Ankét az esőben

A hirtelen jött zivatar elijesztett jó néhány drukkert, de a legkitartóbbak ott voltak a szezon előtti ankéton.

Régiek és újak

Marton Zsolt, Szombathely alpolgármester a többségi tulajdonost; Illés Béla, Artner Tamás és Székely Tibor a szakmai stábot; Tóth Péter, Fehér Zoltán, Halmosi Péter és Andorka Péter a játékosokat képviselték; Tóth Miklós ügyvezető pedig moderálta a csapat és a szurkolók közötti beszélgetést. Ezúttal az NB II-es csapat részéről Tóth László és Márkus Gábor edzők, valamint Balogh Gyula technikai igazgató is itt volt az ankéton.

Az NB II sorsolása a héten meglesz

Még most sem érkezett meg a végleges határozat az NB II-es indulási határozatról, de csütörtökön sorsolás lesz és azt kérte a Haladás vezetése, hogy ellentétes legyen a Hali II. sorsolása a „Nagyhaliéval”, így minden hétvégén lehet jönni meccsre a Rohonci útra.

Nem volt nagy változtatás

Az Artner Tamás vezette szakmai stáb az idősebb, kevesebb játéklehetőséget kapóktól vált meg: rajtuk kívül csak Skriba Máté távozott egy évre. Mivel NB II-ben indulhat a Haladás II., ezért a fiatalok ott juthatnak lehetőséget. Hat hét volt a felkészülés: jó csapatokkal, jó körülmények között meccselhetett a Haladás. A két játékos belépésével finomítani kell azon, amit tavasszal megszokhattunk a szombathelyi együttestől – mondta a vezetőedző. Sem a motivációval, sem a csapat összetartó erejével nem volt gond, bizakodó vagyok a szezon előtt, de úgyis az eredmények határozzák meg a munkánkat.

Andorka Péter visszatért

Örül és szeretne a csapat segítségére lenni Andorka Péter. Fizikálisan rendben vagyok, várom, hogy bizalmat szavazzon nekem a mester. Fehér Zoltán bemutatkozásában kitért arra, hogy a Sopronban, a Vasasban és a Győrben szerepelt az NB I-ben. Várta már, hogy az érte oly’ kitartóan ragaszkodó Haladáshoz szerződhessen, szeretne stabil csapattag lenni.

Haladás szurkolói ankét
Nézze meg galériánkat az ankétról!
Vágvölgyi Bálint

Stadionkérdés

Marton Zsolt kapta a stadionnal kapcsolatos kérdést, de előtte kitért az edzők személyére is. Szerinte könnyű helyzetben van a többségi tulajdonos, hiszen télen, amikor edzőváltás után állt a Haladás, akkor két jó szakember közül kellett választania. Most pedig egymás mellett ül Artner Tamás és Tóth László: az NB I-ben és az NB II-ben is ők irányítják a csapatokat. A stadionkérdésről elmondta, hogy Szombathely továbbra is élni kíván azzal a lehetőséggel, hogy a Rohonci úti létesítmény a város tulajdonába vagy kezelésébe kerüljön. A csapatok a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a stadionrekonstrukcióra anyagi támogatást is fognak kapni.

Mennyibe kerül az NB II?

Az NB II-es csapat pénzbe is kerül, de pénzt is hoz – zárta rövidre a kérdést az alpolgármester. Tóth László jó közösségnek tartja együttesét, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy az NB I-es csapatot kiszolgálja a másodosztályú gárda. A Zalaegerszeg ellen történelmi meccs lesz – szeretnénk megnyerni azt a találkozót mindenhogyan. Ez az egy év tökéletes lesz az, hogy megmérettessenek a fiatalok – bízunk abban, hogy néhánynak közülük sikerül és Artner Tamás számíthat rájuk a következő évben.

Hová érünk a Magyar Kupában?

Illés Béla stabil játékot, stabil helyezést vár el a Szombathelyi Haladástól. Úgy véli: három csapat kiemelkedik a bajnokságból, de mögöttük már nincsenek nagy különbségek. Két-három játékos leigazolását terveztük: kettő sikerült. Nem titok: Bori Gábor volt a harmadik, de a klubjával megrekedtek a tárgyalások. Tóth Miklós kitért a premizálásra: akkor kapnak magasabb összeget a játékosok, ha nemzetközi helyezést érő pozícióban végez a Haladás. Ez a Magyar Kupán keresztül lehet „könnyebb”.

Mikor lesz beléptető-rendszer?

Az átadási határidő 2012. október 31. – mondta Tóth Miklós, majd hozzátette: a projektet az MLSZ és az EU finanszírozza, összköltsége 70-80 millió Ft. Teljes alakos forgókapun lehet majd belépni, de a klub azt szeretné, ha a beléptetés kétlépcsős lehetne. A szurkolói kártya kiváltása után névre szóló jegyeket vásárolni, akár interneten is – ám ennek a rendszernek a finomítása még folyamatban van. Ez a jegyvásárlást is meggyorsítja majd, hiszen nem kell nevet-címet bediktálni.

Mi lesz idegenben? Mi lesz Devével és Kulival?

Ugyanúgy készülünk az idegenbeli meccsekre is, szeretnénk azt a játékot produkálni, mint itthon. Persze minden csapat otthon akar győzni, ezért nehezebb a dolgunk. - mondta a mester. A következő kérdés Devecseri Szilárdra vonatkozott, a vezetőedző válaszolt: vízválasztó lesz számára ez az év, hiszen az NB II-ben folyamatosan megmutathatja, mire képes. Kulcsár Kornél egyelőre nem lesz kezdő, de megkapja a lehetőséget, hasonlóan a tavaszhoz.

Köbüki is fellépett

Nem maradt el az egyenes kérdés Köbükitől sem: 18-szor előkerült már a stadionkérdés a huszadik ankét alatt. Szkeptikus vagyok… Mást kellene kitalálni: 2014-ben választások lesznek, most viszont áramlik a futballba a pénz, tehát intézkedni kellene. Halljuk már jó ideje, hogy a MÁV átadja az ingatlanokat, de konkrétum még sincsen. Itt 5-6000 ember van egy meccsen: őket kellene kiszolgálni. Nem értem, hogy a MÁV, a HVSE és a Haladás Kft. háromszögben miért nem lehet előrelépni – amikor az albérlő albérlője ide hoz 40-50 ezer ember egy évben.

Marton Zsolt válaszában elmondta, hogy a helyi utánpótlásba 250 majd 150 millió Ft áramlott, többek között a TAO-lehetőség által. A pálya sorsával kapcsolatban konkrétumok a következők: a MÁV Zrt. jóváhagyta, hogy az ingatlan átadja a magyar államnak. A kezelési jogot a Haladás VSE kapja meg, a vagyonkezelői jogokkal pedig azt szeretnénk, ha Szombathely rendelkezhetne.

A pénteki kezdő

Tóth Péter egy mondatban foglalta össze a lényeget: Egyben van a csapat, szép szezon elé nézhetünk , míg Artner Tamás elárulta a pénteki kezdőcsapatot, ami szerint a Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Iszlai, Rajos – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei összetételű Haladás kezdi meg a 2012/2013-as bajnokságot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!