Bajnok a Haladás U19 

Kiütéssel őrizte meg első helyét a Kishali

A zárófordulóban 6–1-re verték a zöld-fehérek az MTK-t. Funsho lett a gólkirály.
 
 
 
 
 

Kiütéssel őrizte meg első helyét a Kishali

A zárófordulóban 6–1-re verték a zöld-fehérek az MTK-t. Funsho lett a gólkirály.

Az U19-es bajnokság utolsó fordulójának hárompontos előnnyel futott neki az Illés Akadémia-Haladás csapata. Azaz, ha a zöld-fehérek nem szenvednek vereséget, akkor függetlenül a második helyen álló kispestiek eredményétől bajnokok lehettek. A Honvéd-MFA 10 órakor kezdte a meccsét a Puskás Akadémia ellen, míg a vasiak 11 órakor indították útjára a labdát az MTK ellen hazai környezetben.

Németh Szabolcs a Schener - Kiss Ba., Szár, Bolla, Füleki - Tóth-Gábor, Szilágyi, Kovalovszki, Szántó, Kiss Be. - Funsho összetételű csapatot küldte pályára. A kezdősípszó pillanatában bajnok volt a Hali, hiszen 1–1-re állt a Honvéd. Rögtön neki is esett az MTK-nak a zöld-fehér csapat, ám a 6. percben egy előrevágott labdával a vendégcsatár Gréczi szaladt el a kapunkig és ziccerben nem is hibázott, 0–1. A játék képe azonban nem változott. Tíz perc alatt egyenlített a Hali (Funsho volt a gólszerző közelről), majd az első negyedóra végén Kovalovszki 18 méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba, és máris a mieinknél volt az előny. De a vasiak ekkor sem álltak le. A 18. percben Funsho 20 méterről ballal lőtte a hosszú alsót, míg a újabb negyed óra elteltével ismét ő volt jókor és jó helyen és 4–1-re alakította az eredményt.

A szünetben megtudta a csapat: a Honvéd nyert a hajrában szerzett góllal 2–1-re. Ennek ellenére Németh Szabolcs tovább űzte-hajtotta csapatát a szépszámú közönség előtt. Kérte a játékosokat, hogy továbbra se vegyenek vissza a lendületből, és a második félidő megnyerését is célul tűzte ki. Így is lett. Az 54. percben Funsho lőtte meg negyedik gólját. Új rigmust is megtanulhattunk a Hali-tábor egy részétől, hiszen ekkor a "Ria-ria, Niiiigéééria" dallammal éltették a csatárt. A hajrában a csereként beálló Latyák Bence emelte át tanárian a vendégkapust, kialakítva a 6–1-es végeredményt.

A nyolccsapatos U19-es bajnokságot három pont előnnyel nyerte meg az Illés Akadémia-Haladás csapata. Ez az első aranyérem ebben a korosztályban az akadémia 11 éves történetében. A bajnokság gólkirály óriási fölénnyel a 21 találatig jutó Funsho Bamgboye lett.

 
 
  • 1lalika2018június03.18:06ÚjVálasz

    Anno 16 évesen már válogatoot volt,pl. Albert.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!