Egyszerű útmutató azoknak, akik először utaznak Monacóba

Monaco a világ egyik legelbűvölőbb úti céljának számít, és tökéletes egy hétvégi látogatásra vagy egy rövid utazásra.
-----

A Monacói Hercegséget évente turisták milliói keresik fel. A királyi palota, az őrségváltás, a néhai Rainier herceg és Grace hercegnő mesebeli legendája, az évente megrendezett Monacói Nagydíj, a világhírű kaszinó, a Monte-Carlo Rally, a Rocher de Monaco csodálatos környezete, a világ legelőkelőbb jachtjaival teli kikötő - mindez együttesen egy csodálatos hellyé varázsolja Monacót, ahová érdemes ellátogatni. De nézzük is meg, hogy mit érdemes megnézni akkor, ha valaki először jár Monacóban.

Monte Carlo kaszinó

A világ talán leghíresebb kaszinóját 1878-ban Charles Garnier, a párizsi operaház építésze építette. Pompás kertek és teraszok veszik körül, minden nagyszabású, rokokó tornyokkal, zöld réz kupolákkal és arany csillárokkal. Mindenképpen érdemes az épületet megnézni akkor is, ha nem szeretnél játszani. Ha pedig megtetszik a játék, akkor a későbbiekben otthon is átélheted a játék élményt, ha az online-kaszinó.com oldalon választasz egy számodra szimpatikus szolgáltatót.

Az épületbe egyébként egy hatalmas központi csarnokon keresztül lépünk be, előttünk a színházteremmel, balra pedig a játéktermek találhatók. Egy lépcső vezet le a Ganne-terembe, ahol egy éjszakai klub található. Odakint a teraszról lélegzetelállító a kilátás. A Spelugues komplexum tetőtéri sétányaiban is gyönyörködhetünk Vasarely Hexa Grace nevű zománcozott habkőszobrával.

A monacói kikötő

A kikötő a hercegség központi eleme, La Condamine-ban, a Le Rocher és Monte-Carlo közötti területen található. I. Albert herceg rendelte meg a kikötő építését, amelyet széles sétány vesz körül. Mindig tele van luxusjachtokkal. Itt található az olimpiai úszómedence is, amelyet Rainier herceg építtetett. A nyári szezonban hajókirándulást is tehetsz itt egy üvegfenekű hajóval, amelyek a Quai des Etats-Unisról indulnak.

Királyi palota

Ne hagyd ki a Le Rocher-en található királyi palotát, a Palais du Prince-ben. Az épület a 13. századból származik, 15. századi és 16. századi olasz reneszánsz stílusú kiegészítésekkel. A részben a függőleges sziklába épített épület az őrökkel együtt mesebeli hangulatot áraszt. Ha lehet, ne hagyd ki az őrségváltást sem, amelyre minden nap 11.55-kor kerül sor. A palotában tett túrák során a főudvarra néző Herkules Galéria is megtekinthető. A tróntermet és az állami lakosztályokat finom szőnyegek és bútorok, valamint portrék díszítik. A kinti térről, a Place du Palais-ról csodálatos kilátás nyílik a Fontvielle-re délen, valamint a kikötőre és Monte-Carlóra északon.

Jardin Exotique

Ez a trópusi kert egy meredek sziklán található, amely Le Rocherre néz, és már csak a kilátás miatt is érdemes meglátogatni. Ha ezt kombináljuk a világ minden tájáról származó kaktuszok és szukkulensek mesés gyűjteményével - több mint 6000 fajta van itt -, valamint a Grotte de l'Observatoire-ba vezető 279 lépcsőfokos lejtővel, akkor érdemes egy órát szánni a látogatásra.

A szikla

A hercegség legrégebbi része egy sziklán fekszik, amely a tengerbe nyúlik. Mindig lélegzetelállító látványt nyújt, éjszaka kivilágítva, és hihetetlenül szép 18. századi házakkal és furcsa sikátorokkal, amelyek tele vannak üzletekkel, bárokkal és éttermekkel. Ráadásul itt található az Oceanográfiai Múzeum is.

Oceanográfiai Múzeum

Az Oceanográfiai Múzeum a tengerre néz a 260 láb magas sziklán, és mind elhelyezkedése, mind tartalma miatt kihagyhatatlan. Az I. Albert herceg által 1910-ben alapított múzeumot a tenger tudománynak szentelték. Akváriuma talán a legszebb Európában, több mint 400 fajjal, amelyek több mint kilencven medencében természetes élőhelyüket követik.

Kiemelkedik a Vörös-tenger korallzátonya, egy hatalmas medence, amelyben dajkacápát és számos teknősfajt láthatunk; a repülő skorpióhal és a trópusi halak széles választéka. A Salle d'Océanographie Zoologique-ban tengeri emlősök csontvázai is láthatók, míg az átriumban búvárharangok modelljei láthatók. A központi oceanográfiai teremben Albert herceg expedícióit bemutató kiállítások láthatók.

A Decouverte de l'Océan című kiállításon olyan tengeri jelenségeket magyaráznak el, mint a hullámok, a sótartalom és a feláramlás, miközben a Titanic katasztrófájáról is látható egy animációs bemutató. A múzeumban rengeteg látnivalót kínál ugyan, de mindenképpen látogass el a teraszra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a partra és a szigetekre.

Napóleon Múzeum

A királyi palota egyik földszinti szárnyában található Múzeum számos emléket őriz Napóleon életéről. Monaco hercege a császár leszármazottja. Vannak itt érmék, egyenruhák, Napóleon és Josephine mellszobrai, egy óra és egy lorgnette és még sok minden más. Az emeleten egy emelet Monaco történelmére koncentrál, beleértve XII. Lajos által kiadott oklevelet, amely elismerte a hercegség függetlenségét.

Monaco Nemzeti Múzeum

A Musée National de Monaco a babákra és automatákra (óraművek és más működő figurák) összpontosít, és egy gyönyörű villában található, amelyet Charles Garnier, a kaszinó és az Operaház építésze tervezett. Több mint 400 babát, egy 18. századi bölcsőt 250 figurával, valamint 19. századi automatákat láthatunk, amelyek nagyrészt a francia óraműves automaták és mechanikus énekesmadarak aranykorából származnak, 1860 és 1910 között készültek. Ezek bonyolult belső mechanizmusai láthatók, és napközben is mozgásba lendülnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!