Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyi Haladás: előre nulla

A bajnokság legrosszabb játéka édeskevés volt a listavezető DVSC otthonában. Galéria, nyilatkozatok.
-----

A Szombathelyi Haladás számára nagy volt a tét, hiszen vereség esetén a nyolcadik helyen, míg győzelem esetén a dobogón találta volna magát a csapat. Igaz a listavezető DVSC számára sem volt közömbös a meccs, győzelmükkel megléphettek volna üldözőiktől.

Talán a “nagy tét” is rányomta bélyegét az első félidő játékára. A hazaiak uralták a játékot, de komoly helyzetekig nem jutottak. Ami meg volt, azt a Rózsa, Guzmics, Tóth trió megoldotta. Haladás helyzetekről, vagy akár épkézláb támadásról ebben a 45 percben nem beszélhettünk.

Unalmas, érdektelen első játékrész után gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő már izgalmasabb volt. És sajnos nekünk kellett izgulni, hogy mikor kapunk gólt. Nullával felérő támadójáték, betliző kulcsemberek elől, betliző kulcsember hátul. Nem is úsztuk meg: a 60. percben Máté használta ki a bizonytalankodó védőink sorozatos hibáját.

DVSC - Haladás
Az első képek a mérkőzésről
Vágvölgyi Bálint

Ezt követően csak Rózsa Dániel volt a főszereplő. Előbb bravúrjával, majd a bekapott irgalmatlan nagy pótyagóllal.

Sajnos a Haladás a szezon legrosszabb játékával rukkolt elő. Igazságos eredmény született.

Mestermérleg:

Kondás Elemér, Debrecen: Úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk, de nagyon nehéz, szenvedős volt. Sokat kellett dolgozni ezen a pályán. Volt, amikor pontatlanok voltunk, de a vége felé egész jó volt a játékunk. Egy kicsit már csúszott a fű, másképpen lehetett futballozni. A március ilyen lesz, rengeteg mérkőzés vár ránk, nem unatkozunk. Megpróbáljuk forgatni a játékosokat. Sajnálatos, hogy Mészáros Norbert kisebb sérülést szenvedett, meglátjuk, hogy mekkora a baj. Természetesen minden játékosra szükség van. Örömteli, hogy felépültek a labdarúgóink. Hosszú sérülés után Morozov is játszott már bajnokit, Bódi Ádám is egyre jobb állapotban van, és Mészáros Norbert is nagyon fontos emberünk, rá is nagy szükségünk van.

Artner Tamás, Haladás: A Debrecennek sem sikerült helyzeteket kialakítania. Pontrúgásból talált egy gólt, a mi figyelmetlenségünkből. Előtte ráadásul fault volt, ha azt lefújja a játékvezető, akkor mi jöttünk volna. Sajnos ez most így történt. Utána átálltunk egy másik játékra, de ismét kaptunk egy szerencsétlen gólt: a debreceni játékos be akarta adni a labdát, de lecsúszott a lábáról. Egy kiegyenlített mérkőzés volt, de a Debrecen jobb csapat, mint mi, nem véletlen, hogy nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a bajnokságot. Annak ellenére, hogy ezer sebből véreztünk, hatvan percig nem volt gond, bár kapura kicsit veszélytelenek voltunk. A végén ott voltak a sanszaink, de ez ilyen nap volt; a Debrecennek bepattant, nekünk nem.

92. perc: Véget ért a mérkőzés, megérdemelten nyert a DVSC. Nem sikerült a dobogóra lépnünk, maradunk nyolcadikok.

90. perc: Egy kapu előtti kavarodás után Bosnjak elé került a labda, aki balról, kissé kisodródva az oldalhálót találta el. 2 perc lesz a hosszabbítás.

87. perc: Az utolsó cserénk: Hrepka helyére Medgyes érkezett.

84. perc: Bódi akart beadni egy labdát jobbról, de lecsúszott, ez Rózsát is meglepte, a labda a kapu bal oldalában kötött ki. 2-0

82. perc: Az észt válogatott Morozov fejezi be a meccset Mészáros helyén.

81. perc: Egy ártalmatlan szituáció után Mészáros összeesett. Valószínűleg térdsérülést szenvedett. Hordágyon kell levinni. Közben a Hali cserél: Gyurján váltja Schimmert.

80. perc: Egy jobb oldali beadás után Mihelic pörgetett centikkel fölé.

79. perc: Nagy veszítette el a labdát, amire Bouadla csapott le, betört a 16-oson belülre, majd egy csel után fölé lőtt. Ez volt az utolsó megmozdulása, a helyére Bódi érkezik.

75. perc: Bouadla lőtt laposan szemből, jó 28 méterről. Erőtlen, veszélytelen.

74. perc: Németh tekert kapura egy szabadrúgást középmagasan balról, Novakovics fogta.

71. perc: A jól játszó Kulcsárt Sidibe váltja.

68. perc: Mihelic adott okos passzt Szakálynak, aki szemből, 17 méterről lőtt, Rózsa óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát.

