Haladás-Videoton 0-2 

Király Gábor: Most már több hiba nem fér bele

A kapus nagyinterjút adott, amelyben részletesen kitért a Haladás jelenlegi helyzetére.
 
 
 
 
 

Király Gábor: Most már több hiba nem fér bele

A kapus nagyinterjút adott, amelyben részletesen kitért a Haladás jelenlegi helyzetére.

Az 50. felkészülésed kezdted meg egy éve januárban, azóta sok minden történt a Haladás háza táján. Miként foglalnád össze?

Szezon közben kerültünk vissza a stadionba. Egy olyan tavaszt produkáltunk, ahol voltak hullámhegyek és völgyek. Az utolsó forduló izgalmasra sikeredett, hisz öt kieső jelölt is volt. Nekünk így a Mezőkövesd elleni lett a szezon legfontosabb meccse, szerencsére a győzelem NBI-es tagságot ért, sőt a nyolcadig helyen zárt végül a csapat. Mivel élő szerződésem van, amely 2019 nyaráig szól, nem volt kérdés, hogy elkezdem az 51. felkészülésemet is a Haladással. Nyáron nagyon kicserélődött a keret, olyan játékosok mentek el mint Stef Wils, Myke Ramos, David Williams. Jöttek új labdarúgók, mennyiségben többen vagyunk mint tavaly, de minőségben nem tudtuk meghaladni az előző szezont.

Lehet a minőséget valamivel pótolni?

Hosszútávon nem igazán. Minőség és minőség között sok különbség van. Ez hosszútávon meghatározza az eredményességet. Rövid idő alatt lehet sikert elérni, például egy egy meccsen lehet győzni, de hosszú távon nem működik. Németországban is megéltem, hogy gyengült a keret az eredmények sem jöttek, igaz akadt olyan is, hogy egy gyengébb kerettel is jó sorozatot, valamiféle csoda folytán nem várt periódust produkáltunk, de hosszútávon nem hoz eredményt.

A teljes interjú elolvasható itt.

 
 
 • 10fe-fe2019január02.10:57ÚjVálasz

  Szombathelyen mindig is jó kapusok voltak.Király Gábort is ide sorolom, de nem a mostanit.A helyettese a vicc kategória: két olyan gólt kapott a Rózsa, amin még most is az egész ország röhög.Szóval fiúk próbálkozzatok valami mással, keressetek magatoknak polgári elfoglaltságot és ne alázzátok a szhelyi focit.
  Sajnos ez a többi játékosra is igaz, meg a vezetőkre is: kívül tágasabb ( talán Jagodics a kivétel ).
  A sorsunk a ZTE-vel lesz hasonló.Kell kb 3-4 év, amíg vissza kerülhetünk.Addigra azért lesz Szhelyen egy remélhetőleg jó NB I-es női kézis csapat is, lesz választék, hogy hol, kinek is szurkoljunk.A focit meg el lehet felejteni.

   
 • 9kovacs_ugynok2018december30.15:17ÚjVálasz

  Kis pénz, kis foci. Nagy pénz, szar foci.

   
 • 8lalika2018december30.15:11ÚjVálasz

  Chris-szel majdnem teljesen egyétértek,kivéve,hogy elfeledkezett a kényelmesen pöffeszkedő veztőség felelősségéről.
  Az meg felháborit,hogy Király egy fikarcnyit sem emliti a saját felelősségét,pedig min.12 pont szárad a lelkén.
  A"szögreakasztással" kár és felesleges várni a szerződése lejártáig...,mert ő már nem a jövő.
  Arra a kérdésre sem kaptam választ,hogy hány Hali meccsen védett eddig és összességében Rózsa Dani és a távozott,majd visszatért Király!
  Érdekes szám lehet...

   
 • 7chris2018december30.12:11ÚjVálasz
  Idézet: salamana
  Knézy Jenő reinkarnációja lehetsz, ő pécézett ki egy játékost, akit aztán a meccs végéig szapult - akkor is, amikor a félidőben lecserélték, csak ő nem vette észre.
  Gyenge az egész csapat, ennyi.
  ...

  nem vagyok senki reinkarnációja, és nem macinaci ellenes vagyok, mert a korábbi karrierjét elismerem (igaz megemlítem, hogy a játékában mindig is benne volt a kapitális hiba lehetősége)
  kapus voltam én is (oké, jöhet a megszokott támadás, hogy de nem értél el semmit hozzá képest, ami igaz, mivel az akkori körülményeim sajnos nem tették ezt lehetővé, hogy a tehetségem alapján akár az első osztályig vihessem én is), had ítéljem már meg a saját értékrendem alapján a "kollégát".

