Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Videoton FC 

Ha győz, akkor előz a Haladás

Nagyon fontos találkozó előtt áll a Hipp-csapat.
 
 
 
 
 

Ha győz, akkor előz a Haladás

Nagyon fontos találkozó előtt áll a Hipp-csapat.

A 21. fordulót rendezik meg szombaton az NB I-ben. Annak ellenére, hogy több klub (információink szerint tíz a 12-ből) is azt kérte: a nagy hideg és egyéb időjárási körülmények miatt halasszák el a hétvégi kört, az MLSZ ragaszkodott az eredeti kiíráshoz. Így a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szombaton 17 órától a Vasast fogadja: az időjárás-előrejelzés alapján holnap csapadék nem lesz, de a hőmérők csak -4 fokot fognak mutatni. Kemény...

A Vasas a télen Magyarországon készült, magyar klubok ellen játszotta a felkészülési mérkőzéseket. Elsősorban Ádám Martin gólképessége volt feltűnő ebben az időszakban, de az új szerzemények közül Barczi Dávid is jó benyomást keltett. Érkezett még Egerszegi Tamás Lengyelországból, Csiki Norbert Gyirmótról, Laczkó Zsolt pedig a Honvédtól, ahol kölcsönben játszott. A távozók közül Kulcsár Tamás 16 meccsen is játszott ősszel. Az első tavaszi találkozó a Videotontól 2–1-re kikaptak, ráadásul Barczi Dávid kiállítása miatt biztosan eltiltását tölti ellenünk.

Remili Mohamed, a Vasas motorja úgy látja, számukra nem elérhetetlen a három pont megszerzése: „Számunkra létfontosságú a győzelem. Nincs más választásunk, három ponttal kell hazatérnünk Szombathelyről. Akár a múlt szombatinál rosszabb játékkal is, de meg kell lennie a sikernek. Sokat segítene a csapat hangulatán, ha nyernénk, hiszen az utóbbi nyolc bajnokin egyszer sem sikerült a három pontot begyűjteni: utoljára éppen a Haladás ellen nyertünk 1-0-ra. Parázs összecsapásra számítok. Ráadásul az új stadion, a népes hazai közönség feldobta a hazaiakat, és 2-1-re legyőzték az FTC-t, és 1-0-ra a Videotont. Érzem a srácokon, hogy elszántak, átérzik a találkozó fontosságát, hiszen közvetlen riválisunkkal játszunk. Ezeket pedig tavasszal hoznunk kell, ha el akarjuk kerülni a két évvel korábbi utolsó mérkőzésre maradt infarktus közeli izgalmakat” - írja a vasasfc.hu.

Michal Hipp pénteken még Szombathelyen vezényel edzést, aztán a csapat buszra száll és Bükre mennek egy napra a fiúk. Itt a taktika megbeszélése mellett azért egy kis mozgás is lesz, de nem tarthat a csapattal az ankéton már említett ötös: Németh Márió, Tóth Máté, Miroszláv Grumics és Petró Balázs sérülés vagy betegség, Németh Milán pedig eltiltás miatt. Ősszel a Pacsi Bálint irányította együttes 1–0-ra kikapott a Szusza Ferenc Stadionban: a gólt az az ex-szombathelyi Gaál Bálint szerezte, aki Achilles-ín sérülése miatt nem állhat Michael Oenning rendelkezésére szombaton. A Haladás és a Vasas számára is létfontosságú a három pont megszerzése: mi abban bízunk, hogy a drukkerek által támogatott zöld-fehérek lesznek boldogabbak szombat este.

 
 
  • 1lalika2018március03.11:25ÚjVálasz

    Ha lesz 5-6 helyzete Ramosnak,talán egyet sikerül betolnia a kapuba...
    A fiuk Czedglédyért is játsszanak!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!