A jelenlegi legjobb magyar focisták rangsora

-----

Magyarországon a futball az egyik legnépszerűbb sportnak számít. Nagyon sok rajongója van annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban a magyar futball kevésbé számított kiemelkedőnek. Amikor valaki a magyar foci sikereiről beszél, sokan még mind a legendás Aranycsapatra gondolnak. Pedig a kevésbé sikeres években is voltak kiemelkedő magyar játékosok. Gondoljunk csak Détári Lajosra, vagy éppen Nyilasi Tiborra, akik bőven az Aranycsapat után alkottak kiemelkedőt ebben a sportágban.

Bár a magyar foci továbbra sincs a sportág nemzetközi élvonalában, a magyar válogatott egyre jobban teljesít. Ez többek között a jelenlegi legjobbnak tartott magyar focistáknak is köszönhető. Ezt természetesen a legújabb futball fogadási előrejelzések is figyelembe veszik.

Az egyelőre megkérdőjelezhetetlen, hogy a magyar legendát, Puskás Ferencet tartják az egyik legnagyobb játékosnak, aki valaha is a futballpályán járt. Jelenleg azonban a magyar játékosok új generációja szeretne Puskás nyomdokaiba lépni. És nagyon úgy tűnik, hogy erre van is esélyük.

A magyar csapat a hihetetlenül jó Nemzetek Ligája szerepélés követően ugyanis a FIFA ranglista 21. helyére került. A magyar csapat ennyire előkelő helyen 2016 óta nem volt, akkor ugyanis a 18. helyet sikerül megszerezni. Ez volt az az év, amikor a magyar válogatott kiemelkedő teljesítményt nyújtott a futball Európa Bajnokságon.

Ehhez természetesen nélkülözhetetlenek azok a fiatal játékosok, akik remek formában vannak, így kiváló teljesítményt tudnak nyújtani. Ezek a játékosok sokszor egyébként európai klubcsapatokban szerepelnek. Az alábbiakban azokat a játékosokat mutatjuk be, akik jelenleg erre képesek lehetnek, és rendkívül kiemelkedő teljesítményükkel hívják fel magukra a figyelmet.

Szoboszlai Dominik

A fiatalembert a magyar labdarúgás következő fényes csillagának tartják. A 20 éves játékos 2019-es bemutatkozása óta folyamatosan jelen van a magyar válogatott középpályáján. Klubfutballban Szoboszlai nagy sikereket ért el az osztrák Red Bull Salzburggal, amellyel osztrák Bundesliga bajnoki címet nyert. Lenyűgöző teljesítménye miatt nagy átigazolást kapott a német RB Leipzig csapatához. Az átigazolási díj a hírek szerint 20 millió euró volt, amivel Szoboszlai a történelem legdrágább magyar játékosává vált. A 2021/22-es Bajnokok Ligájában a Lipcse alapembere lesz.

Szalai Ádám

Magyarország csapatkapitánya az egyik legtapasztaltabb játékos a válogatottban. Szalai 2009-es debütálása óta 74 alkalommal lépett pályára és 24 gólt szerzett. Az FC Mainz csatára tagja volt a 2021-es Eb-n szereplő magyar válogatottnak. Annak ellenére, hogy egy kemény csoportba került, amelyben Németország, Franciaország és Portugália szerepelt, Ádám segített csapatának abban, hogy jól helytálljon a torna csoportkörében.

Sallai Roland

Sallai egy másik izgalmas magyar szélső, aki jelenleg a német SC Freiburg játékosa. A 24 éves játékos 2016-os debütálása óta 24 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Eddig 4 alkalommal volt eredményes a magyaroknál.

Gulácsi Péter

Gulácsi egy tapasztalt lövőjátékos, aki 2014-es debütálása óta 43 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban. A 31 éves kapus rövid ideig az angol Hull Citynél szerepelt kölcsönben a Merseyside-i óriás Liverpool FC-től. Péter a 2021-es Európa-bajnokságon szerepelt Magyarország színeiben. Jelenleg a Bundesligában szereplő RB Leipzig játékosa.

Orbán Vilmos Tamás

Willi, ahogyan őt is hívják, egy másik magyar a Lipcse játékosa. A 28 éves védő 2018-as bemutatkozása óta mintegy 28 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Ez idő alatt 5 gólt tudott szerezni, ami egy középhátvédtől tisztességes szám. A közelmúltban szerepelt a 2021-es Eb-n.

Szalai Attila

Egy magyarországi kisvárosban, Gödön nőtt fel, ahol egykori profi labdarúgó édesapja a hátsó kertjükben épített egy pályát. A ma Virgil van Dijkhez hasonlított Szalai viszonylag ismeretlen volt, mielőtt 2019-ben a magyar élvonalbeli Mezőkövesdtől a ciprusi Apollon Limassolhoz igazolt. Az ott nyújtott teljesítménye miatt 2021-ben a Fenerbahcéhoz került, és máris a védelem középpályáján nyújtott lenyűgöző teljesítménye miatt Szalait kapcsolatba hozták az AC Milan, a West Ham, a Newcastle és a Chelsea átigazolásával - egy 20 millió fontos díjat is emlegettek érte. A 24 éves játékos az Euro 2020-as magyar válogatottban kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Összegzés

A magyar válogatott a világ legjobb csapatának számított az 1950-es években, még akkor is, amikor éppen nem sikerül túl jól egy-egy mérkőzés. A mai fiatal játékosoknak pedig azzel kell szembenézniük, hogy amikor sikeres csapatról van szó, akkor sokan hasonló teljesítményt várnak tőlük. Az biztos, hogy jelenleg a magyar játékosok nem állnak olyan szinten, mint az Aranycsapat tagjai. Vannak azonban kiváló tehetségek a magyar játékosok körében, akik hihetetlen teljesítményre képesek, és el tudják juttatni a magyar csapatot magasabb szintre. Ezek a játékosok, bár itthon kezdték a pályafutásukat, hatalmas nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, ami mindenképpen előnyös. Cikkünkben bemutattuk azokat a játékosokat, akiknek a teljesítménye jelenleg a leginkább kiemelkedőnek számít. Természetesen rajtuk kívül még nagyon sokan vannak, akik remek formában vannak, és oszlopos tagjai lehetnek a magyar válogatottnak. Kíváncsian várjuk azt, hogy milyen új nevek tűnnek majd fel, akikről hírt adhatunk a legjobb magyar játékosok között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu