Újoncavatás a Haladásnál

Jó két év után került be egy saját nevelés a Haladás kezdőcsapatába. Nyári Patrik nevével ismerkedhettünk meg.
 
 
 
 
 

Újoncavatás a Haladásnál

Jó két év után került be egy saját nevelés a Haladás kezdőcsapatába. Nyári Patrik nevével ismerkedhettünk meg.

A 2016/2017-es bajnokságban Kiss Bence, Kiss Tamás, Winkler András és Szőke Dániel személyében még négy olyan újoncot avatott Mészöly Géza, akik a szombathelyi utánpótlásból érkeztek. A mostani szezonban Bolla Gergő és Kovalovszki Máté is együtt edzhetett a felnőttekkel, de a bajnokságban nem kaptak lehetőséget. Kovalovszki Mosonmagyaróvárra került kölcsönbe, míg az utánpótlás-válogatott középső védő Bolla Gergő egyelőre az U19-nél van.

A Kisvárda elleni vereség alkalmával Horváth Ferenc újoncot avatott: Nyári Patrik került a Haladás kezdőjébe. Róla kérdeztük meg Németh Szabolcsot, aki az U19-es együttesnél másfél évig edzette a védekező középpályást: „Örültem a bemutatkozásának, hiszen ez a cél: minél több jó játékost adni a Haladásnak. Patrik meg is érdemelte már a debütálást, többször is játszott már a 2017/2018-as bajnokságban első helyet szerző csapatban. Korosztályos válogatott, idén pedig húzóember az U19-es gárdában. Bátor húzás volt Horváth Ferenc vezetőedző részéről az újoncavatás, ám helyt állt a játékos. Picit megilletődött volt a meccs legelején, de a bizalom és a türelem, valamint a megfelelő támogatás irányába azt jelentheti, hogy bele tud illeszkedni a felnőttfutballba. Ismerem őt, sokkal jobban is tud majd játszani, és boldoggá teheti a szurkolókat. ”

Nyári Patrik még U17-es játékosként, 2017 decemberében írt alá profi szerződést. Április 9-én lesz 18 éves.

A Haladásban 6-os mezben bemutatkozó újonc így látta első NB I-es meccsét: „Pénteken már megtudtam, hogy a Kisvárda ellen a kezdőcsapatban kapok lehetőséget. Egészséges drukk volt bennem, ennek ellenére úgy éreztem, hogy kellett az első negyedóra ahhoz, hogy felvegyem a meccs ritmusát. Ezt követően pedig jöttek a jobb passzok, talán a jobb megoldások is a részemről, és próbáltam jó értelemben véve "focizni". Az edzőim azt mondják rólam, hogy erősségem a kombinatív játék, az átlövések és a szabadrúgások, de vannak fejlesztésre váró területek is, mint például a fejelések vagy a védekezés bizonyos részletei. Izgultam, készültem és vártam a szombati meccset, de nagyon elkeserít a vereség. Élmény volt a Hali-tábor előtt szerepelni, ám bánt, hogy vereséggel hagytuk el a játékteret. ”

 
 
 • 4salfai2019február05.19:03ÚjVálasz

  Sok sikert kívánok Nyári Patriknak! Reméljük lesz ez még jobb is a Halival!

   
 • 3Fradicica2019február05.17:35ÚjVálasz

  Az lllésék majd eladják.

   
 • 2Tila2019február05.16:49ÚjVálasz

  Nekem szimpatikus volt a játéka, további sok sikert (lehetőleg a Haliban)! Még nyolc-tíz hozzá hasonló szemléletű fiatalt, és akkor lesz esély a visszakerülésre.

   
 • 1cupi2019február05.16:13ÚjVálasz

  Sok sikert,fiatal barátom,ne hozz szégyent Szombathelyen!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!