Szombathelyi Haladás - Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés 

A Hali idei első győzelme

Román csapatot vertek a zöld-fehérek Saláta és Rui Pedro góljaival.
 
 
 
 
 

A Hali idei első győzelme

Román csapatot vertek a zöld-fehérek Saláta és Rui Pedro góljaival.

Utolsó törökországi edzőmérkőzése egyben a Kisvárda elleni jövő szombati mérkőzés főpróbája is volt Horváth Ferenc együttesének. A Szombathelyi Haladás a román élvonal 14. helyezettje, az FC Voluntari elleni játszott, igaz, a kiírtnál a heves esőzés miatt később.

Király – Habovda (Schimmer, 60.), Saláta (Kolcák, 46.), Jagodics (Tamás, 60.), Mohl (Németh Milán, 60.) – Funsho (Rácz, 60.), Daushvili (Nyári, 46.), Golodjuk (Halmosi, 60.), Ofosu (Rui Pedro, 46.) – Priskin (Gaál, 60.), Rabusic (Németh Márió, 46.) összeállításban játszott a csapat - áll a hivatalos oldal tudósításában.

Mi játszottunk végig fölényben, és gólt az első játékrész utolsó percében sikerült szerezni: Habovda jobb oldali szögletét a kapus Saláta elé ütötte, aki nyolc méterről a kapuba helyezett.

Ez volt a Haladás első gólja 2019-ben az első félidőket illetően. Valamit ezen a téren javulni kell, hiszen a 18 NB I-es meccsen három (!) gólt szereztünk csak az első játékrészben.

Fordulás után aktívabb voltak a románok, de gólt mégis mi szereztünk: egy rossz román hazaadásra Rui Pedro lecsapott és becsúszva, közelről a hálóba lőtt. A 77. percben szépítettek a románok, kialakítva a 2–1-es végeredményt.

A vasiak pénteken délután térnek haza Törökországból, a hétvége szabad lesz a játékosok számára.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!