Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd Zsóry FC 

Javítási lehetőség Mezőkövesden

Kuttor Attila együttese ellen játszik a Haladás szombaton.
 
 
 
 
 

Javítási lehetőség Mezőkövesden

Kuttor Attila együttese ellen játszik a Haladás szombaton.

Lassan véget ér az első teljes hét, amit a Horváth Ferenc irányította szakmai stáb (Szamosi Tamás másodedző, Borsos Vilmos kapusedző - és az állandóságot jelentő Desits Szilárd másodedző) vezetett Szombathelyen. A keret még mindig nem teljes: a szakadás után lábadozó Bosnjak Predrag még nem állhat a szakvezető rendelkezésére, talán-talán Kovács Lóránt és Emil Lyng már bevethetőek lesznek. Annak ellenére, hogy már megkezdődtek a vészharangok kongatása, a bajnokságban még csak 9 forduló ment el, azaz 24 visszavan. Sajnos egyelőre a Haladás neve mellett van a legtöbb vereség (6), és a legtöbb bekapott gól (19). Fontos, hogy ősszel 18, míg tavasszal 15 forduló van az idei kiírásban, azaz minél előbb el kellene kezdeni a felzárkózást a mezőnyhöz. A vasiaknál Priskin Tamás mutat jó formát: utóbbi három találkozón betalált - sajnos azonban ez csak Debrecenben ért egy pontot, hiszen Kisvárdán is kikaptunk, ahogy a múlt héten a Pakstól is.

A Mezőkövesd kiegyenlített teljesítménnyel (3-3 győzelem, döntetlen és vereség) a középmezőnyben, a 7. helyen áll, a gólkülönbségük 14–12. Stefan Drazic - Priskinhez hasonlóan - négy gólnál jár, míg Vajda Sándor háromszor, Szalai Attila kétszer talált be az aktuális ellenfelek hálójába. Molnár Gábor idén már másodszor készülhet a Hali ellen: még felcsúti színekben be is vette Király Gábor kapuját Szombathelyen, bár akkor nem örülhetett felhőtlenül, hiszen a zöld-fehérek nyertek 2–1-re. A matyóságiak a múlt héten egy ponttal tértek haza az Új Hidegkuti Stadionból, így Kuttor Attila minden valószínűség szerint nem változtat, és a Dombó - Farkas, Pillár, Szalai, Vadnai - Mevoungou, Szeles, Tóth B. - Cseri, Drazic, Vajda tizenegyet küldi pályára. Szeles és Dombó személyében tehát két szombathelyi nevelésű játékos kezdhet majd, ám Iszlai Bence csak a lelátóról figyelhet, hiszen térdműtétje után egyelőre csak a centit vághatja a visszatéréshez.

A kék-sárgák ötször játszottak eddig otthon: háromszor nyertek (Paks 3–1, Puskás 2–0, DVTK 4–2), kétszer pedig kikaptak (Honvéd 0–1, FTC 0–1). A Hali idegenben gyenge, négy vereség (Honvéd 2–3, FTC 1–3, DVTK 0–1, Kisvárda 1–4) és egy iksz (DVSC 1–1).

A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.

 
 
 • 4lalika2018október06.11:18ÚjVálasz

  Tegnap a Sport 1-en elemezték a legtöbb bekapott gólban ludasok személyét.Az első négyben háram a Haliból.
  Kolcak az első,de Király is az élen,a harmadik "leggólképesebb" az egész magyar mezőnyben...

   
 • 3salfai2018október05.19:46ÚjVálasz

  Király lepkézik, Habovda, Kolcak, Tamás - szint alatt, Bosnjak sérült, meccshiány és leszálló ágban van. Mészáros, Jagodics, Rácz, Halmosi formán kívül. Ki fog labdát adni a csatároknak? A Molnár mindig rúg gólt nekünk.

   
 • 2lalika2018október05.17:01ÚjVálasz

  Ha nemm lenne létszámemelés,akkor meg miért a lassu aggastyánokkal épitjük a "jövőt"??

   
 • 1Tila2018október05.08:15ÚjVálasz

  Remélni lehet...
  Én leginkább azt remélem, hogy Illés úrék valóban jó információkkal bírnak, mely szerint létszámemelés okán nem lesz kieső. Mi másért kezelnék ennyire egykedvűen a csapat dolgait?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!