Szurkolók; jelenlegi és leendő tulajdonosok: mindenki győzelmet vár!

Taggyűlést tartott a Haladás Szurkolói Kör. Az elnöki beszámoló után Illés Béla, Séllei Árpád, dr. Czeglédy Csaba és Vörös Csaba is válaszoltak a drukkerek kérdéseire.

Beszámoló a 2006-os évről

Keringer Zsolt elnök számolt be a Szurkolói Kör tavalyi pénzügyi évéről: tartozásunk nincsen, az APEH-felé az adóbevallásunk megtörtént. Nullás volt az adóbevallásunk, ugyanis a tagok felé már kiküldött pénzügyi beszámolónkban szereplő adatok adóügyi szempontból nem tételek.

Jelenleg 131 tagunk van, sajnos vannak, akiknek még a tavalyi évről van hátraléka. 200 Ft-ban határoztuk meg a havi tagsági díjat: akár csekken, akár átutalással, akár személyesen a takarékszövetkezetben vagy közvetlenül a hazai mérkőzések előtt rendezhető. Sokan vannak azonban, akik már az idei, teljes évre szóló díjat is befizették. A postaköltség csökkentése érdekében arra kérjük a tagokat, hogy aki rendelkezik internettel, az kérje e-mailben a havi értesítőket!

A tagság egyhangúlag elfogadta a 2006. évi pénzügyi beszámolót.

Mi is a célja a Szurkolói Körnek?

A prezident emlékeztette a tagságot a tavaly július 27-i újjáalakulásra: Pozitív és negatív események is történtek azóta. Tulajdonképpen szeretnénk „összerázni a társaságot”, folyamatosan beszélgetünk a többi szurkolói csoporttal, így a közös, kezelhető ötletek már meg is valósultak. A tagsági kártyával már két helyen vehető igénybe kedvezmény, és mivel már most tudjuk, hogy igény van rá: Felcsútra is indítunk buszt! (Április 21-e munkanap lesz – számoljon ezzel is, aki jelentkezik az útra!)
Egyesületünk legújabb beruházása egy dob: ennek beüzemelésére nincs is jobb alkalom, mint a Haladás – Pápa mérkőzés. Egy pirotechnikai bemutatókkal foglalkozó cég 120 ezer Ft-ot ad a Körnek, de ezen kívül idén is pályázni fogunk. Tavaly nem sikerült pályázat útját pénzt szerezni, idén újra kísérletet teszünk: legalább öt éve tevékenységet folytató egyesületek pályázhatnak EU-s forrásokra és működésre, tevékenységre lehet fordítani az elnyert összeget.

Az egyik meglepetéssel a tribünön ülőknek kedveskednek majd a játékosok: 200 darab ülőpárnát dobnak ki a nézők közé!

Illés Béla a legnagyobb király!

Illés Béla érkezését külön taps fogadta – a Haladás leendő tulajdonosa, illetve a szombathelyi futballakadémia névadója rendkívüli elhivatottsággal beszélt a szeptemberben induló első osztályról: nyolc (!) korosztályos válogatott lesz az első osztályban, hál’ Isten, remek alapot ad a Haladás VSE ’92-es korosztálya. Több rostán keresztül (hat válogató volt) történt meg a gyerekek kiválogatása: az ország legkeletibb feléből is érkeztek fiatal labdarúgók.

A többségi tulajdonosnak komoly tervei vannak
Dr. Czeglédy Csaba, Szombathely alpolgármestere elmondta, hogy remek érzés a várost képviselni egy olyan dologban, amihez érzelmi szálak is fűzik.
A pozitívumok között megemlítette az Illés Béla Futball Akadémia szeptemberi indulását – kiemelve a remek válogatót: a hírek szerint ugyanis még a Sándor Csikar Akadémiára jelentkezetteknél is erősebb a szombathelyi első osztály! Az pedig, hogy hivatalosan is az Illés Béla-Halmai Gábor fémjelezte gazdasági társaságé lesz a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 44%-a, hamarosan kiderül! Rendkívül hamarosan…

Új stadion pár éven belül?
Czeglédy elmondta, hogy a MÁV-val előrehaladott tárgyalások folynak a Rohonci úti sporttelepről. Amennyiben sikerül a megegyezés, és a város tulajdonába kerül a terület, akkor ennek értékesítéséből új stadion építésére kerülne sor, valamint a város vállalná 10 évig a Haladás VSE 30 milliós támogatását (ennyit nyújt jelenleg a MÁV). Az új stadiont saját területen, kb. Dunaújváros-szinten képzeli el Szombathely.

Szurkolói kérdésre válaszolva Czeglédy Csaba elmondta, hogy társadalmi meghallgatás is lesz az ügyben, amint ez aktuálissá válik. A városnak a Táplánszentkereszt felé vezető út és az elkerülő út mellett van területe, de szó volt a Sugár útról is, ott azonban csak egy kisebb, kb. nyolcezres stadion férne el. Javaslat hangzott el a 11-es Huszár úti laktanya területén történő építkezésről is – ez is megfontolás tárgyát fogja képezni!

Sajnálatos módon a nagy dirrel-durral beharangozót OLLÉ-programból – úgy tűnik – idén nem lesz pénz, így most folynak az egyeztetések arról, hogy a kb. 100 millió Ft-ba kerülő akadémiai műfüves pálya építése hogyan és mikor kezdődhetne meg.

Ugyancsak szurkolói kérdésre válaszolva az alpolgármester kifejtette: minél előbb várják a Sport Állandó Választott Bíróságának döntését. Dr. Nébald György, a bíróság elnöke fogja kijelölni a harmadik bírót – ennek a testületnek a határozata megfellebbezhetetlen lesz. Az egész ügyet feltárja a három bíró, bízunk a pozitív döntésben, de hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy 12 ponttal nyerje meg a bajnokságot a Haladás!

Szigorú MLSZ
Vörös Csaba, mint technikai vezető mondta el, hogy telefonon és faxon is megkeresték a Haladást. Sőt a pénteken Budapesten tartózkodó Dobány Lajossal személyesen is tárgyaltak az MLSZ különböző hivatalnokai, és felhívták a figyelmet a hétvégi mérkőzés balhémentes lebonyolításának fontosságára.

Kiemelt rendezői gárdát kértek és külön MLSZ-ellenőrt küldtek a játékvezetői ellenőr mellé. Bíró Péter nem fogadta el, hogy a VIP-teremből nézze a találkozót, a kispadon fog helyet foglalni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu