Mészöly: Hatékony befejezésekre lesz szükség

Szombaton este hattól a Budapest Honvéd csapatát fogadja a Szombathely Haladás az OTP Bank Liga 3. fordulójában.
-----

Szombaton 18 órától a Budapest Honvéd együttesét látja vendégül Sopronban a Szombathelyi Swietelsky Haladás az OTP Bank Liga harmadik játéknapján. A Hali két forduló után csupán egy szerzett ponttal az utolsó előtti helyen áll a tabellán, míg a kispestiek három egységgel a negyedikek. A szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza honlapunknak nyilatkozott várakozásairól.

- Nagyon szervezett csapat lesz az ellenfelünk, a Honvéd már az elmúlt bajnokságban is igazolta az olaszos védekezését – kezdte Mészöly Géza vezetőedző. - Minden meccsükre jellemző, hogy a szélsők, és még akár a támadók is visszazárnak a védővonalba. A kispestiek nagyon jól megszervezik a csapatvédekezést, és remekül zárják a területeket, úgyhogy ebből a szempontból talán még nehezebb dolgunk lesz, mint a Mezőkövesd ellen. A Honvédnak támadásban is megvannak a veszélyforrásai, Eppel, Holender, vagy éppen Vernes is veszélyt tud okozni az ellenfelek kapuja előtt. A pontrúgásaikra és a nagy bedobásaikra is oda kell figyelnünk, ugyanis van potenciál a kispestiek támadásaiban.

- Nekünk azokat a tanulságokat kell leszűrni, hogy legutóbb a tizennégy lövésünkből csak kevésszer találtuk el a Mezőkövesd kapuját. Fontos lesz, hogy még jobban koncentráljunk a befejezéseknél – folytatta a Haladás trénere. - Valószínűleg kevesebb lehetőségünk lesz, mint legutóbb, de bízunk abban, hogy jobb arányban fogjuk ezeket a helyzeteket kapura lövéssel befejezni. Nagyon sok elmozgás, és pontos átadások kellenek ahhoz, hogy fel tudjuk törni majd a Honvéd védekezését. Az előző mérkőzés első félidejében sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, gólt is szereztünk, úgyhogy hasonló kezdést most is elfogadnánk. A folytatásnál természetesen hatékonyabb befejezésekre lesz szükség ahhoz, hogy még eredményesebb legyen a játékunk.

Mészöly Géza nehéz meccset vár a Honvéd ellen
Vágvölgyi Bálint

Mészöly Géza elmondta, a nyáron érkező Ezequiel Calvente elhúzódó sérülése érzékeny veszteség a csapat számára, ráadásul a visszatérésével kapcsolatban sincsenek jó hírek.

- Calvente helyzete nagyon bizonytalan, sajnos nem kapunk jó híreket a spanyol támadóról. Szeméremcsont-gyulladása van, ami gátolja abban, hogy tudjon játszani. Nem tudjuk még, hogy mikor lesz újra hadra fogható.

A Szombathelyi Haladás várható kezdőcsapata:

Király - Polgár K., S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Overgoor, Iszlai - Gaál B., Rácz B., Halmosi - Ars.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!