Igazi futballal nyert a Kishali

Hiába a fizikai fölény és fél óra emberfór, a zöld-fehérek 3–1-re verték a Vasast.
 
 
 
 
 

Igazi futballal nyert a Kishali

Hiába a fizikai fölény és fél óra emberfór, a zöld-fehérek 3–1-re verték a Vasast.

Hetek óta arról tudunk beszámolni az U19-es csapat mérkőzéseit követően, hogy az ellenfelek fizikálisan a szombathelyi ifjak fölé nőnek és nőttek. Azonban ez nem mindig jár együtt nagyobb futballtudással, ez bizonyosodott be április utolsó hétvégéjén is.

Bánfalvi Attila az Illés Akadémia-Haladás ifjait a Molnár M. - Szár, Tiba, Füleki - Szabó Á., Molnár T., Szőke, Szilágyi - Derdák, Deéry, Kirják összetételben küldte fel a műfűre. A Vasas kezdett jobban, mezőnyfölényben játszott, ám a 8. percben egy szögletet követően Tiba Levente bólintott a kapuba, megszerezve az előnyt a zöld-fehéreknek. Ezek után is a Vasas birtokolta többet a labdát, de újabb gólt megint mi szereztünk: egy remek bal oldali akciót követően Deéry elé pattant a labda, aki 11 méterről lőtt a hálóba, 2–0. Jött a Vasas továbbra is, ám ezúttal jobban működött a retesz, mint egy hete a Honvéd ellen, így kétgólos előnnyel mehettek szünetre a fiúk.

A Vasas rögtön támadólag lépett fel a fordulás után, ám másfél perc alatt romba dőlt a tervük: egy gyors labdaszerzésből Kirják Henrik futott el a bal szélen, élesen középre lőtt labdájába egy védő ért bele olyan szerencsésen (a mi szemszögünkből), hogy az a kapus feje feltt a hálóba vágódott, 3–0! A 60. percben egy 17 méteres szabadrúgásból szépített a Vasas, majd a labda hálóból való kivételére futó vendégjátékosokkal úgy összekapott kapusunk, hogy villant számára a piros lap...

A fél óra emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni a Vasas, sőt, a legnagyobb helyzet egy kontra után a csereként beálló Szántó előtt adódott, ám ő elhamarkodottan fölé lőtt.

3–1-re nyert a Kishali, és ezzel az ötödik helyre lépett fel, mindössze két ponttal lemaradva a második pozícióban lévő MTK mögé. A találkozón először lépett pályára az U19-esek között a 2000-es születésű Szilágyi Adrián, aki remek játékával a mezőny legjobbjának bizonyult.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!