Kispest elbizonytalanodott, mi pedig egyre bátrabbak lettünk és egyre több párharcot nyertünk meg. A játék inkább áttevődött a vendégek térfelére. Szünetig újabb gól nem született, így 1–0-val mehettünk kis pihenőre.

Fordulás után is az első negyedóra a piros-feketék meddő fölényét hozta. A visszahúzdásunkból adódóan kétszer is ziccerben mehettünk kontratámadásból, ám sikerült elpocsékolni ezeket a lehetőségeket. A 69. percben megint egy gyors támadásunk futott végig, aminek végén Tóth-Gábort buktatták 17 méterre a kaputól. A szabadrúgáshoz letett labda mögé Bolla Gergő állt és ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0. Ez már a második szabadrúgás-gólja a belső védőnek ebben a bajnokságban.

Két perc múlva egy szöglet után kapufát fejeltek a vendégek – ekkor álltak legközelebb a gólszerzéshez. A 80. percben zárta le a meccset a Kishali: Tóth-Gábor Kristóf mesteri centerezését Nyári lőtte a hosszú sarokba – remekbe szabott akció volt, 3–0.

Négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel, kilenc ponttal áll a második helyen a Haladás.

 
 
  • 1zoll112018szeptember16.17:48ÚjVálasz

    Lám lám! Magyar játékosokkal is lehet játszatni ezt a sportot? Hajrá!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!