Haladás - Újpest 

Ez a csapat nem az a csapat - Vereséggel kezdett a Hali

Gyenge, elképzelés nélküli focival rajtolt a bajnokság. A szerencsésebb Újpest győzött a Rohoncin.
 
 
 
 
 

Ez a csapat nem az a csapat - Vereséggel kezdett a Hali

Gyenge, elképzelés nélküli focival rajtolt a bajnokság. A szerencsésebb Újpest győzött a Rohoncin.

Ma megkezdődött a vasiak számára is a 2014/2015-ös bajnoki szezon. Ahogy várható volt, a Szombathelyi Haladásnak nem sikerült pótolnia távozó játékosait. Az új játékosok ezen a mérkőzésen nem igazolták, hogy NB I-es szinten tudnak focizni. Ennek ellenére a Haladás partiban volt a szintén rossz napot kifogó újpestiekkel, akik egyetlen kapura lövésükkel megnyerték a meccset. Sportszerű volt a találkozó, mindkét együttest végig bíztatták a saját drukkereik, sőt, a két tábor közös szó-koreót is bevetett.

Hatan: Katona Máté, Nagy Olivér, Városi Viktor, Zamostny Balázs, Varga Gábor és Jancsó András most játszott először Haladás-mezben az NB I-ben. Jancsó személyében egy saját nevelésű játékos is bemutatkozhatott a magyar első vonalban.

Javítani jövő héten lehet: a zöld-fehérek Kecskemétre látogatnak augusztus 2-án.


Mestermérleg. Artner Tamás: Gratulálok az Újpestnek, megérdemeltek nyertek a mérkőzés összképe alapján. Mi maximálisan odatettük magunkat, azonban előjöttek a problémáink. A pálya középen nem volt sebességünk, Radó nem kapott elegendő támogatást, egyedül csak Halmositól. 0–0-s meccs volt, de egy védekezési hiba megpecsételte a sorsunkat. Kicserélődött a védelmünk, talán változtatni is szükséges, mert ez a csapatrész sem működött úgy, ahogy kellene. Idén nehéz feladatunk lesz, de bízom abban, hogy mielőbb összállunk, azonban ez nem lesz egyszerű.

Nebojsa Vignyevics: A Haladás főleg hazai pályán veszélyes és tudtuk, hogy gyors játékot játszanak, erre készültünk. Nehéz meccs volt, intenzív 90 percet játszottunk. Több helyzetünk volt, megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a játékosaimnak, de ellenfelünknek is.

90+3: Véget ért a találkozó. A Haladás gyengén játszott, nem érdemelt győzelmet. Az Újpest sem sokat veszélyeztetett, de legalább nyert.

90+2: Katona kapja a meccs első (és valószínűleg utolsó) sárga lapját lerántásért.

90+1: Simont váltja Forró.

90. perc: 3 perc a ráadás.

89. perc: Halmosi kapott labdát egy formás akció végén, 16 méterről, laposan lőtt, de sajnos közben elcsúszott, így a labda mellé ment.

83. perc: Schimmer rossz helyezkedését kihasználva Szuljics indult meg a bal oldalon, majd Vasziljevicstől kapott labdát, és Rózsa hasa alatt a kapu közepébe lőtt. 0-1

81. perc: Schimmer passzolt Radóhoz, aki behúzódott középre, majd ballal lőtt, ez sem talált kaput.

78. perc: Simon Krisztián egy esernyőcsel után lőtt szemből, fölé.

75. perc: Halmosi kanyarított Varga elé, aki kapásból, 17 méterről, szemből lőtt, hát, maradjunk annyiban, hogy ez sem talált kaput...

73. perc: Szakály szólója után passzolt balra Radóhoz, aki 16 méterről nagyon rosszul tekert kapura.

69. perc: Újoncot avatunk: Jancsó váltja Iszlait.

68. perc: Iszlai lőtt messziről fölé.

