Szombathelyi Swietelsky-Haladás - ZTE FC 

A ZTE félpályáról is betalált a Hali kapujába

Király büntetőt hárított. 370 perc után rúgtunk akciógólt a felkészülés során.
 
 
 
 
 

A ZTE félpályáról is betalált a Hali kapujába

Király büntetőt hárított. 370 perc után rúgtunk akciógólt a felkészülés során.

Jó négyszázan gyűltek össze a Rohonci úton az első 2015-ös hazai stadionbeli felkészülési mérkőzésre. A Haliban az idősebbik belga Wils-fivér kezdett a jobb-belső hátvéd posztján, míg Radó ezúttal hátravontabban játszott, Gosztonyi volt a jobb futó, Martínez a bal, az ütő-verő poszton Iszlai mellett Thomas Wils szerepelt. A 4. percben veszélyeztettünk először, amikor Gosztonyi szögletét S. Wils fejelte nem sokkal mellé. Jött nemsokára a válasz, de Babati tekerését biztosan fogta Király.

A 19. percben ismét válogatott hálóőrünknek volt dolga: Daru 13 méteres fejesét hárította. Nálunk volt többet a labda, de az utolsó passzokba hiba csúszott, a beadások pedig (Bosnjak járt ebben az élen) elakadtak az első vagy a második Zete-védőben. A 39. percben Jagodics állt be Babati elé, kigurult a labda az alapvonalon kívülre, a játékvezető pedig sokak megrökönyödésére a büntetőpontra mutatott. A sértett végezte el a 11-est, de a bal sarokba tartó labdát Király kiütötte. Ez volt a negyedik kapura tartó egerszegi kísérlet, míg nekünk egy sem volt - ez a szomorú mérleg az első félidő után.

Fordulás után sort cseréltünk. Az 51. perc hozta meg az első nagy Hali-helyzetet: Schimmer adott be az alapvonalról, Tihanyi jól fejelte meg a labdát, de Szappanos a levegőben úszva szögletre tisztázott. Az 58. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Horváth Roland elől Czingráber éppen középre fejelte le a labdát, Szegleti pedig 21 méterről kilőtte a jobb alsót, 0–1. Másfél perc múlva Németh Márió a hosszú sarokra rúgta a szögletet, ezt összeszedték a vendégek, majd egy felpassz után Horváth Roland 14 méterről a jobb felsőbe lőtt, 0–2. A 69. percben Németh Márió remek ütemű átadása Tihanyit találta meg, aki a kapus és a hosszú sarok mellett is elgurította a labdát. A 78. percben ismét Németh talált remekül, ezúttal Popin elé, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt, 1–2. A középkezdést Szöllősinek gurították le, aki 53 méterről emelt Gyürü kapujába, 1–3. A kapusunk a 11-es ponton állt, onnan futott vissza, de nem érte el.

Nem megy a felkészülés során: 1–3, 0–7, 0–0, 0–1 és 1–3 az eredménysor, azaz van még min csiszolnia Mészöly Gézának. A Puskás Akadémia a múlt héten egy hatost gurított az egerszegieknek...

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!