Hatodik helyen zártak az akadémiások az ausztriai teremtornán

Vasárnap a Burgenlandi Labdarúgó Szövetség szervezésében egy nyolccsapatos teremtornán vett részt az Illés Béla Football Akadémia 1994-es korosztálya. A szombathelyi fiatalok egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a hatodik helyet szerezték meg.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Illés Sportalapítvány és a Burgenlandi Labdarúgó Szövetség októberben egy európai területi együttműködési program keretében pályázatot nyert. Az osztrákok ezzel a teremlabdarúgó tornával szerették volna viszonozni a szombathelyiek októberi meghívását.

A kupán a vasiakon kívül a házigazda Neusiedl U16-os csapata, a Burgenlandi Akadémia, az Austria Wien Akadémiája, a horvát Eszék, a Belgrádi válogatott, a Mattersburg U16-os csapata és a bécsi FavAC U16-os korosztályos együttese mérte össze tudását.

A zöld-fehérek a B csoportba kaptak besorolást, ahol a Belgrádi válogatott-tal 2-2-es döntetlent játszottak, az Austria Wientől 5-2-re, a FavAC-tól pedig 2-1-re kaptak ki.

A Horváth Ádám és Bakos Roland által irányított klub így az alsóházban folytatta a küzdelmeket. A Neusiedl ellen 6-2-re nyertek, a belgrádiaktól azonban 4-1-re kikaptak, és ezzel a torna hatodik helyén végeztek. Az első helyen - a Mattersburgot és az Austria Wient megelőzve - a Burgenlandi Akadémia zárt.

A gólkirály a szombathelyi Berki István lett 7 találattal.

Horváth Ádám: Nem készültünk külön erre a tornára, nem is szoktunk teremben edzeni. Ráadásul az időpont sem volt a legmegfelelőbb, hiszen a tervek szerint csak vasárnap este kellett volna visszaérkezniük a gyerekeknek, ám így már egy nappal korábban kénytelenek voltunk visszarendelni őket. Egyébként egy színvonalas tornán vettünk részt, örülök neki, hogy a srácok egy kicsit legalább megismerkedhettek más ország futballkultúrájával is. A felkészülés legelején járunk, ráhangolódásnak jó volt ez a kupa. Persze szerettünk volna jobban is szerepelni, most ennyi sikerült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!