68. perc: Óriási ováció fogadta, hogy az Újpest szabadrúgása előtt Solymosi játékvezető spray-vel jelölte meg a labda és a sorfal helyét. Balogh eltekerte a labdát a sorfal fölött, de Rózsa a helyén volt, és vetődve fogta.

66. perc: Újabb vendég csere: Nagy János érkezik Vadász Viktor helyére.

64. perc: 2950 a hivatalos nézőszám.

63. perc: Mboma le, Szuljics be.

59. perc: Városi váltja Nagy Olivért.

58. perc: Mboma fordult le védőjéről, és messziről bombázott. Ez sem sokkal kerülte el a kaput.

57. perc: Radó tette le a szögletet Halmosi elé, aki éles szögből, jobbról lőtt, nem sokkal fölé.

53. perc: Andrade lövése után vesztettünk el egy újabb labdát. Valahol a lakótelepen kell keresnünk.

49. perc: Úgy látszik, ma csak távolról lehet próbálkozni. Vasziljevics veszélyeztette a Bartók Béla körút ablakait.

46. perc: Az Újpest kezdte a második félidőt. Cserélt a Haladás: Varga váltotta Zamostnyt.


45+1: Vége az első félidőnek. Mondjuk ezt most nem bánjuk...

45. perc: 1 perc a ráadás.

42. perc: Bár eltelt újabb 11 perc, a színvonal semmit sem javult...

31. perc: Egyelőre jó gyenge a meccs. Igazán nagy helyzet egyik oldalon sem adódott.

29. perc: Andrade bal oldali beadását Sztaniszavljevics fejelte fölé az ötösről.

20. perc: Radó jobb oldali beadására Halmosi és Nagy érkezett, Balajcza azonban lefülelte az átadást, és óriási bravúrral kivetődött kapujából.

16. perc: Simon próbálkozott ismét egy távoli lövéssel, ez is jócskán fölé ment.

11. perc: Mboma és Dvorschák harcolt a labdáért, előbbi nyerte meg a csatát, azonban óriási helyzetben, a kapuval szemben nem találta el jól.

3. perc: Simon csapta be könnyedén Schimmert a bal oldalon, messziről lőtt, fölé.

1. perc: A Haladás kezdte a meccset. Mi támadunk a Bartók Béla körút felőli kapura.

A mérkőzés előtt két távozónkat, Tóth Pétert és Nagy Gábort köszöntöttük, valamint az 50. születésnapját ünneplő Tóthné Viszked Zsuzsa szertárost.

A Hali neon zöld mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban játszik, az Újpest lila mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban.

Nálunk Dvorschák Gábor, Nagy Olivér és Zamostny Balázs az a három játékos, aki korábban az Újpestben is megfordult, míg a liláknál ma debütál tétmeccsen Nagy Gábor.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Devecseri, Dvorschák, Katona - Iszlai, Szakály - Nagy O., Radó, Halmosi - Zamostny.

Csere: Gyürü - Zsirai, Városi, Varga, Jancsó, Gaál, Farkas.

Újpest: Balajcza - Vadász, Heris, Litauszki, Andrade - Nagy G., Vasziljevics, Balogh B. - Simon, Mboma, Sztaniszavljevics.

Csere: Dmitrovics - Koszovics, Forró, Serwy, Nagy J., Holdampf, Szuljics.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, két segítője Kispál Róbert és Horváth Zoltán lesznek.

Az Újpest 2008 óta nem nyert a bajnokság első fordulójában, idegenben pedig még régebben, 2007. július 21-én - Siófokon - győzött utoljára a nyitó körben.

20:30-kor kezdődik a találkozó.

