Ahol megkapják a lehetőséget az akadémisták

A Szombathelyi Haladásnak tavaly 11 év után kellett távoznia az elsőosztályból. Jelenleg a másodosztályban is problémákkal küzdenek és a kiesés ellen harcolnak. Azonban elkezdődött egy újjáépítkezés a csapatnál, melynek keretében egyetlen idegenlégiós sincs, ezzel szemben rengetegen az Illés Akadémiáról kerültek a csapatba.

A Haladásban a 30-as határt is csak négy játékos életkora lépi át. Ők mind olyanok, akik korábban már az NB 1-et is megjárták a csapattal, Predrag Bosnjak pedig még a válogatottban is bemutatkozhatott a Bet365 adatai alapján. A csapatnál több akadémista generáció is jelen van. Akadnak olyanok is, akik már az NB 1-ben is a csapat magját alkották, de több 20 éven aluli játékos is lehetőséget kap a csapatnál, sőt vannak, akik még a 18-at sem érték el és már pályára léphettek az NB 2-ben.

Az első akadémista generációba tartozik Jagodics Márk, aki a legöregebb az Illés Akadémiáról kikerülők közül. Jagodics több mint 100 mérkőzésen szerepelt már az első osztályban, de a kiesés ellenére sem hagyta el a csapatot.

Jagodics mellett az egyik legtehetségesebb tag, Németh Márió is maradt a szombathelyiekkel a másodosztályban. Némethnek az elsőosztályban is voltak nagyon jó időszakai, de nem tudott kiegyensúlyozottan jó játékot nyújtani, pedig benne több van ennél. A támadó középpályás rendszerint feltűnt az utánpótlás válogatottakban, és még mindig csak 24 éves.

Pixabay

Ugyanebbe a korosztályba tartozik Jancsó András, aki 23 éves és több NB 1-es szezont lehúzott már a csapatnál. Mellette a csapat jelenlegi kapusa, Gyurján Márton is az Illés Akadémia e generációjába tartozik. Akit még érdemes kiemelni az egykori akadémisták közül, az a 24 éves Medgyes Zoltán, akit többször is kölcsönadtak már, de mindig megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

A fiatalabbak közül alapembernek számít a 20 éves Kiss Bence, aki az 1xbet adatai alapján 17-szer is kezdőként lépett pályára eddig a szezonban. A mindössze 18 éves Nyári Patrik pedig 9-szer is kezdőként bizonyíthatott a vasiaknál. A szintén 18 esztendős Tóth Gábor és Szekér Ádám is bőven megkapja az esélyt a bizonyításra, előbbi 6-szor kezdőként és 6-szor csereként lépett pályára a szezonban, Szekér pedig 4-szer volt a kezdőcsapat tagja és többször csereként is a pályára küldték.

Nem szabad elmenni szó nélkül Schuszter Roland és Szalay Szabolcs mellett sem, akik még a 18. életévüket sem töltötték be, de már NB 2-es meccseket tudhatnak maguk mögött. Az utóbbi ráadásul 5-ször a kezdő tizenegy tagjaként léphetett a pályára.

És itt még nincs vége a sornak, hiszen még három 20 éven aluli játékos is pályára került a Haladás színeiben: Doktorics Áron, Füleki Márk és Illés Bence is bemutatkozhatott már az NB 2-ben. Összegezve a dolgot, az idei szezonban 17 korábbi Illés Akadémián nevelkedő játékos kapott lehetőséget a szombathelyi csapatban, ráadásul 9-en 20 év alatti labdarúgók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu