Haladás-MTK 1-0 

Összeesküdött az országos sajtó a Haladás ellen

Egy platformon a 444.hu, a 888.hu és az Index. Az MTK edzője mondja ki a frankót.
 
 
 
 
 

Összeesküdött az országos sajtó a Haladás ellen

Egy platformon a 444.hu, a 888.hu és az Index. Az MTK edzője mondja ki a frankót.

A 28. fordulóban újabb lépést tett a „csoda”, azaz az egy hónapja elképzelhetetlen bennmaradás felé a Haladás. A vasiak Gaál Bálint góljával győzték le az MTK-t.

A meccs előzményei azonban rendkívül hangsúlyosnak bizonyultak az országos sajtóban. Az MTK ugyanis tömeges megbetegedésre hivatkozva a labdarúgó-szövetséghez fordult halasztási kérelemmel. A kérelemről kikérték a Haladás véleményét is, de a döntést az MLSZ Versenybizottsága hozta meg. Ők – szokásuktól eltérően – hosszasan megindokolták a határozatot.

A Haladás április 6-i, Diósgyőrben győztes kezdőcsapatában három változás történt az MTK elleni meccsre: Rózsa Dániel és Tamás László (kapus és belső védő) hányás, hasmenéses vírus miatt nem tudott játszani, ők a keretben sem voltak. Holdampf Gergő helyett az eltiltásból visszatérő Murtaz Daushvili kezdett. Priskin Tamás öt sárga lap miatt hiányzott. Tehát a 18-as játékoskeretben 4 változás történt.

Az MTK 18-as keretében 5 változás volt az előző heti debreceni mérkőzéshez képest. Az MTK kezdőcsapata négy helyen változott: Bognár István, Kanta József, (ők a cserepadon voltak, a második félidőben be is álltak) Gera Dániel és Torghelle Sándor maradt ki. Utóbbi sérülés miatt nem játszhatott, egyébként csapatával el is utazott Szombathelyre (illetve előző nap Sárvárra, ott aludtak a kék-fehérek).

Az MTK MLSZ felé eljuttatott kérelmében új időpontként április 23-át vagy 24-ét jelölte meg – ez azért rendkívül hangsúlyos, mert 20-án Debrecenbe, 27-én Kisvárdára utazik a Haladás, azaz a mérkőzésterhelés mellett 1900 km utazás is vár a csapatra.

A Hali–MTK találkozót követő sajtótájékoztatón Lucsánszky Tamás, a vendégek vezetőedzője csak újságírói kérdésre kitérve válaszolt az előzményekről. Azt mondta: „nem lehetett jó döntést hozni, le kellett játszani a mérkőzést, még ez talán a legkedvezőbb döntés”.

Sajtótájékoztató a Hali–MTK után. 2:50-től mondja az MTK edzője a fentieket.

Az MTK honlapján megjelent, hogy az U19-es csapatuk (sőt, még az alatta lévő korosztályok némelyike) sem tud kiállni ezen a hétvégén, ott is halasztást kértek. Annak ellenére, hogy abban a korosztályban nem lehetett szerepe azoknak a tényeknek, amelyek az MLSZ VB indoklásában szerepeltek, az MTK-nak játszania kellett.

Szombaton pályára is léptek, és az MTK U19-es fiataljai – láss csodát – megverték a Puskás Akadémiát 2–1-re. Az MTK U19-es csapatának keretében mindösszesen 3 változás volt az előző héten Debrecen 0–0-s döntetlent játszó 18-as keretben. A Puskás Akadémia U19-es csapatát negatív színben feltüntető cikket sehol sem olvashattunk.

Ami még kérdésként sem jelent meg sehol az országos hírportálok Haladás-gyalázása közben az az eset közegészségügyi vonzata. Hol, mit és mikor étkezhettek az MTK-sok, ami a megbetegedést okozhatta? Erről azonban nem olvasni sehol sem, pedig, ha például egy nyári táborban történik hasonló eset, akkor az mindig országos hír...

 
 
 • 4tzytz2019április15.18:05ÚjVálasz

  A negatív hír is reklám.

   
 • 3zoll112019április15.13:58ÚjVálasz

  És most essek hasra???

   
 • 2kovacs_ugynok2019április15.12:57ÚjVálasz

  Ezt a magyarázkodást is az "országos sajtó" írta?
  https://nb1.hu/otp-bank-liga/a-haladas-is-reagalt-az-mlsz-dontesere

   
 • 1lokalpatriota2019április15.12:15ÚjVálasz

  Kommunikációs hiba.
  Nagyon béna volt a közlemény (nem is kellett volna). Házhoz mentünk a l*faszért.
  Az MTK semmit sem nyilatkozott, csak magunkat okolhatjuk.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!