Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd Zsóry FC 

Eligazolt Kiss Tamás

Ahogy az várható volt, elhagyja a Haladást az ifjú tehetség.
 
 
 
 
 

Eligazolt Kiss Tamás

Ahogy az várható volt, elhagyja a Haladást az ifjú tehetség.

"Mészöly Géza cserére szánta el magát. Hiába vezet a Videoton az első 45 perc után, ő újoncot avat és Kiss Tamást küldi pályára Kovács Lóránt helyére." - talán ez lehetett az első információja a Hali-szurkolóknak is az Illés Akadémián nevelkedő játékosról.

Aztán rögtön kiderült, hogy ezzel a pályára lépéssel beírta magát a Haladás és az NB I történelemkönyvébe is a szélső. Ő lett ugyanis a szombathelyiek 500. NB I-es játékosa, valamint ő az első a 2000 után születettek közül, aki futballozott a magyar első osztályban.

Kezdőként először Pacsi Bálint állította be (2–2 a Mezőkövesd ellen), első gólját pedig a bajnok Honvédnak lőtte (1–2). Beköszönt még a Debrecennek idegenben, valamint a Ferencvárosnak és a Mezőkövesdnek is - utóbbiakat már az új Rohonci úti stadionban lőtte. 16 mérkőzés jutott neki Haladás-mezben.

Ahogy az már a felkészülés kezdetekor kiderült: már nem is edzett a zöld-fehérekkel, várható volt, hogy eligazol. Hiába voltak külföldi megkeresések (a sajtó Olaszországot emlegette), Felcsútra kerül Kiss Tamás. Ez finoman fogalmazva is kivágta a biztosítékot a szurkolóknál. Tóth Miklós úgy nyilatkozott a hivatalos honlapnak, hogy a Haladás több klubbal is megegyezett, így a döntést a játékos - minden bizonnyal szüleivel közösen hozta meg.

A korábbi tehetségek: Koman Vladimir, Kovács István, Ugrai Roland, Radó András vagy Hegedűs János sem teljesen azt a pályafutást tudhatják maguk mögött, amit elképzeltek. Persze Vologya, Kiskokó és Ugi eljutottak a válogatottig - sőt Ugrai egy időre vissza is igazolt Szombathelyre - de mi itt Szombathelyen úgy éreztük, hogy ennél sokkal, de sokkal többre hivatottak.

Mi szurkolóként örültünk, hogy sokszor szólhattak a hírek egy ifjú Haladás-játékosról, és abban reménykedtünk, elviszi egy nagy klub. Azt gondoltuk, hogy az öltözőben meghallgatja Király Gábort vagy Halmosi Pétert. Tévedhettünk?

Hallani ezt-azt. Ígérgethettek sok mindent: pénzt, játéklehetőséget, könnyebb továbblépést, külföldre igazolást. Ami tuti, hogy olyan gólörömöt és ünneplést, mint ami a Rohonci úton volt, nem ígérhettek.

Sok sikert és sérülésmentes pályafutást kívánunk Kiss Tamásnak!

 
 
 • 5belabo2018július04.22:06ÚjVálasz

  Komolyabb helyre vágyott.

   
 • 4amadeus2018július03.08:16ÚjVálasz

  Ezt aztán megint nem értem: élő szerződése volt tudtommal.Miért nem érte meg megtartani és pár év múlva, ha már kiforrott játékos és bizonyított Szombathelyen, csak akkor " megszabadulni" tőle? Ennyire csak a pénz számít?A szurkoló, aki fizet a produktumért és szerette volna itt Szombathelyen játszani látni Kiss Tamást, az nem számít?Bravó Tóth Miklós és tulajdonosok...egy darabig nem megyek Hali meccsre.
  Undorító amit csináltok.

  Kiss Tamás Te pedig gondolj a Radóra és Kovács Istvánra. a Te sorsod sem lesz jobb...de ha Neked a Felcsút a csúcs, ennél jobb csapatba ne kerülj.Eddig Szombathelyen mindenki szeretett Téged, de csak eddig!

   
 • 3salfai2018július03.00:11ÚjVálasz

  Az igazi részleteket nem tudjuk, csak valahol sejtjük, de bárhonnét is indulunk ki a végállomás a pénz. Már a fradi ellen rúgott gólja után sejteni (tudni) lehetett, hogy nem sok kenyeret fog megenni Szombathelyen ez a srác. Nekem a felcsútra kerülésére is megvan a magyarázatom, persze bizonyítani nem tudom. Rossz ez a rendszer, de ha megbukik, nem jön helyette jobb.

   
 • 2Tila2018július02.18:42ÚjVálasz

  Sok örömöt szereztél, kösz Tamás és sok sikert!

   
 • 1lokalpatriota2018július02.10:03ÚjVálasz

  Butaságot csinált.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!