Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ahol megkapják a lehetőséget az akadémisták

A Szombathelyi Haladásnak tavaly 11 év után kellett távoznia az elsőosztályból. Jelenleg a másodosztályban is problémákkal küzdenek és a kiesés ellen harcolnak. Azonban elkezdődött egy újjáépítkezés a csapatnál, melynek keretében egyetlen idegenlégiós sincs, ezzel szemben rengetegen az Illés Akadémiáról kerültek a csapatba.
-----

A Haladásban a 30-as határt is csak négy játékos életkora lépi át. Ők mind olyanok, akik korábban már az NB 1-et is megjárták a csapattal, Predrag Bosnjak pedig még a válogatottban is bemutatkozhatott a Bet365 adatai alapján. A csapatnál több akadémista generáció is jelen van. Akadnak olyanok is, akik már az NB 1-ben is a csapat magját alkották, de több 20 éven aluli játékos is lehetőséget kap a csapatnál, sőt vannak, akik még a 18-at sem érték el és már pályára léphettek az NB 2-ben.

Az első akadémista generációba tartozik Jagodics Márk, aki a legöregebb az Illés Akadémiáról kikerülők közül. Jagodics több mint 100 mérkőzésen szerepelt már az első osztályban, de a kiesés ellenére sem hagyta el a csapatot.

Jagodics mellett az egyik legtehetségesebb tag, Németh Márió is maradt a szombathelyiekkel a másodosztályban. Némethnek az elsőosztályban is voltak nagyon jó időszakai, de nem tudott kiegyensúlyozottan jó játékot nyújtani, pedig benne több van ennél. A támadó középpályás rendszerint feltűnt az utánpótlás válogatottakban, és még mindig csak 24 éves.

Pixabay

Ugyanebbe a korosztályba tartozik Jancsó András, aki 23 éves és több NB 1-es szezont lehúzott már a csapatnál. Mellette a csapat jelenlegi kapusa, Gyurján Márton is az Illés Akadémia e generációjába tartozik. Akit még érdemes kiemelni az egykori akadémisták közül, az a 24 éves Medgyes Zoltán, akit többször is kölcsönadtak már, de mindig megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

A fiatalabbak közül alapembernek számít a 20 éves Kiss Bence, aki az 1xbet adatai alapján 17-szer is kezdőként lépett pályára eddig a szezonban. A mindössze 18 éves Nyári Patrik pedig 9-szer is kezdőként bizonyíthatott a vasiaknál. A szintén 18 esztendős Tóth Gábor és Szekér Ádám is bőven megkapja az esélyt a bizonyításra, előbbi 6-szor kezdőként és 6-szor csereként lépett pályára a szezonban, Szekér pedig 4-szer volt a kezdőcsapat tagja és többször csereként is a pályára küldték.

Nem szabad elmenni szó nélkül Schuszter Roland és Szalay Szabolcs mellett sem, akik még a 18. életévüket sem töltötték be, de már NB 2-es meccseket tudhatnak maguk mögött. Az utóbbi ráadásul 5-ször a kezdő tizenegy tagjaként léphetett a pályára.

És itt még nincs vége a sornak, hiszen még három 20 éven aluli játékos is pályára került a Haladás színeiben: Doktorics Áron, Füleki Márk és Illés Bence is bemutatkozhatott már az NB 2-ben. Összegezve a dolgot, az idei szezonban 17 korábbi Illés Akadémián nevelkedő játékos kapott lehetőséget a szombathelyi csapatban, ráadásul 9-en 20 év alatti labdarúgók.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu