Haladás - MTK 1-2  

Tovább "szórakoznak" Király Gáborral

Nem hozott döntést az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága.
 
 
 
 
 

Tovább "szórakoznak" Király Gáborral

Nem hozott döntést az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága.

Csütörtökön ült össze az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, ugyanis a három mérkőzésről eltiltott Király Gábor hozzájuk fordult a Fegyelmi Bizottság döntését követően.

Király Gábort a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón állította ki a mérkőzésen eredményt befolyásoló hibák sokaságát elkövető, Karakó Ferenc által irányított játékvezetői hatos.

A 108-szoros válogatott hálóőr több helyütt is elmondta: azon kívül, hogy "les volt", semmi sértő vagy nyomdafestéket nem tűrő kifejezés el nem hagyta a száját. Karakó Ferenc "dicsősége", hogy ő az első játékvezető Király Gábor harmadik évtizedében járó pályafutásának, aki piros lapot mutatott fel neki.

A jegyzőkönyvbe Karakó a "tetű" és "édesanyád" kifejezéseket írta bele. A Fegyelmi Bizottság ez alapján tiltotta el három meccstől a Haladás kapusát. Király fellebbezett, azonban a honlapján megjelentek szerint a csütörtöki tárgyaláson nem született döntés.

Itt ismertették bizonyítékként a játékvezetői headset hangfelvételének akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentését. A szakértői jelentés nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

2017 áprilisában egy Diósgyőr–Vasas találkozón Lipták Zoltán azzal vádolta meg Kassai Viktor játékvezetőt, hogy rassziszta kifejezéseket használt. Ekkortól rendelték el az MLSZ-ben (ha jók az információk, akkor Csányi Sándor elnök külön előírásának megfelelően), hogy a headseteken hallható szöveget meg kell őrizni. (Az ügyből egyébként per lett, amit a játékvezető nyert meg.)

Tehát a Karakó-Király ügyben is minden bizonyíték rendelkezésre áll, döntés azonban mégsem született. Mivel a fellebbviteli ügy nem halasztó hatályú, Király Gábor biztosan nem állhat Horváth Ferenc rendelkezésére a Diósgyőr elleni találkozón.

Király Gábor még egy kommentet fűzött a tegnaphoz: „Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása...”

Akik nem tudnak dönteni

Az MLSZ honlapja szerint a Fellebbviteli Bizottsága dr. Szűcs Ernő Péter vezeti. Tagjai: dr. Lassányi Gábor, dr. Tüske Gábor Makray Balázs, dr. Széles Szabolcs, dr. Paulikovics Péter, dr. Perenyei Tamás. A bizottság titkára dr. Ficsor Dániel.

A fő kérdés, hogy miért kell "szórakozni" Magyarország 108-szoros válogatott kapusával? Csak a Karakó-féle "igazság" létezik?

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!