Haladás - Debrecen 

Marad-e Király Gábor büntetése?

Holnap ül össze a fellebbviteli bizottság. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága első körben csak és kizárólag a jegyzőkönyvnek hitt.
 
 
 
 
 

Marad-e Király Gábor büntetése?

Holnap ül össze a fellebbviteli bizottság. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága első körben csak és kizárólag a jegyzőkönyvnek hitt.

Király Gábor a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen bravúrt bravúrra halmozott. Büntetőt is fogott, ám egy (azóta sokszor és sok helyütt megállapított) szabálytalan találattal mégis vezetést szerezhetett a bajnoki listavezető. Mindezt szóvá tett a 108-szoros válogatott hálóőr ("Les volt, spori! Les volt!"), amiért villant a sárga lap Karakó Ferenc kezében. "Akkor is les volt!" - mondta Király Gábor, ezért pedig már piros lap járt a FIFA-játékvezetőtől. A jegyzőkönyvbe azonban már az "édesanyád" és a "tetű" kifejezések is belekerültek.

És ez azért lényeges, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottsága első körben csak és kizárólag a jegyzőkönyvnek hitt. A bizottság a kapust 3 mérkőzésre eltiltotta. Ezt követően tárgyalást is tartott, ám hiába képviselte jogász is Király Gábort, az eltiltás hatályában maradt.

Király Gábor ezt nem hagyta annyiban, fellebbezett. Információnk szerint a Fellebbviteli Bizottság holnap ül össze. Hogy a grémium súlyosbít, helybenhagy, vagy csökkenti a büntetést, esetleg megszünteti az eljárást, az csak csütörtökön derül ki. Király Gábort nem "hívták meg" az ülésre, azaz a tanács maga dönt.

Mindenesetre a Játékvezetői Bizottságot nem igazán érdekelte, hogy Karakó Ferenc és csapata mennyit hibázott az FTC–Haladás mérkőzésen. A legsúlyosabb hibák (meg nem adott szabályos hazai gól, megadott szabálytalan Fradi-gól, erősen véleményes büntető ítélése, Király Gábor kiállítása) mellett a 86. percig a kétséges szituációk 95%-át a hazaiaknak fújó bíró már a múlt héten is szerepet kapott: Pakson alapvonali játékvezetőként mutogatott "viperával" a kezében...

A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen játszott talán eddigi a legjobban Murtaz Daushvili. A grúz középpályás sajnos egykori csapata, a Diósgyőr ellen nem bizonyíthat a hatos pozícióban: összegyűjtötte ötödik sárga lapját, így a sorsdöntő összecsapást legfeljebb a lelátóról követheti.
 
 
 • 3Szup2019április04.18:45ÚjVálasz

  reméljük marad.

   
 • 2téténono2019április04.16:33ÚjVálasz

  Azért arra kiváncsi vagyok hogy Dibusz a MK meccsen elkövetett ámokfutásért mennyit kap ?

   
 • 1angelica2019április03.22:44ÚjVálasz

  A világ legnagyobb idiótája lenne az, aki ezért Király Gábort elmarasztalná.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!