Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd Zsóry FC 

Hali-statisztika 2017-18 (II. rész)

Átlagos lapgyűjtők voltunk, ám a nézőszámban - főleg a szombathelyiben - kimagaslónak bizonyult a Hali-tábor.
 
 
 
 
 

Hali-statisztika 2017-18 (II. rész)

Átlagos lapgyűjtők voltunk, ám a nézőszámban - főleg a szombathelyiben - kimagaslónak bizonyult a Hali-tábor.

Sárga lapok

A 12 csapat 957 sárga lapot kapott a 2017-18-as kiírásban. Ez kerek 80-as átlagot jelent, és a Hali pontosan hozta is az átlagot, amivel az ötödik helyen állunk a figyelmeztetéseket illetően. A listán a Vidi volt az első (108 sárgával a bajnok kapta messze a legtöbbet), a Puskás 90-vel volt a második. A legkevesebbszer a Fradi részesült sárgában, 67-szer.

Nálunk 9-9 alkalommal a Kovács Lóránt-Jagodics Márk páros előtt villant a sárga kártya - a Haladás 27-ese azért előzi meg a sorban a 26-ost, mert egyszer pirosát is kapott (második sárga után). Bosnjak Predrag és Stef Wils 6-6, Halmosi Péter és Myke Bouard Ramos 5-5 sárgával zárt. 25 játékosunk kapott lapot.

Kiállítások

39-szer villant a piros lap, ami csapatonként 3,25-ös átlagnak felel meg - ez is igaz volt a Halira is, hiszen háromszor jutottunk a kiállítás sorsára. Igaz, ebből csak kétszer kerültünk hátrányba. Ősszel egyszer sem fogyatkoztunk meg, aztán az Újpest elleni első tavaszi meccsen Németh Milánnak mutatta fel a játékvezető a piros kártyát. Felcsúton a Vidi ellen Kovács Lóránt mehetett korábban zuhanyozni, míg Kispesten Halmosi Péter már a lecserélése után, a kispadon kapott második sárga lappal - és automatikus pirossal - kellett, hogy elhagyja a játéktér környékét is.

A bajnokságban egyébként a Vidi és a Paks emelkedett ki kicsit 5-5 pirossal, míg a másik oldalon az Újpest zárt: a liláktól egyszer sem állítottak ki senkit sem.

Nézőszámban a harmadik helyen

A Ferencváros hazai meccseit látták a legtöbben a magunk mögött hagyott bajnokságban (154.108-an), őket a debreceni Nagyerdei Stadion (62.652) és a Haladás hazai mérkőzései követi (52.570) - 11 fővel előzzük meg a Diósgyőr hazai meccseit (52.559). Azonban a Haladás Sopronban kezdte a szezont, míg a DVTK Mezőkövesden és Debrecenben játszotta a pályaválasztásával megrendezett találkozókat. A Hali esetében ez 3.092 fős átlagnézőszámot jelent, de, ha csak a Haladás Sporkomplexumban lévő mérkőzéseket vesszük górcső alá, akkor ez az átlag már komolyabb: 5.052 fő! Olyan produkciót várhatunk el a csapattól a következő bajnokságban, aminek a célja ennek a magas számnak a további emelése!

Játékvezetők

A legtöbb Hali-meccset Erdős József dirigálta a 2017/2018-as szezonban - hetet. Őt Kassai Viktor követi öttel, majd hárommal Karakó Ferenc, Szőts Gergely, Berke Balázs, Szabó Zsolt, Farkas Ádám és Vad II István. Kétszer fújt Iványi Zoltán és Andó-Szabó Sándor - ez ugye 34 meccs, ugyanis az első őszi Vasas–Hali a villanyvilágítás meghibásodása miatt félbeszakadt.

Négy mez-nadrág kombináció

Tiszta zöldben kezdte a bajnokságot a Haladás, majd játszottunk fehér mezben és fekete nadrágban is. A harmadik verzió a neonzöld mez-fekete gatya kombináció volt, ám az új stadionban mindig az adidas vadonatúj tiszta zöld szerelésben szerepeltünk. Nem is akárhogyan, hiszen az új Rohonci úti stadionban öt győzelem és három iksz volt a mérleg. Soha rosszabbat!

Négy meccsnapunk volt

Szombaton játszottunk a legtöbbször (29-szer), két vasárnap és egy-egy kedd és csütörtök mellett. Nem hozott szerencsét számunk a "nem szombati" meccsnap, hiszen mind a négy alkalommal kikaptunk.

Öt fiatal

Ebben a bajnokságban nagy szerepe volt a fiatalok szerepeltetésének. 21 meccsen játszottak ők: Tóth Máté, Kiss Bence, Petró Balázs, Kiss Tamás és Tóth Dávid.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!