Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd Zsóry FC 

Hali-statisztika 2017-18 (I. rész)

A harmadik legjobb hazai mutató a miénk, de sajnos a legkevesebb gólt a Haladás szerezte.
 
 
 
 
 

Hali-statisztika 2017-18 (I. rész)

A harmadik legjobb hazai mutató a miénk, de sajnos a legkevesebb gólt a Haladás szerezte.

Játékosok

Összesen 32 játékos kapott szerepet a Szombathelyi Swietelsky-Haladásban. 29 mezőnyjátékos és 3 kapus. 2785 percet töltött a játéktéren (a lehetséges 2970-ből) Király Gábor, 2662-t Stef Wils, 2620-at Bosnjak Predrag, 2288-at Jagodics Márk. A sor végén van Leandro Martínez (73 perc), Gyurján Márton (63 perc), Funsho Bamgboye (45 perc), Petró Balázs (26 perc), Tóth Benjámin (23 perc) és Tóth Dávid (15 perc).

A mérkőzések számát tekintve 31-szer láthattuk Király Gábort, 30-szor Stef Wilst és Bosnjak Predragot, 27-szer Jagodics Márkot, David Joel Williamst és Halmosi Pétert, míg Rácz Barnabást 26-szor.

Edzők

Mészöly Gézával kezdte a bajnokságot a Haladás, de mivel katasztrofálisan sikerült a Szőke Kavics 300. NB I-es találkozója edzőként (a Pukás Akadémia nyert Sopronban), így hét forduló után elköszönt a vezetőség tőle (7 mérkőzés, 2 győzelem, 5 vereség). Pacsi Bálint az Illés Akadémia szakmai igazgatói székéből került a kispadra, így utólag azonban azt mondhatjuk, nem volt jó ez a váltás. Ő is hazai vereség után kapott útilaput, a mérlege rosszabb, mint Mészöly Gézáé: 8 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Michal Hipp a 16. fordulótól vette át a csapatot. A munkaköri leírásában egy mondat szerepelt: bent kell tartani a csapatot. Ez sikerült is, a Hali végül nyolcadikként zárt. A felvidéki mester 18 meccsen 8 győzelmet aratott, háromszor ikszelt vele a gárda, és hétszer kaptunk ki.

Rohonci út: oroszlánbarlang

Sopronban kezdte a bajnokságot a Haladás, de a bennmaradásban óriási szerepet játszott az, hogy az ősz utolsó két mérkőzését már a Rohonci úton játszhatta a csapat. Ekkortól kezdődött egy remek széria, aminek a vége az lett, hogy a hazai mérkőzéseket figyelembe véve a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a harmadik helyen végzett. Sopronban 3 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség volt a mérleg, míg Szombathelyen 5 győzelem és 3 iksz! 10–18 és 12–5 a két "hazai" pálya gólkülönbsége.

Idegenben nem ment fényesen, a táblázat végén zártunk. 3 győzelem, 1 döntetlen és 12 vereség a mutatónk, 13–27-es gólkülönbséggel.

Gólok

A Mezőkövesddel holtversenyben végeztünk lőtt gólok tekintetében az utolsó helyen, hiszen ők is és mi is 35 találatnál álltunk meg. Még a kieső Vasas (38) és Balmazújváros (39) is többször örülhetett, mint mi - más kérdés, hogy minden bizonnyal cserélnének velünk... A házi góllövőlista élén a minden bizonnyal a székhelyét Ázsiába áttevő David Joel Williams végzett, hét találattal. A dobogóra odaért még Myke Bouard Ramos, Mészáros Karol és Kiss Tamás - ők négynél álltak meg. Kovács Lóránt és Stef Wils hárommal zártak, míg Jagodics Márk és Németh Márió kettővel. Egy gólt szerzett Rácz Barnabás, Tóth Máté, Polgár Kristóf, Michael Rabusic és Miroszlav Grumics - egyszer pedig a paksi Hahn János segített ki bennünket.

A gólpassz-király Bosnjak Predrag öt assziszttal, de nem sokkal maradt le mögötte a Ramos-Rácz-Németh Márió trió (4-4-4).

A kanadai táblázat élén Williams zárt (7+3=10), 8 pontja volt Ramosnak (4+4), hat pedig Mészáros Karolnak (4+2).

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!