Hatodik helyen zártak az akadémiások az ausztriai teremtornán

Vasárnap a Burgenlandi Labdarúgó Szövetség szervezésében egy nyolccsapatos teremtornán vett részt az Illés Béla Football Akadémia 1994-es korosztálya. A szombathelyi fiatalok egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a hatodik helyet szerezték meg.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Illés Sportalapítvány és a Burgenlandi Labdarúgó Szövetség októberben egy európai területi együttműködési program keretében pályázatot nyert. Az osztrákok ezzel a teremlabdarúgó tornával szerették volna viszonozni a szombathelyiek októberi meghívását.

A kupán a vasiakon kívül a házigazda Neusiedl U16-os csapata, a Burgenlandi Akadémia, az Austria Wien Akadémiája, a horvát Eszék, a Belgrádi válogatott, a Mattersburg U16-os csapata és a bécsi FavAC U16-os korosztályos együttese mérte össze tudását.

A zöld-fehérek a B csoportba kaptak besorolást, ahol a Belgrádi válogatott-tal 2-2-es döntetlent játszottak, az Austria Wientől 5-2-re, a FavAC-tól pedig 2-1-re kaptak ki.

A Horváth Ádám és Bakos Roland által irányított klub így az alsóházban folytatta a küzdelmeket. A Neusiedl ellen 6-2-re nyertek, a belgrádiaktól azonban 4-1-re kikaptak, és ezzel a torna hatodik helyén végeztek. Az első helyen - a Mattersburgot és az Austria Wient megelőzve - a Burgenlandi Akadémia zárt.

A gólkirály a szombathelyi Berki István lett 7 találattal.

Horváth Ádám: Nem készültünk külön erre a tornára, nem is szoktunk teremben edzeni. Ráadásul az időpont sem volt a legmegfelelőbb, hiszen a tervek szerint csak vasárnap este kellett volna visszaérkezniük a gyerekeknek, ám így már egy nappal korábban kénytelenek voltunk visszarendelni őket. Egyébként egy színvonalas tornán vettünk részt, örülök neki, hogy a srácok egy kicsit legalább megismerkedhettek más ország futballkultúrájával is. A felkészülés legelején járunk, ráhangolódásnak jó volt ez a kupa. Persze szerettünk volna jobban is szerepelni, most ennyi sikerült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!