Swietelsky Haladás - FTC 

Az utolsó felvonás 2017-ben

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás a bajnoki címre törő Videotont fogadja.
 
 
 
 
 

Az utolsó felvonás 2017-ben

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás a bajnoki címre törő Videotont fogadja.

Hideg és legalább félház

0 fok körüli, de legalább száraz idő várható szombat délutánra a Nyugat-Dunántúlon: úgy tűnik, megláthatja a vasi közönség, milyen is egy eső nélküli tétmeccs a Haladás Sportkomplexumban. A meccsjegy.mlsz.hu jelenlegi információi szerint a jegyek fele fogyhatott el eddig, így most biztosan nyitva lesznek a pénztárak a Videoton elleni mérkőzés előtt is.

Szokás szerint a Vidivel zárjuk az évet

Ahogy tavaly is, idén is a Videoton ellen zárjuk az esztendőt. A múlt évi soproni találkozón az esélyesebb fehérváriak ellen Gaál Bálint szabadrúgás-góljával sikerült egyenlítenünk, a meccsnek 1–1 lett a vége. Többek között azért is marad meg ez a mérkőzés az évkönyvekben, mert ekkor mutatkozott be az NB I-ben az első, 2000 után született játékos. Kiss Tamás azóta letette névjegyét az OTP Bank Ligában. Már három találatnál jár: az elsőnél még kikaptunk, a második egy pontot ért, a harmadik pedig győzelmet hozott.

Lesz-e Hipp-mágia a piros-kékek ellen (is)?

Michal Hipp érkezésével a legtöbb esetben 4-1-4-1-es alapfelállásból indul a Haladás. A felvidéki mester jó érzékkel tette be Németh Milánt bal belső védőnek, Jagodics Márk pedig a szűrő feladatát kapta meg. Utóbbira azonban nem számíthatunk szombaton: Felcsúton ötödjére sárgult be a saját nevelésű játékos, így automatikusan ki kell hagynia a záróetapot. A két csapat az elmúlt két héten ellentétes utat járt be: a mieink kétszer is nyertek (idén ilyen még nem volt), hiszen a Fradit 2–1-re, a Puskás Akadémiát 3–1-re győztük le. A Vidi a Paksot két hete még legyőzte 2–0-re, de utána a kupaforduló meglepetéseként 3–1-re kikapott Óbudán a Váctól, majd a múlt héten szintén 1–3-at mutatott az eredményjelző az ő szempontjukból a Groupama Arénában.

Hiányzók a Vidiből

A rendkívül bő fehérvári keretből három fontos láncszem azért hiányozni fog, mindhárman ötödik sárga lap miatt. A válogatottól Király Gáborral együtt visszavonuló Juhász Roland, a jelenleg is válogatott Fiola Attila, és a gólzsák Marko Scsepovics sem léphet pályára szombaton.

 
 
 • 2realista2017december08.21:35ÚjVálasz

  A legnagyobb veszélyt az szemtelenül agressziv,provokatőr Lazovics jelenti,no meg Géresi és Nego...
  Bennünket a Halmosi sziv és Rácz plusz Willams repithet...

   
 • 1salfai2017december08.21:33ÚjVálasz

  Jellemző kép ez a Halmosiról. Dumál és mutogat. Falusi pályákon lehet ilyeneket látni, ha nagyon nem megy a csapatnak. Van ennek értelme?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!