 
 
 • 10zsozsoka712014július28.14:04ÚjVálasz

  Sajnos a vezetőség csak az orráig lát.A frissen igazolt játékosokért kifizetett kölcsönadási dijat és a kivásárlási összegeket,ha összeadták volna akkor a távozó játékosok közül legalább 3 főt itt lehetett volna tartani.Az ide hozott Varga Gábor és Zamosthny nem üti meg az nb1-es szintetvelük csak a létszám több.Ők csak akkor fognak gólt lőni ha véletlenűl bepattan róluk a labda.A többiek csalódott, leépült futtbalisták akik állandó mozgásban vannak sehol nem álják meg a helyüket.A fiatalok beépítése üdvözölendő,de ha velük akarjuk végig játszani a szezont az nb3-ba kell nevezni.Radón látszik nincs "itt" teljesen összekavarta a tavalyi jó szezon,pedig ha most távozik valamelyik hazai "sztár" klubba el fog tünni a mocsárban,mint a Kokó.A baj az a hazai közegben, hogy pár tizezer forint többletért, bármely futtbalista képes klubbot váltani,mégha szakmai szempontok alapján ez nem is lenne indokolt.Remélem,hogy aki kitette a lábát és úgygondolta hogy külföldön keresi a pénzét az augusztus 31-én nem kopogtat a klub székháznál zsíros szerződésért mert még ingyen sem kelett Kinába.

   
 • 9sacher2014július28.11:16ÚjVálasz
  Idézet: mike74
  gondolom a hozzászóló arra gondolt mikor a Palermo vette meg Simont.
  ...

  +Bosnjak

   
 • 8mike742014július28.08:29ÚjVálasz
  Idézet: Thom
  "Eladták Simont - Hol a pénz?"
  Nem, nem adták el. Simon Ádám nem is volt a Haladásé, hanem a Palermo kölcsönjátékosa volt, tehát most a pénz a Palermonál van.
  "Eladták Kovácsot - Hol a pénz?
  ...

  gondolom a hozzászóló arra gondolt mikor a Palermo vette meg Simont. Másodsorban Kulcsárra messze nem áldoztak annyit mint amennyit kaptak a kis Kokoért ami ráadásul még kidobott pénz is volt mert ha kicsit utánaérdeklődnek a fél magyar focitársadalom tudja Kulcsárról hogy a tehetsége mellett mennyire problémás játékos. Akkor Ugrai eladását nem is említettük abból is csordogált egy kis pénz. Amúgy meg a csapat költségvetését szinte fedezi a Radó ára +Tv jogdíjjak + Tao tehát az összes bejövő plussz elvileg. Mert akik eddig érkeztek a csapathoz azok nagyon nem terhelték meg a kasszát.

   
 • 7Thom2014július27.20:14ÚjVálasz
  Idézet: belabacsi65
  Bocsánat a kétszeri küldésért, bár nem árt kétszer elolvasni a véleményemet...
  ...

  "Eladták Simont - Hol a pénz?"
  Nem, nem adták el. Simon Ádám nem is volt a Haladásé, hanem a Palermo kölcsönjátékosa volt, tehát most a pénz a Palermonál van.
  "Eladták Kovácsot - Hol a pénz?"
  Ha jól tudom abból vették Kulcsár Kornélt. Vagy egy részéből.
  "Guzmics hová tűnt?"
  Guzmics nem akart szerződést hosszabbítani, mert úgy gondolta, hogy így (ingyen távozóként) nagyobb esélye van külföldre menni.

   
 • 6belabacsi652014július27.19:20ÚjVálasz

  Bocsánat a kétszeri küldésért, bár nem árt kétszer elolvasni a véleményemet...

   
 • 5belabacsi652014július27.19:19ÚjVálasz

  Eladták Simont - Hol a pénz? Eladták Kovácsot - Hol a pénz? Árulják 160 millióért Radót - hová fog ez a pénz is eltűnni? Guzmics hová tűnt?
  Tehát, jobb ha tőlem tudja meg minden Hali szurkoló, hogy ők csak egy "alibi" ebben a pénzlenyúlási játékban. Közben meg télen a város ( szombathelyi polgárok) pénzén utaznak edzőtáborba? Vérlázító ami a klubnál folyik! A vezetők, Illés Bélával az élen saját zsebre "risztelnek", osszák egymás között a pénzt. A jóhiszemű, a csapatot évtizedek óta szerető nézőket pedig díszletnek használják. Akinek egy csöpp esze van az tiltakozásul bojkottálni fogja a mérkőzéseket. Ennyi!

