Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Videoton FC 

Le a kalappal a szurkolók előtt!

Michal Hipp végig hitt a győzelemben, Marko Nikolics sportszerűen gratulált.
 
 
 
 
 

Le a kalappal a szurkolók előtt!

Michal Hipp végig hitt a győzelemben, Marko Nikolics sportszerűen gratulált.

Michal Hipp: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen a Videoton Magyarország egyik legjobb csapata. Most sem volt másképpen: alázattal készültünk a meccsre. A találkozón ugyan a Vidi birtokolta a labdát, de nekünk voltak nagyobb ziccereink: nem szerencsével, hanem jó teljesítménnyel nyertünk. Ismét sokat számított a szív és az alázat, a fiúk végig betartották a taktikai utasításokat. Sokat dolgozott a csapatom, a mellőzött Grumics nagyon sok labdát szerzett a pálya közepén, ráadásul a cserék is jól szálltak be. De nem csak Gruma, hanem a korábban mellőzött játékosok – Schimmer Szabolcs, Németh Milán, Rácz Barnabás, Halmosi Péter – is jól teljesítettek. Kiemelném ezúttal Mészáros Karolt is, akin éreztem, hogy gyorsasága sokat érhet a fáradó vendégvédők mellett, gratulálok a győztes góljához. Stef Wils 38 fokos lázzal is vállalta a játékot, de bíztam bent, és remekül is futballozott, elismerésem számára. Ami Kiss Tamást illeti, a Fradi mérkőzés után is jól dolgozott, de minden meccsen másképpen muszáj reagálni a különböző eseményekre. Itt pedig volt bőven. Az első Ramos sérülése, aztán Németh Máriónak, majd Halmosinak is voltak problémái. A pontrúgásoknál pedig figyelnem kellett, hogy magas emberek is legyenek a csapatban, és volt egyfajta megérzés is ebben, hogy így döntöttem a cseréknél, ezúttal a fiatal játékosnak nem tudtam lehetőséget adni. Mindkét csapat aktív volt az első negyedórában. Egy támadásból két kapufát is rúgott a Videoton, de aztán átvettük az irányítást, Myke Ramos és Mészáros Karol is ziccert hibázott. A büntető előtt még a középpályán Kassai Viktor jó érzékkel előnyszabályt adott, így végül tizenegyeshez jutottunk, amit viszont elhibáztunk. A szünetben hangsúlyoztam: előfordul, hogy kimarad egy tizenegyes, de menni kell előre, és megnyerni a meccset. Szünet után hektikus volt a találkozó, igazán nagy helyzete nem volt a Videotonnak. Elemeztük, hová rúgja a büntetőt Danko Lazovics, Gabi pedig pályafutása során jópár büntetőt megfogott már, és most is bravúrral védett. Ez további lendületet adott a csapatnak, és elhitték a fiúk, hogy van keresnivalónk. A srácok a maximumot nyújtották, sőt, még annál is többet. A meccs végén amikor már mindenki elkönyvelte volna, hogy jó az egy pont, megszereztük a győztes gólt. Ez is mutatja, hogy a csapatban van tartás, elhitték, hogy a Vidi ellen is tudunk nyerni. Nagy köszönet a szurkolóknak, le a kalappal előttük, ismét fantasztikus hangulatot teremtettek. Egyet sajnálok, hogy véget ért az őszi szezon.

Marko Nikolics: Gratulálok a Haladásnak! A csodálatos stadiont is megilleti a dicséret, ráadásul a szurkolók igazi futballhangulatot is teremtettek. Természetesen gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez is. A szezon első fele nem sikerült rosszul nekünk, voltak jó eredményeinek Európában is, és a bajnokságban is sokáig első helyen álltunk. Az utolsó mérkőzések viszont nem sikerültek, nem volt túl sok hadra fogható játékosunk, elfogyott a koncentráció és elfogyott az energia is. Helyzeteink most is voltak, kétszer a kapufát találtuk el, kihagytuk a tizenegyest, nem voltunk ma túl szerencsések, és az utolsó percben egy kontrával megbüntettek érte minket. Persze a szerencse nem magától jön, ki kell érdemelni. Köszönöm a drukkereinknek, hogy elkísértek bennünket.

 
 
  • 1rheingold19262017december10.09:42ÚjVálasz

    Mindig kritizáltam a csapatot, főleg a stadion bevételei miatt. Ha így fociznak jövőre is, egyre többen fognak kilátogatni a meccsekre. Ami elengedhetetlen egy stadion fenntarthatósága érdekében. Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt az egész Haladásnak.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!