Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 

Vezetőedző nélkül a Haladás

Véget ért a Hipp-korszak, közös megegyezéssel váltak el a felek.
 
 
 
 
 

Vezetőedző nélkül a Haladás

Véget ért a Hipp-korszak, közös megegyezéssel váltak el a felek.

A hivatalos honlapon megjelentek szerint Michal Hipp és a Szombathelyi Haladás útjai elváltak: a felvidéki vezetőedző ma vezényelt utoljára edzést a zöld-fehéreknek. Az ügyvezető igazgató nagyon önkritikusan nyilatkozott, és jelezte, hogy a sikertelen időszakban a vezetőség, a játékosok és a szakmai stáb is ludas.

Michal Hipp az első külföldi vezetőedzője volt a Szombathelyi Haladásnak. Vezetésével 26 mérkőzésen 9 győzelem, 5 döntetlen és 12 vereség volt a mérleg 33–38-as gólkülönbséggel. Tavaly azt vállalta, hogy benntartja a Haladást - ezt teljesítette is volt szlovák szövetségi kapitány.

Nem indult jól azonban a 2018/2019-es szezon: eddig csak egy meccset nyert meg a Hali, és a múlt hétvégi, kisvárdai vereség (és kilátástalan védekezés) után az utolsó helyre csúszott a zöld-fehér együttes.

Az új vezetőedző érkezéséig Desits Szilárd irányítja a csapatot - Pinte Attila szerződéséről egyelőre nincsen információ. Az új tréner első feladata a vasárnapi kupamérkőzés lesz, míg bajnokin a jövő héten, a Paks elleni tévés meccsen debütálhat.

 
 
 • 6lalika2018szeptember22.10:12ÚjVálasz
  Idézet: zsolti30
  teljesen egyetértek. Ennyit az U19 is tudna, a védelem katasztrófa, serdülő szintű hibák...
  ...

  Igazad van Zsolti! A képességek-sem megfelelő gyorsaság,sem szerelőkészség,sem a nagyon szükséges térlátás nincs meg a Kolcak-nál és Benesnél.Ezek mind levizsgáztak a gyirmótnál és a vasanál...Kondást talán a "ragyogó" kisvárdai eredménye ajánlotta?
  Bódoggal meg nem leszünk "bódog",l.DVTK-s eredményeit.
  Szerény,klasszikus futbalon felnőtt,tapasztalt edző kellene,megismétlem Sisa Tibor-szerü...Török Péter tanácsadóval...és Tóth és Vörös eltávolitásával...

   
 • 5salfai2018szeptember20.21:49ÚjVálasz

  Hipp Mester amikor idejött, ősszel tényleg szép eredményeket ért el. Tavasszal már nálam azért a várakozás alatt szerepelt a csapatával, tehát ő sem tudta megváltani a világot, igaz végül szerencsésen bent maradtunk, elég jó helyen(8.).
  Az U19-el azért vigyáznék, mert egy évvel ezelőtt sok fiatal(Kiss Tamás, Kiss Bence, Tóth M., Medgyes) szerepelt a csapatban, velük sem ment. Őket fokozatosan kellett volna beépíteni ha lett volna rá lehetőség. Lehet a Mészöly Gézát is ez zavarta meg - a sok fiatal egyszerre szerepeltetése.
  Régóta az a véleményem, hogy Magyarország nem bír eltartani ennyi profi focistát különösen akkor ha közöttük sok-sok léhűtő akad akikből nem lehet kihozni a tudásuk legjavát, nem beszélve a fejlődésükről, valamint mindegyik azonnal külföldre vágyik. Nem tudom, de lehet hogy vissza kellene térni az amatőrizmushoz. A félprofi rendszer sem megoldás, mert azonnal visszaélések sorozata következne.
  Ki legyen a Haladás edzője? Szépek lehetünk, de okosak nem.

   
 • 4zsolti302018szeptember20.08:57ÚjVálasz
  Idézet: fe-fe
  A tavalyi szezonban bent tartotta a csapatot, nagyon nagy eredmény volt.Aztán sorra idehozta azokat a külföldi játékosokat, akik nem jelentettek végső soron erősítést.A fiatal helyieket meg elűzte.
  ...

  teljesen egyetértek. Ennyit az U19 is tudna, a védelem katasztrófa, serdülő szintű hibák...

   
 • 3fe-fe2018szeptember20.07:48ÚjVálasz

  A tavalyi szezonban bent tartotta a csapatot, nagyon nagy eredmény volt.Aztán sorra idehozta azokat a külföldi játékosokat, akik nem jelentettek végső soron erősítést.A fiatal helyieket meg elűzte.Ezek a cselekedetei minősítik a vezetést is, ugyanis ezt nem szabadott volna hagyniuk.Gondoljunk csak bele, Kiss Tamás és Polgár Kristóf is még mindig itt játszhatna Szombathelyen.
  A véleményem az, hogy a Hipp által idehozott légiósok távozzanak és a mellőzött fiatalok kaphassanak több lehetőséget: őket szívesebben látjuk a csapatban, mint a külföldieket.
  Volt olyan időszak nem rég, amikor egy külföldi sem volt itt.És működött.Gondoljunk a mai Paksra.A veteránok is vonuljanak vissza.És ne olyan edzőt hozzanak, aki eddig mindenhol megbukott.

   
 • 2belabo2018szeptember20.00:50ÚjVálasz

  Ő megcsinálta, amire vállalkozott. Tapasztalt sportember lévén nyilván nem gondolt arra, hogy ilyen amatőr klubvezetéssel kell együtt dolgozni, és helyettük is döntéseket hozni. Számomra pozitív szereplő marad a Haladás történetében, bár a "koncepciójával" messze nem értettem egyet, tiszteltem.

   
 • 1duehebdud2018szeptember19.21:01ÚjVálasz

  Közös megegyezéssel? Vajon mekkora végkielégítéssel, vagy minek nevezik ezt a football világában?
  Itt a baj, hogy így is fel lehet még ilyen helyzetből állni.
  Sima kis "polgári" munkakörbön, ilyen eredményekért, fegyelmi kíséretében; egyszerűen mondva kirúgnak.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!