Haladás-Veszprém edzőmérkőzés 

Hengerelt a nagycsapat

Radó három, Kenesei kettő, Ugrai egy góljával 6-1-re kiütötte a Haladás a Veszprémet.
 
 
 
 
 

Hengerelt a nagycsapat

Radó három, Kenesei kettő, Ugrai egy góljával 6-1-re kiütötte a Haladás a Veszprémet.

Ma délután, a Haladás II. és a Veszprém II. meccsét követően a két „nagycsapat” is farkasszemet nézett egymással a Rohonci úton.

A szombathelyiek 6–1-re verték a korábban a Pápát is legyőző Veszprémet. Radó hármat, Kenesei kettőt, Ugrai egyet lőtt.

A 6. percben Nagy Gábor indította egy zseniális átadással a leshatáron kilépő Keneseit, aki betört a 16-oson belülre, egy ütemet kivárt, majd a bal alsóba lőtt. Nem sokáig örülhettünk azonban, mert a 11. percben a védelmi hibánkat kihasználva egyenlített a Veszprém: egy jobb oldali lágy beívelésnek előbb alászaladt Schimmer, majd Rózsa is feleslegesen jött ki a kapujából, így a vendégek csatára könnyedén fejelt a bal alsóba. A 30. percben aztán Rajos szerzett labdát a félpályán, Keneseihez passzolt, aki ugyanúgy, mint az első góljánál, ezúttal is kivárt, majd most a jobb alsóba helyezett.

2-1-es Hali előnnyel fordultak tehát a csapatok. A második félidőben sokat cserélt Artner Tamás, ám a fiatalok csak még jobban felpörgették a játékot. A Veszprém teljesen szétesett a végére. Az 59. percben Radót buktatták a 16-oson belül, a sértett a felső léc segítségével bombázta be a büntetőt. Majd a 76. percben egy gyönyörű Kulcsár-Radó összjáték után ismét a fiatal támadó volt eredményes. Ezzel azonban még korántsem volt vége: a 83. percben Radó harcolta ki magának a helyzetet a jobb szélen, középre adott, ahol Ugrai érkezett az ötösön, és kihasználva a veszprémi kapus hibáját, megszerezte az ötödik gólunkat. A slusszpoén a 86. percre maradt: Radó lépett ki a lesre játszó védők között, majd átemelte a kapus felett a labdát, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

Hat hiányzója is volt a zöld-fehéreknek: a bordasérüléséből lábadozó Tóth Péter már edzett rendesen, de csakúgy, mint Guzmics Richárd - akinek a lába fájt -, az ő játékát sem erőltette a szakmai stáb. Iszlai Bence beteg volt, antibiotikumokat szed, de jövő héttől már ismét teljes értékű munkát végez. Devecseri Szilárdnak sérve van, Korolovszky Gábornak és Jagodics Márknak viszont hosszabb ideig tart a felépülése. Előbbinek a combjával, utóbbinak a bokájával van gond.

Artner Tamás: Most értünk el a csúcsterhelés végére. Mostantól kezdve a frissítésé a főszerep. Van kilenc napunk, hogy formába hozzuk a játékosokat. Ma nagyon fáradtan mozogtunk, ennek ellenére az előrejátékunk rendben volt, viszont azt lehetett látni, hogy a pálya közepén Iszlai Bence hiányában nehezen szereztünk labdát. A védelmünk sem úgy állt fel, ahogy szokott. Összességében megérdemelten nyertük meg ilyen arányban is a mérkőzést.

Artner Tamástól megkérdeztük azt is, mi a helyzet Dvorschák Gáborral.

- Nekünk szükségünk lenne Gabira, a többi már csak az egyesületen és a menedzserén múlik - válaszolta a Hali edzője.