Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Újpest FC 

Kezdődik! Apa, kezdődik!

Szombaton Újpesten lép pályára a Swietelsky-Haladás.
 
 
 
 
 

Kezdődik! Apa, kezdődik!

Szombaton Újpesten lép pályára a Swietelsky-Haladás.

A huszadik kör következik

A szombaton 17 órakor kezdődő Debrecen – Balmazújváros, Mezőkövesd – Puskás, Videoton – Vasas találkozók mellett bennünket leginkább az Újpest – Szombathelyi Swietelsky-Haladás találkozó érdekel. Tizenkilenc kör után a lilák az ötödik pozícióban vannak. Öt ponttal vannak elmaradva a dobogótól, de hattal megelőzik a mieinket. A Hali éppen csak "az a bizonyos vonal" fölött telelt: a 10. pozíciót foglalják el Királyék. A többi három, a fentiekben felsorolt találkozó azért fontos, mert a Vasas-Balmazújváros-Mezőkövesd hármassal van egy kupacon a Haladás. De, ne feledjük: a 33. kör után kell majd legrosszabb esetben is a mostani pozíciónkat megtartani.

Török túrán mindkét csapat

Az Újpest szűk két hetet Törökországban, Belekben töltöttek. Az edzőmérkőzéseken aligha az eredmény lehetett a legfontosabb szempont számukra, ugyanis egyet sem nyertek meg. Itthon aztán megverték egy-egy góllal az NB II-es Gyirmótot és az NB III-as Balassagyarmatot. A Haladás is Belekben készült, néhány napon át éppen akkor, amikor a IV. kerületiek. A vasi zöld-fehérek mérlege sokkal jobb, a téli felkészülési időszakban veretlenek maradtak, a nyolc meccsből hatot megnyertek.

Jöttek-mentek

Ami a keretek változását illeti, a Megyeri útra két légiós, a bosnyák Dzenan Burekovics és a nigériai Vincent Onovo érkezett. Eladta a klub a kapus Kovács Zoltánt Zalaegerszegre és kölcsönadta Viktor Angelovot Macedóniába. Nem tagja már a keretnek a Svédországba visszatért Anton Salétros sem (az őszi mérkőzésen szerepelt a svéd-magyar kettős állampolgár középpályás). A Haladásnál két külföldi érkezett: Kristián Kolcák a katah Aktobétól, Michael Rabušic pedig Michal Hipp korábbi együtteséből, a cseh Jihlavából. Végleg megvette a klub a korábban kölcsönben szereplő Karol Mészárost. Devecseri Szilárd, Jánvári Gábor, Tóth Benjámin, valamint a kölcsönadott Tóth Dávid és Winkler András távozott, Leandro Martínez visszavonult.

Indulás a kora délutáni edzés után

Pénteken az edzést követően buszra száll a társaság. Az éjszakát Telkiben tölti a Haladás. Miroszláv Grumics és Petró Balázs is feliratkoztak arra a listára, amire Tóth Máté már egy hónapja: ők azok, akik sérülés miatt kénytelenek kihagyni a találkozót. A héten a Portugália elleni U19-es mérkőzésen szerephez jutó Kiss Tamás rúgást kapott a combjára, az ő játéka így erősen kérdéses. A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik, a mérkőzést Kassai Viktor dirigálja majd.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!