Bajnok a Haladás U19 

Azt vágja mindenki, hogy ősszel BL-meccs lesz Szombathelyen?

Azzal, hogy bajnok lett a Kishali, indulhat az UEFA Youth League-ben, azaz az ifi BL-ben.
 
 
 
 
 

Azt vágja mindenki, hogy ősszel BL-meccs lesz Szombathelyen?

Azzal, hogy bajnok lett a Kishali, indulhat az UEFA Youth League-ben, azaz az ifi BL-ben.

Az utolsó fordulóban aratott nagy arányú győzelemnek köszönhetően az Illés Akadémia-Haladás nyerte meg a 2017/2018-as U19-es I. osztályú bajnokságot. Nem csak a 6–1-es siker után volt ünneplés, hanem a Haladás-tábor előtt is.

A bajnoki cím azt jelenti, hogy az ifjúsági Bajnokok Ligájában indulhatnak a zöld-fehérek. A küzdelemsorozat ősszel (valamikor szeptemberben) fog elkezdődni, méghozzá kuparendszerű kiesés szakasszal: 32 csapat, köztük az Illés Akadémia-Haladás kezdheti meg az ifi Bl-t. Oda-visszavágós rendszerben két kört kell menni, ekkor marad 8 csapat. Mindeközben azok a csapatok, akiknek a felnőtt gárdái bejutnak a BL-csoportkörbe, lejátsszák ugyanazt a 6 fordulót, amit a nagyok. Innen az első kettő jut tovább (nyolc csoport van).

A csoportgyőztesek kiemeltek lesznek, míg a nyolc csoportmásodikat összesorsolják a nyolc selejtezőből érkezettel. Innentől megint oda-visszavágós rendszerben mennek tovább a csapatok. 2017-ben Chelsea–Barcelona döntőt rendeztek Nyonban, amit a katalánok 3–0-ra nyertek meg.

 
 
 • 2amadeus2018június06.10:28ÚjVálasz

  Az ifi BL-ről eddig nem is tudtam...Idén indul először, vagy már az elmúlt években is volt, ki képviselte hazánkat és milyen sikerrel?

   
 • 1nyugat12018június05.12:12ÚjVálasz

  Te /gnu/ gru!

  Próbálj meg értelmesen írni! Mi az hogy "azt vágja" ?? Normális??

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!