Hirdetés
Hirdetés

Az UEFA elnöke szerint nem kizárt, hogy véget ér az idény

Aleksander Ceferin elnök szerint A, B és C terve is van az idény befejezésére az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA).
Hirdetés
Hirdetés

Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni

– mondta a szlovén sportvezető a La Repubblica című olasz napilapnak.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ceferin azt a lehetőséget még elképzelhetőnek tartja, hogy a következő idény később kezdődne, így annak elején zárnák le a 2019–2020-as sorozatokat. Ehhez viszont át kell dolgozni a lejáró szerződéseket és az átigazolási időszakot. A magyar labdarúgást illetően a különböző sajtótermékek több verzióval is számolnak.

Egyik szerint az NB I-ben nem lenne kieső, de lenne két feljutó, így jövőre 14 csapattal játszanának a magyar első osztályban, huszonkettővel az NB II-ben. Cserében a következő szezon végén négyen esnének ki az NB I-ből, öten az NB II-ből. A másik szerint, ha legkésőbb május közepén újraindulhatna a bajnokság, akkor azt be lehet fejezni június 30-ig (utóbbi dátum azért fontos, mert a játékosok szerződése – ha az lejár, akkor – eddig szól). A harmadik szerint úgyis lement a bajnokság kb. háromnegyede, akkor fújjuk le itt és most, míg a negyedik szerint félbeszakítják a küzdelemsorozatokat, és újraindul minden akkor, amikor lecsengett a járvány. 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés