Haladás Újpest  

60 éve történt hasonló csoda

Németh Márió és Horváth Ferenc is csodát említettek nyilatkozataikban. Volt már rá példa máskor is!
 
 
 
 
 

60 éve történt hasonló csoda

Németh Márió és Horváth Ferenc is csodát említettek nyilatkozataikban. Volt már rá példa máskor is!

A Szombathelyi Haladás pocsék első játékrészt követően csodát művelt tegnap az Újpest ellen. A 60. percben cserélte be Horváth Ferenc Németh Máriót és Funsho Bamgboyet: ők ketten pedig három gólt rámoltak be 4 perc és 55 másodperc alatt. Nyilatkozatában a Haladás saját nevelésű középpályása elmondta, hogy sok esélyt nem látott a fordításra, mégis hitt benne, azaz egy kisebb csodát sikerült véghez vinni. Horváth Ferenc szerint pedig nagy csoda kell a bennmaradáshoz, és abból egy kicsit már meg is valósított a csapata.

Az Újpesté a legjobb védelem (még a három tegnapi bekapott gól ellenére is), hiszen a tavaszi meccseiken tegnapig mindössze egy gólt kaptak. Mi pedig szűk öt perc alatt háromszor is mattoltuk a lila védelmet, ráadásul úgy, hogy előtte kapu felé tartó lövésünk sem volt.

A Haladás 1936 óta íródó NB I-es történetében eddig csak egyszer fordult elő, hogy kétgólos hátrányt követően győztesen hagyja el a játékteret. 60 éve, 1959. december 6-án a Takács – Molnár S., Tarr, Novák – Kulcsár, Szakály – Komora, Pál, Varga, Czigony, Tóth Z. összeállítású, Turai András irányította csapat a Diósgyőrt fogadta. A vendégek a szünetre kétgólos előnyt építettek fel. Komora Imre az 53. percben szépített, a hatvanötödikben pedig egyenlített, míg Varga Ferenc a bő 10 perccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezte. Valami hasonlót vittek véghez tegnap Németh Márióék.

Az öt perc alatt szerzett három gólra már többször is volt példa, sőt, háromszor elég volt négy, kétszer pedig mindössze három perc a három találathoz!

Öt perc alatt három gólt értünk el 1949. április 3-án a Goldberger ellen (5:0 lett a vége): Hegedűs Miklós a 72. és a 74. percben is betalált, míg a 77.-ben Kovács IV István iratkozott fel a góllövők közé. 1953. november 1-jén a Salgótarján elleni 5:1 során Czigony István (55.), Varga Ferenc (57.) és Kolesánszky Zoltán (60.) lőtték sorban a gólokat.

Négy perc is elég volt a három dugóhoz 1943. június 13-án. Az ellenfél ekkor is a Salgótarján volt, a vége 4:2 lett. A 3. és 7. percben Lovász Lajos, közte pedig Gazdag Gyula volt a gólszerzőnk.

1949. február 27-én idegenben, a Szegedi AK ellen győztünk 3:1-re. Varga Ferenc duplázott a 67. és 69. percben, míg a 71.-ben Papp Lajos talált be.

1977. szeptember 7-én a ZTE ellen gálázott a Haladás. A Szarka – Kovács L., Horváth Á., Kereki, Király – Halmosi, Vörös Cs., Kulcsár – Hegedűs L., Farkas L., Hauzer összetételű Sárosi-csapatban Kulcsár Ferenc (24.), Farkas László (26.) és Kovács László (28.) találtak négy perc alatt háromszor az egerszegiek hálójába. A vége 5–1 lett.

1978. november 25-én 25. születésnapját ünnepelhetett Hegedüs Péter. Méghozzá a Hegedüs P. – Biczó, Király, Kereki, Kecskés – Halmosi, Tar, Sebestyén – Hegedűs L., Farkas L., Hauzer csapat tagjaként, amikoris Dunaújvárosban 4–2-re győzött a Haladás. 0–1-re állt a meccs a szünetben a mi szemszögünkből, de az 57. percben Hegedűs László egyenlített, majd újabb két perc alatt Hauzer Tibor duplázott, így három perc alatt 3–1-re fordított a Hali!

Az MTK ellen 7–1-re nyert a Hegedűs P. – Kiss Gy., Vörös Cs., Fitos, Preszeller – Nagy J., Hegyi, Pásztor, Papp – Dobány, Szabó F. összetételű Haladás 1983. május 25-én. Török Péter csapatában Dobány Lajos a 69. percben alakította 3–1-re az eredményt, majd Szabó Ferenc rúgta a negyediket, a végül pedig mesterhármasig jutó Dobány Lajos a 71. percben szerezte az ötödik gólunkat.

 
 
 • 7brutus992019március11.12:48ÚjVálasz
  Idézet: nagyokos_kicsikinai
  Azt kívánom nektek, hogy Lokin kívül mindenkit verjetek rommá, és maradjatok az NB1-ben. Jövőre pedig tessék talpra állni! Hajrá Loki és Haladás! (Bocs, kétlaki vagyok. :-) )
  ...

  Végre egy pozitív hozzászólás!

   
 • 6nagyokos_kicsikinai2019március11.12:42ÚjVálasz

  Azt kívánom nektek, hogy Lokin kívül mindenkit verjetek rommá, és maradjatok az NB1-ben. Jövőre pedig tessék talpra állni! Hajrá Loki és Haladás! (Bocs, kétlaki vagyok. :-) )

   
 • 5suchus2019március10.19:50ÚjVálasz

  Nem csoda, csak néhány millió a megfelelő helyre.

   
 • 4salamana2019március10.19:35ÚjVálasz

  Nosztalgiázós múltidéző cikkek... csoda emlegetése... kisimult ráncok... vezetőség és edző "békibe" hagyása... Ez +1000 néző az összes hátralévő meccsen! Működik ez, mint a Böske utalvány! :)

  @Szup, azóta is röhögök a kommenteden! :)))

   
 • 3eheti2019március10.18:14ÚjVálasz

  Az az igazán csodás hogy a Trollfoci előre megírta ! :)

   
 • 2Szup2019március10.17:58ÚjVálasz

  “csoda”! Talán a Vatikán is foglalkozhatna vele. A csodatévő stadion, mint zarándokhely.

   
 • 1tzytz2019március10.14:44ÚjVálasz

  Télikabátos bajnokság, tipikus fogadós meccs?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!