Haladás Szombathely -Budapest Honvéd 

Szerdán ifi-BL visszavágó

A Kishali 0–1-es hátrányból kezdi meg a találkozót.
 
 
 
 
 

Szerdán ifi-BL visszavágó

A Kishali 0–1-es hátrányból kezdi meg a találkozót.

A 2017/2018-as U19-es I. osztályú bajnokságot az Illés Akadémia-Haladás csapata nyerte meg. Németh Szabolcs gárdájában tavaly kiemelkedőt nyújtott Funsho Bamgboye: a nigériai fiú lett a küzdelemsorozat gólkirálya. Sajnos azonban az ifjúsági Bajnokok Ligájában nem állhat a vezetőedző rendelkezésére, ugyanis a szabályok szerint csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik legalább 2 éve a klub alkalmazásában állnak, Funsho pedig "csak" 22 hónapja Haladás-játékos. A csatár mellett a védelemben Bolla Gergő, míg a középpályán Kovalovszki Máté nyújtott átlag feletti teljesítményt: a nyáron mindketten a felnőttek között kezdhettek még a felkészülést. Ugyancsak a jók között említhettük sokszor Szilágyi Adriánt: a középpálya motorja azonban holnap nem léphet pályára, mert csípőlapát-töréssel bajlódik - ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk. A minszki keretből Kiss Balázs betegséggel küszködött, csak hétfőn edzhetett először a többiekkel, így az ő játéka is kérdéses.

Az FC Minszk az első mérkőzésen az első játékrészben hajrájában elért Hleb-góllal 1–0-ra tudott nyerni. Annak ellenére, hogy kiegyenlített volt a mérkőzés, a második félidőben Kiss Ágostonnak akadt védeni valója bőven. A mieink szögletekig jutottak, de a kaput csak egyszer sikerült eltalálni. A visszavágóra való felkészülés egyik csapatnak sem sikerült. A Kishali Debrecenben kapott ki 6–3-ra, míg az FC Minszk a Dinano Minszktől 2–0-ra.

Németh Szabolcs a keddi edzés előtt kiemelte: a legfontosabb, hogy a csapat a hatékony legyen a támadózónában. Sokkal több helyzetet kell kialakítani, mint három hete, és ezeket jó százalékban kell értékesíteni. Mindemellett fontos, hogy a hátsó alakzat stabil legyen, gólt semmiféleképpen sem szabad kapnunk. A vezetőedző is kiemelte: örülne, ha sok-sok néző látogatna ki a meccsre, ez rendkívül motiválóan hatna a csapatra, és a Haladás-szurkolók segítségét szeretnék a pályán gólra-gólokra váltani, aztán együtt örülni a drukkerekkel.

A Rohonci úti főbejárat lesz nyitva szerdán 15.30 órától. 18 év alatt ingyenes a belépés, egyébként pedig 500 Ft lesz a beugró az első szombathelyi ifjúsági Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A találkozó 16.30 órakor kezdődik, és örmény játékvezető-trió működik majd közre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!