Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb keleti portyáról hozott el három pontot a Haladás

Mátyus János együttese a sereghajtó otthonában nyert.
-----

Böngészve a Haladás Debrecenbe elutazott keretét, kiderült, hogy a régóta maródi Farkas Balázs és Jancsó András mellé Kiss Bence, Holdampf Gergő és Németh Milán csatlakozott kényszerűségből. Így a vasiak Verpecz – Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Schuszter, Csilus, Németh Márió, Debreceni – Medgyes, Rácz tizeneggyel kezdtek. A DEAC-ban Belényesi Csaba és Spitzmüller István képviselték a rutint.

Szépen kicsinosították a DEAC létesítményét, fekete-fehér székek kerültek mindenhová, és vendégszektort is kialakítottak. Sajnos azonban a játékosokon, a stábon, a labdaszedőkön és a sajtómunkásokon kívül más nem lehetett a stadionban. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, elcsúszott a védekezésünk, ráadásul a kapujából kirontó Verpecz is megbotlott, ám Kertész 14 méterről a bal felső sarok mellé lőtt. Az első védést Verpecznek kellett bemutatnia: Soltész kínálta meg 25 méterről, a labda a jobb alsó felé tartott, de kapusunk leért, és szögletre ütötte a játékszert.

Inkább a mi térfelünkön folyt a játék, aztán a félidő közepén végre a DEAC kapuja felé vettük az irányt. Rácz harcolt ki egy szabadrúgást az oldalvonal mellett, 15 méterre az alapvonaltól. Németh Márió állt a labda mögé, a hosszúra tette be a labdát, ahol Devecseri érkezett, és 4 méterről kapásból a léc alá bombázott, 0–1. (Frissítés: a gól jegyzőkönyvbe a DEAC védőjének, Belényesi Csabának az öngóljaként került). Megfogta a hazaiakat a Hali-gól, Rácz és Németh Márió előtt is adódott lehetőség, de nem találta el egyikük sem a a jó ütemben érkező labdát. Szünetre egygólos előnnyel mentünk.

Cserékkel frissített mindkét edző, nálunk Schuszter helyett Doktorics érkezett. Rácz került kétszer is lövőhelyzetbe a második félidő első tíz percében, de mindkét alkalommal védett a hazai hálóőr. A 62. percben a DEAC is mutatott életjeleket magáról, ám az egy támadáson belüli két lövés is a blokkunkban halt el. A 67. percben Debreceni szlalomozott végig a bal szélen, középre adott labdáját Rácz lőtte az égbe, majd egy perc múlva Mocsi fejéről vágódott fölé Sándor Tamás jó helyre tartó lövése. A 70. percben a leshatáron kilépő Székely találta el Verpecz ketrecének bal oldali kapufáját, Debreceni pedig kivágta a lepattanót.

Felpörgött a meccs az utolsó negyedórára. Tóth Dávid lövését blokkolták, a csereként érkező Kállai nem sokkal lőtt fölé, Medgyes túlcselezte Doktorics passzát. A DEAC sem adta fel jöttek előre becsülettel, Verpecz védett a 89. percben egy 14 méteres lövést. A Mocsi vezette védelem (a második félidőre Mocsi-Devecseri-Debreceni belső hármasra álltunk át) jól rombolt, így a Hali elhozta a három pontot a Debreceni Egyetemtől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra