A csereként beálló Schimmer az utolsó pillanatban mentett pontot a Haladásnak

A Vasas kétszer is vezetett, Gaál gólt lőtt volt csapatának, de a Hali a hajrában pontot mentett.
 
 
 
 
 

A csereként beálló Schimmer az utolsó pillanatban mentett pontot a Haladásnak

A Vasas kétszer is vezetett, Gaál gólt lőtt volt csapatának, de a Hali a hajrában pontot mentett.

Az élvonal 31. játéknapján ideiglenesen otthonában, Sopronban fogadta a Haladás a Vasas játékosait. Az első percekben a Vasas uralta a játékot, az angyalföldiek többet birtokolták a labdát, a 10. percben pedig Kulcsár büntetőt harcolt ki, miután Bosnjak buktatta a tizenhatoson belül. A tizenegyes pont mögé Berecz állt, ám a fiatal középpályás lövését a rutinos Király hárította.

Az első félóra végén a szombathelyiek álltak nagyon közel a gólszerzéshez, ám Rácz Barnabás emelését Nagy Gergő bravúros reflexmozdulattal hárította. A gólcsendet végül a fővárosiak törték meg: a 36. percben Berecz ment el a 16-oson belül a jobboldalon, majd az alapvonalról adott középre, ahol tökéletesen érkezett Burmeister, akit hét méterről a kapuba fejelt, 0-1.

A vezetés birtokában a hajrában a Vasas növelhette volna tovább előnyét, ám Kulcsár lesen volt, Gaál pedig remek helyzetben nem talált kaput, így maradt a szünetig a 0-1.

A fordulás után hamar szépíteni tudott a Haladás: a 48. percben Kocsmár szabálytalankodott büntetőt érően Bosnjakkal szemben a tizenhatoson belül, Iszlai pedig magabiztosan értékesítette azt, 1-1. Pár perccel később a vezetést is megszerezhették volna a szombathelyiek, ám az 52. percben Tóth Máté az üres kapu fölé lőtt. Az ellenakcióból már a Vasas veszélyeztetett, Berecz pedig centikkel fejelt kapu fölé.

A 73. percben újra a Vasasnál volt az előny: ekkor Hangya balról szépen adott be, középen pedig remek ütemben érkezett Gaál, aki a védők között a kapuba juttatta a labdát, 1-2. Egykori csapatát keserítette a gólerős játékos. A hazaiak ugyanakkor nem mondták le a pontszerzésről, aminek a 89. percben meg is lett az eredménye: a pár perccel korábban beállt Schimmer Iszlai csúsztatása után a földön fekve piszkálta a játékszert Nagy hálójába, így kialakítva a 2-2-es végeredményt.

 
 
 • 6belabo2017május15.01:21ÚjVálasz

  Ahol új stadion épül, ott kiesik a csapat. (Felcsút, MTK.) Jövőre a Haladás. Évek óta csak a leépítés (a pénz kiszedése a befektetésből, amíg lehetséges) folyik (Kovács, Radó, Ugrai, Gaál). Jövőre eladó (ingyen) Iszlai, és még ki tudja ki mindenki. Nem csodálkoznék, ha három szerződött maradna: Mészöly, Halmosi, Király. A cél a fiatalok beépítése, és a bennmaradás elérése lenne :-)

   
 • 5foci11112017május14.16:49ÚjVálasz

  Jól számoltam hogy 20 pont let szerencsével és majd egyszer nem lesz a szerencse a halival akkor jön az N.B. 2 szép kilátás még kell 3-4 öreg ember a csapatba ha lehet csapatnak nevezni ezeket (tisztelet a kivétel de az nagyon kevés )

   
 • 4fortschritt2017május14.13:33ÚjVálasz

  Salfai uram, már a múlt héten is megvolt matematikailag a bennmaradás! Hajrá Hali!

   
 • 3salfai2017május14.12:02ÚjVálasz

  Most már matematikailag is bent maradtunk, sőt ha a Gyirmótot az utolsó fordulóban itthon megverjük (ez ősszel nem sikerült) akkor az újpesti eredménytől függetlenül a 6. hely is biztos. Az előttünk lévő Paksnak a Mezőkövesd és az MTK van hátra ezeket nagy valószínűséggel mind a kettőt behúzza, tehát nem előzhetünk. Szóval teljes nyugalommal játszhatunk, majd meglátjuk mire lesz képes ilyen helyzetben a csaptunk?

   
 • 2franci1112017május14.11:38ÚjVálasz

  A Szombati NB I-es fordulón az Újpesti csapat sem tudott 3 pontot szerezni ugyan is a bajnok aspiráns Székesfehérvári csapat 3 góllal terhelte meg a hazaiak hálóját,mivel a végeredmény 3:0-ás végeredménnyel végződött.Szerintem az Újpesti csapatnak van inkább félni valója.

   
 • 1salfai2017május14.00:17ÚjVálasz

  Nagyon sajnálom, de ezekből a kis bakkecskékből nem lesz semmi. Nincs ezekben lelkesedés egy szem sem, hiába próbálja a Mészöly fényezni őket. Képtelenek voltak elől megtartani a labdát. Már előre rettegek mi lesz Újpesten. Most már matematikailag is bent maradtunk, teljes lézengés lesz a pályán, az Újpest meg ontani fogja a gólokat.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!