Érzelmi hullámvasút a végén kieséssel

Csak magukat okolhatják a Haladás U19 játékosai.
 
 
 
 
 

Érzelmi hullámvasút a végén kieséssel

Csak magukat okolhatják a Haladás U19 játékosai.

Az ifjúsági Bajnokok Ligájában a Szombathelyi Haladás U19-es csapata az FC Minszk hasonló korú gárdáját fogadta a Haladás Sportkomplexumban. Az első mérkőzésen a fehéroroszok 1–0-ra győztek. Németh Szabolcs támadószellemben, 4-3-3-as felállásban küldte pályára az övéit: Kiss Á. - Horváth M., Kovalovszki, Bolla, Füleki - Szekér, Illés, Nyári - Molnár T., Tóth-Gábor, Keresztes összeállításban. Neki is estünk a vendégeknek, és a 13. percben előnybe is kerültünk. Nyári bal szélről elvégzett szabadrúgását Kovalovszki bólintotta a hálóba, 1-0 ide - ezzel, ha így maradt volna, akkor a 90 perc után büntetőrúgások következhettek volna. Azonban két perc múlva már ez a tézis el is veszett, ugyanis egy lecsorgó labdát Horváth Márk 23 méterről nagy erővel a kapu bal felébe bombázott, 2-0 - azaz, immáron a Kishali állt továbbjutásra.

Ez azonban sokáig nem tartott, mert 23. percben engedtük elfutni a vendégek balszélsőjét, akinek a lövését Kiss Ágoston még kiütötte, de éppen az érkező Hleb elé, aki köszönte szépen és 4 lépésről a hálóba lőtt, 2-1 - ezzel már a Minszké volt a továbbjutás. De mi maradtunk támadásban, kétszer is négy a kettő ellen vihettük a fehéroroszokra, és a második ilyen akcióból meg is született a gól, Tóth-Gábor Kristóf a bal oldali kapufa segítségével juttatta a labdát a hálóba, 3-1 - megint mi készülhettünk görögországi túrára (a továbbjutó a PAOK Szalonikivel meccselhet).

Szünet után visszaesett az iram, de egy remek akciónk végén a vendégek szabálytalankodtak a büntetőterületük előtt - mivel ez már a második sárga lap volt, emberelőnybe kerültünk. Két gól előny, emberelőny. Mi kell még? Sajnos elrontottuk. A 70. percben a balbekket engedtük játszani, aki nem is hibázott, a rövidbe lőtt közelről, 3-2 - ismét a vendégek érezhették magukat nyeregben (idegenben szerzett több góllal). A 84. percben egy ütközést követően büntetőt kaptunk - az érzelmi hullámvasúton megint felülre kerültünk, aztán hamar vissza is zuhantunk, mert Tóth-Gábor gyengén a jobb sarok felé lőtt, amit a kapus kiütött. Két perc múlva egy jobb oldali akció után ziccerbe kerültünk, de ez is kimaradt... A 92. percben egy újabb vendégtámadás futott a jobb szélen, a középreadott labdát Krapiuntizkij gyötörte a hálóba, kialakítva a 3-3-as végeredményt.

A mieink hiába játszottak jól 65-70 percen át, hiába voltak emberelőnyben, csak saját magukat okolhatják a kiesésért.

 
 
 • 4salfai2018október25.20:21ÚjVálasz

  Sajnos ez a mérkőzés is bizonyította, hogy hiba lett volna Németh Szabolcs kinevezése a Haladás élére. Gondoljunk bele 3-1-re vezetünk, kihagyunk egy tizit, egy gólhelyzetet és 3-3 a végeredmény. Tudom nem az edző rúgja a gólokat, nem az edző védi ki a lövéseket, de a fenti szituációt elrontani - ahhoz az edző is kellett.

   
 • 3belabo2018október25.00:24ÚjVálasz

  Régen szurkoltam ennyire, de aztán be kellett látni, hogy a Kishali, meg a Nagyhali nem sokban különbözik. Egyiknek sincs "szerencséje".

   
 • 2lalika2018október24.21:53ÚjVálasz

  A fiatalok már kiestek,nem cáfolva a nagy Akadémia szintjét...
  A nagyok megh majd követik őket-sajnos,de: a vezetőség marad!

   
 • 1salfai2018október24.21:21ÚjVálasz

  Basszus tudtam, hogy ez lesz a vége, de azért reménykedtem.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!