Haladás - MTK 1-2  

A bajnokság leghosszabb túrája

Kisvárdán játszik szombaton a Haladás.
 
 
 
 
 

A bajnokság leghosszabb túrája

Kisvárdán játszik szombaton a Haladás.

Az újonc ellen lép pályára a Szombathelyi Haladás: ez lesz a két együttes között az első NB I-es mérkőzés. A Kisvárda Master Good a 2017/2018-as szezonban az MTK mögött a második helyen végzett a második vonalban, ezzel pedig kivívta az NB I-be jutást. A bajnokság nem kezdődött a legjobban a nyírségieknek: a MOL Viditől és a Honvédtól is 4–0-ra kaptak ki, így meg is megköszönték Kondás Elemér munkáját. Újpesten csak 1–0-s vereséget szenvedtek, majd a negyedik fordulóban jöhetett az első hazai találkozójuk. Teltház előtt a Ferencvárost fogadták, ám 2–0-ra ott is kikaptak. Aztán augusztus 18-án már Dajka László kezébe került a marsallbot, és irányításával azóta veretlenek is Gosztonyiék.

Felcsúton 1–1-gyel zártak, majd hazai környezetben is megszerezték első pontjukat, hiszen döntetlent játszottak a Diósgyőrrel. A legutóbbi fordulóban pedig az újonctárs MTK-t tréfálták meg, és 1–0-ra nyertek az Új Hidegkuti Stadionban. Jó formában voltak, amikoris válogatott szünetre vonult a magyar futball, kérdés, megtörte-e lendületüket ez a két hét. A Kisvárda légiósokra épül: Vári Barnabás mellett csak Horváth Zoltán és Gosztonyi András kap kisebb-nagyobb lehetőséget az ukrán-brazil koprodukcióban. Ami kiderült az eddigi fordulókban, hogy a brazil kapus Felipe és a játékmester – ugyancsak brazil – Lucas nem volt rossz vétel, a többieknél még javában ott a kérdőjel.

A vasiakra a lehető leghosszabb út vár (és majd április 27-én ismét), hiszen 526 km a távolság a két város között. Ez bő 6 óra utazás jelent. Így a Haladás ma délelőtt még edzett egyet, délben ebédelnek a játékosok és legkésőbb egy órakor elindul a busz Szabolcsba. Kisvárdán a Sport Hotelben vacsorázik, és ott is tölti az éjszakát a Hipp-csapat.

Sajnos a két csapatnak ugyanannyi pontja van - itt a hangsúly a sajnoson inkább azért van, mert a mi hét meccsen összeszedett öt pontunkat keveselljük. Csak egy győzelem (a Puskás ellen), két iksz (itthon az Újpest, idegenben a DVSC ellen) és négy vereség a mérleg - kikaptunk az első háromtól, és a leginkább fájó, hogy Diósgyőrben is. A sérült lista egy kicsit bővült: Emil Lyng a vádlijával bajlódik, Bosnjak Predrag szakadása még csak gyógyulófélben van. A külön tréningező Kovács Lóránt mellé Tamás László is csatlakozott. Vít Benes végre túl van a foggyulladás utáni nehézségeken és Jurij Habovda is a többiekkel edz: ő ugye még St. Johannban, a Mattersburg elleni 0–3 során kért cserét a második félidőben egy ütközést követően.

Ahhoz, hogy a Haladás a céljait elérje, nem lehet más az eredmény, mint győzelem Kisvárdán. Ehhez pedig egységes csapatjátékra, és pontos befejezés(ek)re lesz szükség Dajka László együttese ellen. A mérkőzés szombaton, 17 órakor kezdődik.

 
 
 • 6salfai2018szeptember15.20:35ÚjVálasz

  Mezőkövesd - Diósgyőr 4-1
  Kisvárda - Haladás 4-1
  Ez nem csak a mi csapatunk szégyene hanem az egész magyar labdarúgásé.
  Kik buliztak és meddig a játékosok közül a meccs előestéjén?

   
 • 5Tila2018szeptember15.17:32ÚjVálasz

  Szégyen! Azonnali edzőcserét (no meg játékoscserét)! Ki ez a Habovda, Benes, Lyng, Kolcak, stb. Hypp ezekbe beleegyezett, övé a felelősség. Csupa 2.- 3. osztályú játékos.
  Máris 2:0 a várdaiaknak.
  Szégyen!!!

   
 • 4magyar2018szeptember15.09:00ÚjVálasz

  Nem gondolom, hogy egy Kisvárdától félnünk kellene...

   
 • 3salfai2018szeptember15.00:01ÚjVálasz

  Ezekre a csodákra csak várunk, általában elkerülnek bennünket.

   
 • 2lalika2018szeptember14.22:27ÚjVálasz

  Majd a "Király" most végre csodát tesz..???

   
 • 1Tila2018szeptember14.17:40ÚjVálasz

  A Kisvárda jobb csapat, mint a Diósgyőr, tehát mire is lehet számítani?
  Hát most mutassátok meg fiúk, hajrá Hali.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!