Swietelsky Haladás - FTC 

Történelmi idegenbeli győzelem

Még sosem nyert a Hali úgy idegenben, hogy két légiós rúgta a góljainkat.
 
 
 
 
 

Történelmi idegenbeli győzelem

Még sosem nyert a Hali úgy idegenben, hogy két légiós rúgta a góljainkat.

Először nyertünk Felcsúton

A 2005/2006-os másodosztályú bajnokságban találkozott először a két együttes, és akkor a Grőber - Sallér, Balassa, Subicz, Guzmics - Schimmer (Jagodits Gy.), Rajos, Nagy G. - Babati (Imre), Andorka, Mihalecz (Beke) összetételű Artner-csapat 1–1-re végzett Felcsúton, a gólunkat Andorka Péter szerezte.

A második vonalban egyszer sem sikerült nyerni Felcsúton, ám 2013-ban feljutott a helyi csapat az NB I-be - immáron Puskás Akadémia néven, így ismét egy osztályban játszhattak az együttesek.

Idegenbeli győzelem

2014. április 4-én Székesfehérváron került sor a meccsre, ugyanis a Pancho Aréna akkor még az építés fázisában volt. A csapatot ekkor is Artner Tamás irányította. A Hali Rózsa - Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Iszlai, Simon Á. (Szakály) - Németh M. (Gyurján B.), Nagy G., Halmosi (Medgyes) - Radó összetételben játszott. Guzmics Richárd szerzett vezetést, ám a Felcsút egyenlíteni tudott. A középkezdés után azonban Radó villant és már a 43. percben kialakította a 2–1-es végeredményt.

A mostani siker az első a Pancho Arénában

A 2014 őszére átadott Pancho Arénában eddig nem ettünk meg sok sót. 2014. november 22-én kikaptunk a Puskástól 1–0-ra, aztán az első pontot Németh Márió góljával egy évre rá szereztük meg (1–1). A Viditől 2016 tavaszán 2–1-re kikaptunk, aztán rá egy hónapra megint pontot csentünk az Akadémiától egy Gaál-góllal. Tavaly ősszel a Vidi simán, 3–0-ra vert bennünket, májusban pedig 2–0-ra. Idén ősszel, az első Pacsi-meccsen 3–1-re kaptunk ki, a gólunkat Németh Márió lőtte. Azaz a nyolcadik Pancho Aréna-beli találkozón sikerült nyernünk!

Ramos-dupla

Myke Bouard Ramos megtáltosodott Michal Hipp érkezése óta, hiszen 3/3-as mérlege van már a brazilnak. Előtte nem talált a kapuba Haladás-mezben. A Felcsúton szerzett két gólja az első duplája az NB I-ben, de az első hazai gólja még várat magára, hiszen a harmadik találatát Balmazújvárosban szerezte. Az NB I-ben 52/8-as Ramos mutatója, ebből a Haladásban 12/3.

Sosem nyertünk még két légiós góljaival idegenben

1986. március 22-én, azaz 31 és fél éve lépett pályára először idegenlégiós Haladás-mezben az NB I-ben. A holland Jos Smeets hat meccsen kapott lehetőséget, de gólt nem szerzett. 1995. október 20-án az Újpestet fogadta hazai környezetben a Haladás. Mihalecz István a Kurucsai - Zugor, Tóth M., Neudl G. - Fehér, Kovács S., Bognár Z., Somfalvi, Majoros - Negrau, Schneider tizenegynek adott bizalmat, és a Hali 1–1-re végzett. A 68. percben Adrian Negrau szerezte a gólunkat: ez volt az első, amikor idegenlégiós góljának örülhetett a Hali-tábor. 1996. szeptember 28-án (ami egyébként Tóth Péter NB I-es bemutatkozása) a Haladás 6–0-ra verte meg a Pécsi MFC-t. Ezen a meccsen nyertünk úgy először, hogy két légiós is gólt szerzett: Negrau duplája mellett Daniel Usvat is betalált. Hazai környezetben nyertünk az utóbbi években is két légiós-góllal: gondoljunk csak a 2014/2015-os szezon végén bennmaradást érő Puskás elleni 3–0-ra (Martínez, Rocchi és Radó), vagy a Király Gábor idei születésnapján a Mezőkövesd elleni 4–2-re (Wils, Williams, Iszlai, Kovács L.). De igenben még sosem nyertünk csak légiósgóllal.

Pontot már szereztünk

A 2001/2002-es bajnokságban egy jó csapattal "sikerült" kiesni. A kupadöntőig is menetelő s.Oliver-Haladásban remek légiósok szerepeltek. Alex és Almir Filipovics gólja egy pontot ért a Vasas otthonában (2–2), Leandro és Alex találata ugyancsak egy pontot Zalaegerszegen (2–2), Leandro és Filipovics gólja megint csak egyet ért Debrecenben (2–2). Most az elmúlt hétvégén azonban két légiós góljaival nyertünk, hiszen Myke Bouard Ramos dupljája közé egy Stef Wils-találat szorult, így 3–1-re hozta le a PAFC elleni találkozót a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!