Nem volt elég a kétgólos előny

A fizikálisan előbbre tartó kispestiek egy ponttal távoztak Szombathelyről.
 
 
 
 
 

Nem volt elég a kétgólos előny

A fizikálisan előbbre tartó kispestiek egy ponttal távoztak Szombathelyről.

Két eltiltottja nélkül (Molnár Márk öt sárga lap, Bontó Marcell kiállítás miatt) fogadta a Szombathelyi Haladás U19-es csapata a Budapest Honvéd korosztályos együttesét. A két gárdát csak négy pont választotta el egymástól a forduló előtt, ráadásul a vasiakban égett a bizonyítási vágy: a pár héttel ezelőtt, kispesti találkozó elhalasztását hiába kérték a betegségektől tizedelt mieink, ebbe nem mentek bele a piros-feketék.

Bánfalvi Attila a Schener - Szabó Á., Szár, Kovács Z., Imre - Molnár T. - Deéry, Szőke, Kovalovszki, Kirják - Szántó tizenegyet küldte pályára és 53 másodperc elteltével már érett is a nemes bosszú: egy kavarodást követően Szabó Ábel volt jó helyen és a bal alsóba pofozta a labdát (1–0). A kilencedik percben egy szabadrúgás után lesre állítással próbálkoztak a vendégek, ám Szőke nagyszerű ütemben ugratta ki Szabó Ábelt, aki hanyag eleganciával pörgetett a jobb alsóba, 2–0.

A széltől támogatott Honvédban benne maradt az ütés, de a 12. percben a kapufa megmentette őket. A félidő felénél tértek magukhoz, és szépíteni is tudtak. A kockáztatásuk bejött: védő helyett csatárt cseréltek be, aki egy, a center pozíciójában kapott labdát vett át, befordult vele és kilőtte a jobb alsót, 2–1. Vérszemet kaptak, és jöttek a kispestiek, a mieink hátát sokszor törte a háló, de a szünetig nem született újabb gól.

Fordulás után sem változott a játék képe, a kispestiek támadtak, a mieink védekeztek. A 70. percben egy átlövésből egyenlítettek a vendégek (2–2). Fizikális fölényüket a pályán is kamatoztatták, de újabb találat már nem született, így hiába szerzett hamar kétgólos előnyt a Kishali, győzni ezen a napon nem sikerült.

Csapatunk továbbra is a hatodik helyen áll, három pontra a dobogótól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!