   
 • 4belabacsi652014július27.19:19ÚjVálasz

  Eladták Simont - Hol a pénz? Eladták Kovácsot - Hol a pénz? Árulják 160 millióért Radót - hová fog ez a pénz is eltűnni? Guzmics hová tűnt?
  Tehát, jobb ha tőlem tudja meg minden Hali szurkoló, hogy ők csak egy "alibi" ebben a pénzlenyúlási játékban. Közben meg télen a város ( szombathelyi polgárok) pénzén utaznak edzőtáborba? Vérlázító ami a klubnál folyik! A vezetők, Illés Bélával az élen saját zsebre "risztelnek", osszák egymás között a pénzt. A jóhiszemű, a csapatot évtizedek óta szerető nézőket pedig díszletnek használják. Akinek egy csöpp esze van az tiltakozásul bojkottálni fogja a mérkőzéseket. Ennyi!

   
 • 3zoli132014július27.18:55ÚjVálasz

  Hát igen! Hol vannak már azok a mondatok amik Illés Béla száját elhagyták valaha, miszerint 3 éven belül Szombathelynek nemzetközi porondra kilépő csapata lesz.
  Gondolom a pénz "megvan" hozzá! A vezetők zsebében a játékos eladásokból!
  Ez a játékos keret ez ennyire lesz képes, sajnos! Hajrá Hali!

   
 • 2sacher2014július27.13:57ÚjVálasz
  Idézet: Grinch
  Ennyi...
  Lesz még rosszabb is...
  A játékosokat nem szidom, mert mindent megtettek, amit tudtak. De ez az nb1-hez édeskevés.
  Artnert sem szidom - kivételesen -, abból főz, ami jutott neki.
  ...

  Egyetértek. A klubnál semmi határozott elképzelés vagy koncepció nincs (ez sok évtizedes vasi hagyomány). Érdemes megnézni az Újpest kezdőjét, gyakorlatilag egy no-name csapat ellen sikerült bebüfizni hazai pályán.

   
 • 1Grinch2014július27.12:36ÚjVálasz

  Ennyi...
  Lesz még rosszabb is...
  A játékosokat nem szidom, mert mindent megtettek, amit tudtak. De ez az nb1-hez édeskevés.
  Artnert sem szidom - kivételesen -, abból főz, ami jutott neki. Látszik is rajta, hogy teljesen lemondott már mindenről.
  Viszont! A vezetőség menjen melegebb égtájra!!!
  A lejárt szerződésű játékosokkal már előbb meg kellett volna kötni a szerződéseket (akár hosszabb távra is)!
  És igen, áldozni kellett volna a jobbak megtartására!
  A vezetőség dolga lenne tőkeerős szponzort találni, akár a politikai kapcsolatokat is kihasználni. Miért van egy debrecennek, fradinak, videotonnak, diósgyőrnek, győrnek, mezőkövesdnek, stb. jó szponzora? Igen, politikai összeköttetés!
  A Halinak is lehetne, csak a helyi politikusok (akik között miniszter is van) nem törik össze nagyon magukat, hogy egy kis ráhatással valamelyik céget "megnyerjék" a TAO pénzekért...
  Személy szerint unom, hogy egy-egy jó szezon után a csapatot kiárusítják, az utána következő több év pedig a kiesés elkerüléséről szól...
  A sok idehozott játékos nem nb1-es szintű. Akkor inkább játszottak volna az ifiből, ők legalább itt nevelkedtek.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!