67. perc: Tavaly 2-0-ra kaptunk itt ki, otthon viszont 1-0-ra nyertünk. Az idei szezonban 1-1-es döntetlent játszottunk a bajnokkal a Rohoncin.

63. perc: A meccs első cseréje: Iszlai le, Németh be.

62. perc: Tóth Péter kapott sárga lapot, mert fellökte Novakovicsot kirúgás közben.

60. perc: A DVSC hamar elvégezte jobb oldali szögletét, az egyik hazai játékos beleollózott, amely után ide-oda pattogott a labda, végül Máté a kapuba bombázott. 1-0

57. perc: Bouadla dőlt rá egy kipattanóra, jócskán fölé.

56. perc: Iszlai lőtt 18 méterről, mellé.

52. perc: Mihelic jobb oldali beadását Kulcsár fejelte nem sokkal fölé.

51. perc: Nagy Gábor jobb oldali beadásába a rövidnél rosszul ért bele egy hazai védő, Hrepka próbált lecsapni rá, de Novakovics érkezett a kapuból, és felszedte.

48. perc: Ahogy elkezdett sötétedni, a levegő is lehűlt.

46. perc: A Haladás kezdte a második félidőt. Csere egyik oldalon sem volt.


45. perc: Vége az első félidőnek. Nincs hosszabbítás.

43. perc: Egy jobb oldali debreceni beadást Szakály fejelt mellé. Nagy helyzet volt, nem találta el igazán jól.

41. perc: Ígéretes kontrát vezettünk, melynek végén Hrepka passzolt vissza Halmosinak, aki kapásból lőtt, picit eltörte, így mellé ment.

39. perc: Mihelic ezúttal beadott egy szabadot, amely Halmosi fejéről a kapunk felé tartott. Rózsa fogta.

38. perc: A hazaiak új igazolása, Mihelic tekert kapura egy szabadrúgást 16 méterről, balról, Rózsa kiöklözte. Veszélyes volt!

DVSC - Haladás
Radó próbálkozik, egyelőre hiába
Vágvölgyi Bálint

35. perc: Kulcsár kapott remek indítást, de nem tudta normálisan átvenni, így a kapujából kifutó Rózsa óriásit mentett.

34. perc: Radó egy-egyezett Mészárossal a jobb oldalon, amint elment mellette, 16-ról lőtt, jócskán fölé.

29. perc: A lesre játszó Haladás védők között Volas lépett ki, balról, 8 méterről elkönnyelműsködött egy ígéretes lehetőséget. Rózsa a helyén volt.

28. perc: Szakály csúnyán rácsúszott Radóra, övé a második sárga. A szabadrúgást Halmosi tekerte kapura, a szél megdobta, Novakovics könnyedén fogta.

25. perc: Bosnjak-Radó-Bosnjak volt a kis szögletünk koreográfiája. A bal bekk laposan lőtt, veszélytelen lövését Novakovics könnyedény fogta.

22. perc: Megint jobbról veszélyeztettek a hazaiak: egy beadást Nagy Gábor Bouadla elé fejelt, aki kapásból lőtt, Rózsa vetődve fogta.

20. perc: Boadla tekert kapura laposan egy szabadrúgást jobbról. Tóth Péter ért bele, kis híján öngól lett. Végül megúsztuk egy szöglettel, amiből semmit sem tudott kezdeni a DVSC.

14. perc: Alig van nálunk a labda, igaz egyelőre a Debrecennek nem volt még helyzete.

10. perc: Kellemes tavaszi idő van a Nagyerdőben, bár kissé fúj a szél.

5. perc: Simon Ádám akasztott, már is besárgult. Jogos ítélet.

2. perc: Bosnjak ment el a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, majd Hrepka és Radó elé tálalt, utóbbi átvette, de sajnos 7 méterről nem tudott kapura fordulni. Óriási lehetőség volt.

1. perc: Szombathelyről 21 szurkoló érkezett, az alábbi feliratot feszítették ki: "Egy szezon 7250 km".

1. perc: A DVSC kezdte a meccset.

A Haladás neon zöld mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban szerepel, míg a hazaiak tiszta fehérben játszanak.

A találkozót Erdős József vezeti, két segítője Ring György és Márkus Tamás lesznek.

Debrecen: Novakovics – Korhut, Mészáros, Máté P., Lázár P. – Bouadla, Szakály P., Zsidai, Mihelic – Kulcsár T., Volas.

Csere: Verpecz - Ludánszki, Morozov, Brkovic, Sidibe, Bódi, Seydi.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Iszlai, Simon - Nagy G., Radó, Halmosi - Hrepka.

Csere: Gyürü - Szakály, Gyurján, Németh, Medgyes.

Megszületik-e az első 2014-es Hali-gól tétmérkőzésen? Remélhetőleg igen, és a válasz az online közvetítésben is olvasható lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Jönnie kell a Haladás góloknak Debrecenben

Kulcsjátékosok hiányoznak, Gyurján is a kezdőben. Artner Tamással harangozzuk be a holnapi bajnokit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra