Szombathelyi Haladás Fc - Pápa Fc ligakupa 

Lombard-verés a Ligakupában is

A fiatalokkal megerősített Vujovics-Sipos-Guzmics hármas nagyon könnyedén verte a legjobbjaival felálló pápai együttest. Ugrai Roland és Skriba Máté góljaival nyertünk 2–0-ra.
 
 
 
 
 

Lombard-verés a Ligakupában is

A fiatalokkal megerősített Vujovics-Sipos-Guzmics hármas nagyon könnyedén verte a legjobbjaival felálló pápai együttest. Ugrai Roland és Skriba Máté góljaival nyertünk 2–0-ra.

Komplett Pápa

A Ligakupa harmadik fordulójában a Gőcze – Búrány, Jagodics, Guzmics, Devecseri – Skriba, Ugrai, Szakály, Sipos – Simon, Vujovics összetételű Haladás Sopron Bank a Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Totadze – Farkas, Horváth L. – Zulevs, Quintero, Lovrencsics – Ferenczi Lombard-Pápa-tizenegyet fogadta. A meccs előtt mindkét együttes 1 győzelemmel és 1 döntetlennel állt a sorozatban.

Megvan a vezetés

Hiába állt fel a komplett Pápa, a Hali irányította a játékot. A 10. percben Vujovics lőtt szabadrúgásból fölé, négy perc múlva pedig Sipos parádés labdáját Skriba pörgette 14 méterről a hosszú sarok mellé. Hét perc múlva már vezetünk: Ugrai vett át egy labdát a 16-os körívén, felnézett és a bal alsóba lőtt, 1–0. A 25. percben Ferenczi passzát Quintero lőtte kapura, Gőcze bravúrral mentett szögletre. Ez utóbbi mondattal össze is foglaltuk az össze kapura tartó pápai lehetőséget.

Emberelőny

A 30. percben a letámadó Haladás Sopron Bankból Vujovics csent el egy labdát, Horváth Levente visszarántotta utolsó emberként, Pánczél Krisztián játékvezető pedig elővette a hátsó zsebéből a piros kártyát – nem is lehetett vitatkozni. A megítélt szabadrúgásból Sipos a felső lécet találta el. Ügyesen tartottuk ezek után a labdát, a motiválatlannak tűnő vendégek pedig képtelenek voltak újítani. Gyurján, Farkas, Radó, Kalász és Horváth Detre is lehetőséget kapott Aczél Zoltántól – a fiatalok pedig egytől-egyig élte is ezzel.

Újabb gól

A 67. percben növelhettük volna kettőre előnyünket, ám ekkor Sipos újabb remek átadását hiába fejelte meg jól Skriba, a kapus még ki tudta ütni. Az utolsó negyedóra kezdetén azonban meglett az újabb gól: Skriba rajtolt el egy előrevágott labdára, meg is tartotta azt a védőjével szemben és a „kijöjjek a kapuból? ne jöjjek?” kérdésen töprengő Szűcs mellett a jobb alsóba lőtt, 2–0.

Dicséret

Az egész csapatot dicséret illeti, mind a hozzáállásért, mind a küzdeni tudásért. Az a néhányszáz drukker, aki ott volt, láthatta, hogy hiába nincsen foglalkoztatva jó ideig a meccsen Gőcze Gergő, azt a nagy bravúrt mégis be tudja mutatni. Hogy Jagodics Márk egyre érettebb játékot mutat, hogy Skriba Máté gyorsasága most már egyre inkább párosul a helyzetkihasználással. Hogy Szakály Attila egy komoly NB I-es csapat ellen is labdaszerzésben remek mutatókkal rendelkezik. Hogy, ha Sipos Norbert fizikálisan és mentálisan is ennyire topon van, akkor vezéregyéniséggé válik, hogy Simon Attila nem ismer elveszett labdát. Egy hét múlva Pápán ismét bizonyíthatnak, bár akkor talán már Vujovics-Guzmics-Sipos hármas nélkül.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!