Király Kupa 2018 - sajótájékoztató 

Immáron 15. alkalommal lesz Király Kupa

Jövő szombaton, július 7-én lesz a torna.
 
 
 
 
 

Immáron 15. alkalommal lesz Király Kupa

Jövő szombaton, július 7-én lesz a torna.

Idén 15 éves a Király Sportlétesítmény, vele egyidős a centrum legnagyobb szabású rendezvénye a Király Kupa.

Komláti István a Királysport menedzsere a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: Szombathely sportéletének szerves részévé vált a pénzdíjas négyes torna. Célja semmmit sem változott az évek alatt: a bajnokság kezdete előtt színvonalas felkészülési lehetőséget biztosít az élvonalbeli labdarúgó csapatoknak. A házigazda Haladáson kívül 20 különböző csapat szerepelt eddig a tornán, ez a létszám idén nőni fog, hisz a szlovák másodosztályban szereplő garamszentkereszti FK Pohronie újoncként lesz jelen.

Az idén résztvevő klubok közül a házigazda Haladás négy alkalommal győzött (2007; 2010; 2013; 2014) a Kaposvár immár nyolcadik alkalommal vesz részt a tornán ebből kétszer hódította el a serleget(2006; 2008;). A jelenlegi címvédő Paksi FC is visszatérő vendég, ez lesz az ötödik alkalom és eddig kétszer győztek (2009, 2017).

A 7-es busz menetrendszerint jár majd a Király Sportlétesítményhez. A parkolás az előző évekhez képest nehézkesebb lesz, mert a környéken közműépítési munkálatok zajlanak.

Vörös Csaba, a Haladás technikai vezetője az elmúlt 15 évben minden alkalommal kísérte a csapatot a Király Kupára. A sajtótájékoztatón kiemelte: idén is remekül illik a torna a szombathelyi csapat felkészülésébe.

Michal Hipp, vezetőedző elmondta: megtisztelő a meghívás, örömmel vesz részt a Haladás a jövő heti lendvai edzőtábor után szombaton a Király Kupán. Fontos a torna mert egyrészt mindenkinek lehetőséget tud adni a két mérkőzésen, másrészt a király kupát követően már csak egy bajnoki főpróbáka lesz a csapatnak. Nem a győzelem lesz a lényeg, sokkal inkább a csapatépítés. A keretből hatan elmentek, eddig hárman jöttek, továbbá a csapattal készül az U19-ből Funsho Bamgboye, Bolla Gergő és Kovalovszki Máté. A sérültek és lassan felépülnek, Michael Rabušicnak még két három hét kell, de Mészáros Karol remélhetően a Király Kupán pályára léphet. Még a vezetőséggel 1-2 igazolást terveznek.

A felnőtt 600 Ft, a diák és nyugdíjas belépőjegy 400 Ft-ba kerül. A belépőjegyek 10 % kedvezményt biztosítanak a K1RALY termékek vásárlására. Az első meccs a 14 órakor kezdődő Kaposvár–Haladás találkozó lesz.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!