Hatot rúgott a Kishali

A Kiss Tamás-Kiss Bence-Funsho trióval megerősített U19-es csapat ellenállhatatlan volt.
 
 
 
 
 

Hatot rúgott a Kishali

A Kiss Tamás-Kiss Bence-Funsho trióval megerősített U19-es csapat ellenállhatatlan volt.

A tavaszi szezonra Németh Szabolcs készíti fel a Szombathelyi Haladás-Illés Akadémia U19-es együttesét. A zöld-fehéreknél szerepel a Michal Hipp által számításba nem vett Kiss Bence és Funsho Bamgboye. A válogatottnál sérülést összeszedő Kiss Tamás sem utazott el az újpesti felnőtt bajnokira, így ő is játszott a Debrecen elleni első, tavaszi fellépésen.

A Kiss Á. - Vargovics, Szár, Bolla, Szalai - Kovalovszki, Kiss B. - Kiss T., Szilágyi, Funsho - Szántó összetételű csapat remekül kezdte a találkozót, több ziccer is adódott a zöld-fehérek előtt. A vezetést egy szöglet után sikerült megszerezni: a sarokrúgást a debreceni kapus kiejtette, Bolla pedig a hálóba pofozta a labdát. A 29. percben a Hali kapusa is betlizett: cselezgetett a saját 16-osán belül, eladta a labdát, és Kovaloszki kénytelen volt a 16-os vonalától egy méterre szabálytalankodni. A szabadrúgást Zsóri váltotta gólra. A félidő hajrájában azonban ismét a Halinál volt az előny, egy szépségdíjas támadás végén Szántó lőtte ki a jobb alsó sarkot, 2–1.

Fordulás után hamar eldőlt a mérkőzés: a 47. percben Funsho talált be (3–1), majd bő egy perc múlva egy gólhelyzetben történő szabálytalanság miatt megfogyatkozott a DVSC. Németh Szabolcs a cserék közül Varga Kevinnek, Tóth Marcellnek, Füleki Márknak, Labát Krisztofernek és Keresztes Krisztiánnak adott lehetőséget. Varga Kevin volt az elemében, ugyanis a rendelkezésére álló 25 perc elég volt egy "duplához", míg mellette Szántó Roland is megszerezte második gólját. 5–1-nél a Loki szépített, így azt a bravúrt hajtották végre a hajdúságiak, hogy az egész mecssen összesen eleresztett két kapuralövésükből mindkettő gólt ért.

A 6–2-es végeredmény hűen tükrözi a látottakat: Kiss Bence és Kiss Tamás is átlag feletti teljesítményt nyújtottak.

A zöld-fehérek a harmadik helyen állnak 29 ponttal, őket az Puskás Akadémia (30 pont), és az egy mérkőzéssel többet játszó Budapest Honvéd (33 pont) előzi meg.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!