  Ő volt a cikk szereplője, ezért kapott külön megjegyzést tőlem (meg, mert nagyon sok pontot hagyott a meccsekben a potyáival, illetve a megkopó reflexei miatti sutaságaival, a lassan névjegyévé váló krumpliszsák szerű jobbra balra dőléseivel). Megemlíti a cikkben a tavaszi kövesd elleni mindent eldöntő meccset, miközben elegánsan átsiklik afelett, hogy előtte a vasas ellen a 90. percben a gólvonaltól kb. egy méterről fejeltnek neki gólt, úgy, hogy még nem is ért el a játékoshoz a labda, ő már a másik kapufa tövében felemelt kézzel ugrálva hisztizett az állítólagos les miatt, ahelyett, hogy megpróbálta volna a labdát megszerezni (az internet bizony nem felejt...). Ha nincs az a gól, akkor nem lett volna életbevágóan fontos meccs a kövesdi. Ennyit erről.
  Ő saját maga rombolja le a nevét hétről-hétre. Nem haladás szimpatizáns ismerőseim mind azon nevetnek a Haladás vesszőfutásával kapcsolatban, hogy meddig rombolja még tovább Király a korábbi nimbuszát.

  És nevesítem az edzőt is a hozzászólásomban, ezek szerint ez fel sem tűnt, mint ahogy a mezőnyjátékosokat is kritizálom, igaz általánosítva.

   
 • 6senior2018december30.11:11ÚjVálasz

  Újra leng a zöld-fehér sálban és kendőben, bajnok lesz a Haladás majd az NB2-ben. Vagy ott ragad sokáig. Az elmúlt években olyan játékosokat adtak el, akikkel ezt a szerencsétlen OTP-ligát simán meg lehetne nyerni. De gondolom qva jó üzlet volt egyeseknek.

   
 • 5Tila2018december30.07:43ÚjVálasz

  A stadionavatást követően technikai vezetői poszt, esetleg kapusedzői poszt jobb lett volna (Neki és nekünk szurkolóknak is, de ez utólagos okoskodás).
  Viszont tartsuk tiszteletben Gabi álmát, melyet ki is érdemelt, a százéves klub kapujában állva int búcsút (sajna az NB I-nek is?) Mert ki volna érdemes még erre: Szarka Z. sajnos nincs köztünk, no és "Hege"! Nem megfeledkezve a többi kapusnagyságról, de ezt a szintet az említettek érték el.

   
 • 4OhneGetzi2018december30.05:58ÚjVálasz

  Eddig mindig az volt a duma, hogy nincs pénz, sz@r a pálya, a stadion, nincs közönség, stb.
  Most van rengeteg pénz, szép stadion és még közönség is.
  Akkor mi a probléma???
  Az említett hiba már az elején nem fért volna bele ezen a szinten!
  Lásd a válogatott és a Vidi esetét...
  Gyenge csapat, gyenge edző, kiváló körülmények!
  Ébresztő!

   
 • 3salamana2018december30.01:57ÚjVálasz
  Idézet: chris
  "Most már több hiba nem fér bele"

  Igy van, úgyhogy a lyukas kesztyűdet akaszd végre a szögre, és viszont látásra. Meg mehet a kispadra a Rózsa, és lehetne végre lehetőséget adni Gyurjánnak.
  ...

  Knézy Jenő reinkarnációja lehetsz, ő pécézett ki egy játékost, akit aztán a meccs végéig szapult - akkor is, amikor a félidőben lecserélték, csak ő nem vette észre.
  Gyenge az egész csapat, ennyi. 32/45 az nagy hőstett lenne, de valószínű 5-6 meccs után már nem jön ki a matek...Persze jó lenne, ha összejönne!

   
 • 2chris2018december29.22:17ÚjVálasz

  "Most már több hiba nem fér bele"

  Igy van, úgyhogy a lyukas kesztyűdet akaszd végre a szögre, és viszont látásra. Meg mehet a kispadra a Rózsa, és lehetne végre lehetőséget adni Gyurjánnak. Na egy poszt kipipálva.

  2.: valami értelmes, a focihoz értő edzőt idehozni, mert vicces ferike nem nagyon érzi ezt a sportot.

  3.: lehet a többi csapatrészen is kicserélni a selejtet valami olyanra, aki tud kettő méterre pontosan passzolni, meg a három méteres passz nem pattan el tőle öt méterre.

  4.: beszerezni valakit, aki azt a tavaszi meccsenkénti 2-3 helyzetet lehetőség szerint legalább 50%-os hatékonysággal képes kihasználni.

   
 • 1salfai2018december29.20:27ÚjVálasz

  Tisztelt Király Gábor! Az őszi meccseket úgy elcseszték, hogy már a csoda sem segíthet, a hibátlan menetelés (ami úgysem lesz) nem elég.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!