Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Soproni VSE 

Gólzápor a Sopron ellen

Felkészülési mérkőzésen 3–3-at játszottunk a Sopronnal.
 
 
 
 
 

Gólzápor a Sopron ellen

Felkészülési mérkőzésen 3–3-at játszottunk a Sopronnal.

A válogatott mérkőzések miatti szünetben az NB II.-ben gyengén rajtoló Sopront fogadta a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiaknál Király Gábor és Bosnjak Predrag a felnőttválogatottal készül, Schimmer Szabolcs és Ugrai Roland pedig kisebb sérülés miatt hiányzott.

Mészöly Géza a Rózsa - Gaál, Fehér, Alcibiade, Jánvári - Nagy P., Batarelo - Gosztonyi, Németh M., Petró - Popin összeállítású tizenegyet küldte pályára, míg a Supka Attila irányította SVSE-ben három szombathelyi kölcsönjátékos kezdett: Halasi - Baracskai, Sifter, Szalai V., Katona - Holdampf, Deme, Rácz, Maráczi - Tihanyi, Szabó L.

A 4. percben a Soproné volt az első helyzet: Baracskai lépett ki, de 14 méteres lövését Rózsa vetődve hárította. A 18. percben Popin kapott lapot könyöklésért, majd Fehér szövegért. Két perc múlva megjött az első, kaput eltaláló lövésünk: Nagy Patrik 22 méterről nem célzott rosszul, de Halasi odaért és védett. A 22. percben megszereztük a vezetést: Alcibiade remek ütemben dobta ki a labdát balra, Jánvári elszáguldott a szélen, Popin érkezett a beadásra, és 7 méterről a kapuba pofozta a labdát, 1-0. Egy perc sem telt el, és jött az egyenlítés: Szabó kapott jó labdát a 16-oson belül, jól is fedezte, majd 10 méterről erőből a bal sarokba lőtte, 1-1.

Az első félóra végén ismét nálunk volt az előny: Popin fejjel tette vissza Jánvári beadását, amit Petró jobbal a bal sarokba lőtt, 2-1. Szép akció végén Gosztonyi-Popin-Petró volt a labda útja, de utóbbi nem érte el, sőt bukfencezett egyet, így a játékvezető - kicsit szigorúan - sárga lapot adott. Nagyobbat hibázott fiatal játékosunk három perc múlva: egy Rózsa által kiadott labdát röviden passzolt vissza, Holdampf lecsapott rá, és a léc alá bombázott, 2-2.

Szünetben Popin helyett jött Keresztes, kicsit át is rendeződött a hadrend: az ifjú játékos lett Alcibiade társa a belső védő posztján, Fehér kiment a jobb bekk posztjára, Gaál lett a jobb futó. Gyurján is lehetőséget kapott Rózsa helyén. A Sopronnál nyolcan jöttek, köztük Jancsó, Bedi, Soltész, Füredi és Hirschler a szombathelyi különítményből. Helyzeteink nekünk adódtak ebben a periódusban: Medgyes és Gaál is betalálhatott volna. A 68. percben egy ártalmatlan szituációban egy ütközést követően 11-est kapott a Sopron: Zamostny magabiztosan értékesítette a büntetőt, 2-3.

Hamar jött az egyenlítés: a 71. percben Gosztonyi 21 méterről, szabadrúgásból vette be a vendégkaput, 3-3. Helyére a következő percben Könczöl érkezett. A 78. percben Fehér Zoltán helyére Gönczö jött. Az utolsó tíz percben már nem volt változás, így a gólzáporos meccsen hat gólt láthatott a kilátogató néhány tucat néző.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!