Szombathelyi Haladás - Videoton FC 

Négy éve volt legutóbb tavaszi halasztás

Az elmúlt kilenc év mérlege: 1-1 győzelem, döntetlen és vereség.
 
 
 
 
 

Négy éve volt legutóbb tavaszi halasztás

Az elmúlt kilenc év mérlege: 1-1 győzelem, döntetlen és vereség.

Teljes forduló maradt el

Már két kör lement a futballtavaszból, amikor 2013 márciusában rendkívüli időjárás köszönt be Magyarországon: 14-én komoly lehűlés, havazás majd viharos szél kezdődött, így a március 16-ra kiírt fordulót teljes egészében elhalasztották. A Rohonci út alkalmas lett volna futballra (a Haladás akkor a Videotont fogadta volna), ám az MLSZ az összes mérkőzés elhalasztása mellett döntött. Az Artner-csapat a kilencedik helyen állt és jó formában volt: az ezt megelőző hat fordulóban nem talált legyőzőre, három győzelem mellett háromszor ikszeltek Halmosiék. A márciusi fordulót végül április 10-én pótolták: a veretlenségi széria egészen eddig a meccsig tartott ki, ugyanis a fehérváriak 1–0-ra nyertek a Rohoncin.

Amikor csak az ETO Parkkal volt gond

A bronzévben (2009 februárját írtuk ekkor) a Győri ETO-val kezdtük volna a tavaszt. Idegenben, az akkor alig két éve átadott ETO Parkban. De nem így lett, ugyanis a Beklavac irányította Győr be volt tojva az akkor újonc Haladástól. Pedig olyan, magyar szinten "sztárok" játszottak az ETO-ban, mint Stevanovics, Stark, Aleksidze, Bajzát, Kink, Völgyi vagy Pilibaitis. Valamit ki kellett találniuk, hát alkalmatlannak ítéltették a győri szupergyepet. Elképesztő nagy boldogságot szerezve ezzel a Haladásnak. No, nem ekkor, hanem 2009. május 13-án, amikor pótolták a meccset. Nem játszottunk jól, ráadásul Vörös Péter megsérült (Csontos jött a helyére), a második félidő legelején pedig már 2–0 volt az ETO-nak. Sipos Norbert szépített a 61. percben, de hamarosan ismét visszaállt a kétgólos különbség (3–1). Kenesei is cserét volt kénytelen kérni a hajrában, illetve a remek szezont futó Rajos helyett egy ifjonc, Kovács István debütált. Letelt a 90 perc, Arany Tamás segítője pedig 2 perc hosszabbítást jelzett. Egy szöglet utáni kavarodás után Sipos Norbert szerezte meg második gólját, míg az utolsó pillanatokban Tóth Péter felívelését Oross fejelte le, Csontos pedig 11 méterről ollózott gólt a győri kapuba: a végeredmény 3–3 lett és ezzel az egy ponttal óriásit lépett a bronzérem felé a Haladás.

Ebben a bajnokságban még egy tavaszi kört elhalasztottak, akkor a Fehérvárt a Rohonci úton 0–1-ről fordítva Kenesei és Vörös góljaival 2–1-re győztük le.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!