Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Vasas FC 

Pakson játszik a Haladás

Most sem lehet más a cél, mint pont(ok) szerzése idegenben.
 
 
 
 
 

Pakson játszik a Haladás

Most sem lehet más a cél, mint pont(ok) szerzése idegenben.

Komoly áldozatokkal járó győzelmet aratott az elmúlt hétvégén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Mészáros Karol és Kovács Lóránt góljaival (az ex-vasi Ugrai Roland ellenében) 2–1-re győztek a zöld-fehérek. A három pont három áldozatot követelt: Jancsó András, Michael Rabusic és Bosnjak Predrag is sérülés miatt volt kénytelen cserét kérni - Michal Hipp ki is akadt, és elmondta, hogy pályafutása során először fordult vele elő ilyesmi.

Michael Rabusic nevét már nem is kell keresgélnünk a keretben 2018 tavaszán: Dejan Karan eltörte a cseh csatárunk lábát, így jó esetben a nyári felkészüléskor találkozhatunk majd csak Ramboval. Jancsó András visszatérése hetekig kérdéses, egyedül Bosnjak Predrag az, aki a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

A leghúzósabb kérdés a támadószekció összeállítása. Myke Bouard Ramos combizomsérülés miatt maródi, Rabusic lába gipszben, így egyedül David Joel Williams áll rendelkezésre. Azonban a tavasszal mutatott, centerre épülő játékunkhoz nem az ausztrál támadó a legideálisabb megoldás, hiszen ő egy sokkal inkább mozgékonyabb csatár. Meglátjuk, mit is talál ki a Michal Hipp irányította szakmai stáb Paksra. Ramos egyénileg már edz, de nem szabad sürgetni visszatérését. Williams, Wils és Mészáros pedig arra is figyelemmel kell, hogy legyen, hogy idén már 4-4 sárga lapnál jár mindannyijuk.

A múlt héten megtorpant a paksi gyorsvonat. A 2018-as évet remekül kezdték az atomvárosiak: az első öt mérkőzésen három győzelem (Diósgyőr 2–1, PAFC 3–1, Mezőkövesd 3–2) és két iksz (Balmazújváros 0–0 és Újpest 0–0) volt a mérlegük, fel is léptek a dobogóra. Ám a múlt héten a Debrecen megállította őket, és Pakson 5–2-re nyertek a hajdúságiak. Ráadásul Kulcsár Dávid a kiállítás sorsára jutott, és három mérkőzésre el is tiltották, így ő biztosan nem állhat Csertői Aurél rendelkezésére.

A mezőny továbbra is nagyon-nagyon sűrű: a hetedik DVTK 30, a nyolcadik PAFC 29, a kilencedik Haladás 27 ponttal áll. A tizedik, de még bennmaradó helyen lévő Vasas 26 pontos. Ugyanennyi egység áll a Mezőkövesd neve mellett, míg az utolsó pozícióban a Balmazújváros van 24 ponttal. A Hali most tehát Paksra látogat, a jövő héten pedig a Balmazújváros érkezik a Rohonci útra. Elképesztő jelentősége van ennek a két találkozónak: amennyiben jól jön ki ebből a két meccsből a Hali, úgy nyugodtabban futhatunk neki a Fradi-Puskás-Vidi hármas kombinációnak...

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, Albert István és Berettyán Péter lesznek az asszisztensek az oldalvonalak mellett, míg Nagy Róbert és Gaál Gyöngyi a gólvonalakon.

 
 
  • 2salfai2018április13.21:29ÚjVálasz

    Kiváncsi lennék a kispadra! A rutinos játékosaink között talán elférne egy fiatal.

     
  • 1lalika2018április13.18:08ÚjVálasz

    Most csak Király tehet csodát-ebben a heklyzetben-de nem bizok ebben.(Oldalról belőtt labdák ????)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!